Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sancaktepe'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 23 Haziran seçimlerine vurgu yaptı. Erdoğan, "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" çıkışında bulundu.

19.06.2019 15:55  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. 23 Haziran seçimlerine vurgu yapan Erdoğan, "Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz 28 kalem yatırımın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün açılışını yapacağımız eserler arasında bir kongre binası, çok sayıda okul, spor sahası, çocuk bahçeleri, cami... Buna benzer alanlar var. Tüm bu hizmetleri ilçemize kazandıran belediyelerimize tebrik ediyorum.

"PAZAR AKŞAMI FARKLI BİR MÜJDE İLE YOLA DEVAM ETMELİYİZ"

20 yıl öncesinde böyle bir Sancaktepe var mıydı? Altyapısıyla üst yapısıyla, okullarıyla, mesire yerleriyle acaba böyle bir Sancaktepe var mıydı? Burada da çöp dağları yok muydu? Biz iktidar olduk Sancaktepe çok farklı bir ilçe oldu. Sancaktepe küllerinden doğdu. Diyor ki 25 senede ne yaptınız? Bunu diyen Binali Yıldırım kardeşimin karşısındaki aday. Adam sanki İstanbul'da yaşamamış. Onlar bu işte çok çok acemi. Bizim lugatımızda yalan ve iftiranın yeri yok. Halka karşı başka konuşup, arkada başka işler yapmaya bu milletin karnı toktur. Türkiye bu popülist siyaset anlayışı yüzünden altın yıllarını kaybetmiştir. Pazar günü akşam farklı bir müjde ile yola devam etmeliyiz.

"1453'TE ZULÜM DEĞİL, GÖNÜLLERİN FETHİ BAŞLADI"

Darbelerden, krizlerden medet umar hale gelmişlerdir. Duvarlara ne yazdılar: Zulüm 1453'te başladı dediler. Bunu yazanlar CHP zihniyeti. Şimdi bu zihniyet pazar günü sizden oy isteyecekler. Zulüm 1453'te başlamadı. Gönüllerin fethi 1453'te başladı. 31 Mart'ta seçimin neticesine en çok sevinenler arasından Yunanlar vardı. Gazetelerine attıkları başlıkları hatırlıyorsunuz değil mi?

"PAZAR GÜNÜ SİSİ Mİ DİYECEĞİZ, BİNALİ YILDIRIM MI?"

Rahmetli Muhammed Mursi'nin darbeyle devrilmesiyle söylenen sözleri hatırlayınız. Bilhassa muhalefete yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajları biliyoruz. Erdoğan'ın akıbetini Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz. Mursi mahkeme salonunda 20 dakika yerde çırpınıyor. Yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar, Mursi eceliyle değil, öldürülmüştür. Naaşını köyüne defnetmediler.

"HAKKIN VE HAKLININ YANINDA OLACAĞIZ"

Önümüzde G-20 var. Gündeme getireceğimiz konulardan biri bu olacak. Bizler hakkın ve haklının yanında olacağız. Zalimlerin karşısında olacağız.

Ülkemizi ve İstanbul'u halk düşmanı bu faşist zihniyete pazar günü teslim etmeyeceğiz.

"HIRSIZ KENDİNİ BİLDİĞİ İÇİN ÇIRPINIP DURUYOR"

31 Mart'ta seçimin galibi hiç tartışmasız Cumhur İttifakı'dır. Peki o zaman neden 23 Haziran'da seçim yapıyoruz. Çünkü kasıtlı yanlışlar tespit ettik. İki aday arasındaki fark 29 binden 13 binli rakamlara kadar düştü. Bunun adı 'oylar çalındı'dır. Birileri ısrarla diyor ki öyleyse hırsız kim? Onlara şöyle söylemek lazım, soruyu soran. AK Parti'nin oylarını buharlaştıran, bu tezgahı kuran kimse hırsız odur. İlla ismiyle mi söylemek lazım. Hırsız kendini bildiği için çırpınıp duruyor.

"CHP'YE DESTEK KANDİL'DEN YA DA SELO'DAN"

CHP'ye destek ya yurt dışından ya Kandil'den ya da Selo'dan geliyor. Selo ne diyor? oylar CHP'nin adayına diyor, Kandil ne diyor. Oylar CHP'ye... İYİ Parti'ye oy veren kardeşlerim bu terör örgütünün desteklediği partiye oy verecek mi? Şimdi biz hani İstanbul'a belediye başkanı seçiyorduk. Terör örgütü niçin bu kadar yakından ilgileniyor. Bunların her şeyleri gibi siyasetleri de sahte. Bizim adayımız Binali Yıldırım'ın üzerine biz kimseyi tanımayız. Türkiye'nin en iyi proje adamını biz İstanbul'a aday yaptık. İki adayın katılımıyla yapılan program öncesi ve sonrası yaşanan hadiseleri takip ettiniz değil mi? CHP'nin adayıyla bir araya geliyor. Soruları konuşuyorlar. Moderatörlük yapacaksın bir tv programına çıkacaksınız. Bu programdan önce soruları CHP'nin adayına veriyorsun. Eğer adilsen her iki adayı da davet edersin. CHP adayı Sayıştay raporlarından belediye raporlarına kadar öyle yalanlardan bahsetti ki Binali bey hangisine cevap vereceğini şaşırdı. Yalan konusunda kendi genelbaşkanıyla yarışıyor. Programdan önce 45 dakika görüşmüşler. Bu görüşmeyi 2-3 dakika olarak açıkladı. Peki biz bu durum karşısında ne diyeceğiz. O kadar çok tutarsızlığı var ki artık çetelesini tutamaz olduk. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylenen bir durumla karşı karşıyayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement