Son Dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Pekin'den yola çıktı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Pekin'den yola çıktı

Son dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin Havalimanı'ndan havalandı. Aşılar, yarın sabah Türkiye'de olacak.

29.12.2020 20:08  Güncelleme: 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçağın Türkiye saati ile 19.50'de Pekin Havalimanı'ndan havalandığı belirtti.

AŞILAR YARIN SABAH TÜRKİYE'DE OLACAK

Bakan Koca, paylaşımında, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin Havalimanı'ndan havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

3 MİLYON DOZ AŞI TÜRKİYE'YE GELECEK

Türk Hava Yolları'ndan (THY) edinilen bilgiye göre, Boeing 777 tipi uçakla 17 konteynerde toplam 3 milyon doz aşı taşınacak. THY'nin Pekin'den kalkan TK6175 sefer sayılı uçağı İstanbul Havalimanı'na saat 06.10'da iniş yapacak. Aşılar daha sonra TK2138 sefer sayılı uçakla saat 10.00'da Ankara'ya taşınacak.

Son Dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Pekin'den yola çıktı

AŞININ KORUYUCULUĞU YÜZDE 91,25 ORANINDA

Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Çin aşısının etkinliği ile ilgili inceleme sonuçlarını açıklamış, "Bu sonuçlar aşıyla ilgili dünyada açıklanan ilk veriler. Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Artık aşının Türk insanında etkili ve güvenilir olduğundan eminiz" demişti.

PEKİN'DEKİ VAKA ARTIŞI NEDENİYLE AŞILARIN GELİŞİ GECİKMİŞTİ

Öte yandan Bakan Koca, pazar akşamı yaptığı açıklamada, Pekin'deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildiğini belirtmiş, "Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Pekin'den yola çıktı

50 MİLYON DOZ AŞI SİPARİŞİ VERİLDİ

Türkiye, Çinli biyofarmasötik şirketi Sinovac tarafından geliştirilen ve koronavirüs aşısı CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etmişti.

Son Dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Pekin\'den yola çıktı

Son Dakika Güncel Son Dakika: Çin aşılarının ilk bölümünü getiren uçak Pekin'den yola çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement