Çin'de böcek hücrelerinden geliştirilen koronavirüs aşısı klinik denemeler için onay aldı - Son Dakika
Dünya

Çin'de böcek hücrelerinden geliştirilen koronavirüs aşısı klinik denemeler için onay aldı

Çin\'de böcek hücrelerinden geliştirilen koronavirüs aşısı klinik denemeler için onay aldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken bir haber de Çin'den geldi. Çin'de böcek hücrelerinden geliştirilen koronavirüs aşısı klinik denemeler için onay aldı.

22.08.2020 21:05  Güncelleme: 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de böcek hücrelerinden geliştirilen bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayına klinik denemeler için onay verildi.

Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi, Sıçuan Üniversitesi Batı Çin Hastanesi tarafından geliştirilen aşı adayının klinik denemelerinin yapılmasını onayladı.
Söz konusu aşı, bağışıklık sistemini aktifleştirmek için canlı mikroorganizmaların kullanılması yöntemi olarak bilinen "biyoterapi" metoduyla geliştirildi.

HANGİ BÖCEKLERİN KULLANILDIĞINA İLİŞKİN BİLGİ VERİLMEDİ

Böcek hücreleri aşı için gerekli proteinleri yetiştirmek ve saflaştırmak için kullanılırken aşı geliştirme sürecinde hangi böceklerin hücrelerinin kullanıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

Öte yandan aşı, maymun ve fareler üzerinde yapılan denemelerde virüse karşı koruyucu etki gösterirken yan etki görülmedi.

27 AŞI ADAYI KLİNİK DENEME AŞAMASINDA

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 31 Temmuz itibarıyla dünya genelinde Kovid-19'a karşı 27 aşı adayı klinik deneme, 139 aşı adayı ise klinik öncesi değerlendirme aşamasında bulunuyor.

DÜNYA GENELİNDE VİRÜS NEDENİYLE 805 BİN 820 KİŞİ ÖLDÜ

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 23 milyonu aştı. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 805 bin 820 kişi öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Çin'de böcek hücrelerinden geliştirilen koronavirüs aşısı klinik denemeler için onay aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gavur ali: cinliler zaten böcek gibi mahlukatlar. igneyi onlar kullansin 0 0 Yanıtla

Advertisement