Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor Ölmeden vasiyet etmişti, ailesi eserlere gözü gibi bakıyor Kanaat önderlerinden olan hafız Abdullah Nazırlı'nın eserleri ailesi tarafından korunuyor Türkiye'de çok sayıda hafızın yetişmesinde emeği...

12.02.2022 12:28  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor

Ölmeden vasiyet etmişti, ailesi eserlere gözü gibi bakıyor

Kanaat önderlerinden olan hafız Abdullah Nazırlı'nın eserleri ailesi tarafından korunuyor

ELAZIĞ - Türkiye'de çok sayıda hafızın yetişmesinde emeği olan ve kendisini ömrünün sonuna kadar Kur'an-ı Kerim'e adayan hafız Abdullah Nazırlı'nın ölmeden önce vasiyeti olan kendi el yazısı ile yazdığı 99 adet Osmanlıca kitabı, ailesi tarafından muhafaza ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ ziyaretlerinde sürekli yanına gittiği ve duasını aldığı kanaat önderi hafız Abdullah Nazırlı, 12 Şubat 2021'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hafız Abdullah Nazırlı, ölmeden önce kendi eliyle yazdığı 99 adet Osmanlıca eser için 'Eğer ölürsem bunlara gözünüz gibi bakıp koruyun' vasiyetinde bulunmuştu. Ailesi hafız Nazırlı'nın son isteği olan yazdığı eserleri, odasında bıraktığı gibi saklayıp vasiyetini yerine getirmeye çalışıyor.

"Bize vasiyeti, bu kitaplara sahip çıkılması bu korunması"

Babasının bıraktığı eserlere sahip çıktıklarını belirten hafız Abdullah Nazırlı'nın oğlu Asım Nazırlı, "Gerek yurt dışı gerekse yurt içinde binlerce hatmin okunduğu ve bu hatimlerin karşılığında hatim duası ile vefatının birinci yıldönümünde ruhunu ihya etmiş olduk. Babam hafız Abdullah Nazırlı'nın bize vasiyeti ve nasihatleri vardı. Bunlardan en önemlilerinden biri kendisinin yaşadığı odası ve kitaplarıdır. Burada Osmanlıca birçok kitap var. Kendisinin kaleme almış olduğu 99 tane eseri var, bunu 99'da bırakmasının sebebi ise Allah'ın isimlerinin 99 tane olduğu için onu geçmek istememiş ve onun için 99 tane yazıp bırakmış. Bize vasiyeti, bu kitaplara sahip çıkılması bu kitaplarının korunması. Yazmış olduğu eserler Osmanlıca olduğundan dolayı bunların mümkünse Türkçeye çevrilmesi. Talebeleri gerekse sevenleri bu kitaplardan istifade etsin. Ayrıca bizlere emanet etmiş olduğu şecerelerimiz ve beraatlarımız var. Bunlarda vasiyeti üzerine tarafımızca korunup muhafaza ediliyor. Şuanda odasına hiç dokunmadık olduğu gibi duruyor hatta kitaplarının dizaynı dizmiş olduğu şekliyle duruyor" dedi.

"Cumhurbaşkanımız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı"

Cumhurbaşkanın kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını aktaran Nazırlı, "Sağ olsun Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı. Birçok defa da telefonla da görüştük. Hastanedeyken sürekli babamın durumu hakkında bilgi alıyordu. Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan'a rabbimden acil şifalar diliyorum. Rabbim onu ülkenin başından eksik etmesin. Sağlık sıhhat ve afiyetler versin. Amaçlarını gayelerini biliyorum inşallah o amaçları ve gayeleri doğrultusunda ülkeyi yönetirler ve Türkiye'yi daha iyi yerlere çıkarma fırsatları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafız Nazırlı'ya Türkiye'de sadece Topkapı Müzesinde bulunan özel hazırlanan Kur'an-ı Kerim'den hediye etmiş ve cenaze törenine bizzat katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cenazesine katıldığı hafızın eserleri ailesi tarafından korunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement