Danimarka'da vizonların ardından koronavirüs bulaşan kediler de itlaf edildi - Son Dakika
Dünya

Danimarka'da vizonların ardından koronavirüs bulaşan kediler de itlaf edildi

Danimarka'da yeni tip koronavirüs rastlanan bazı kedilerin de itlaf edildiği açıklandı. Danimarka'da koronavirüsün yayılmasını önlemek için itlaf edilen vizonların, gömüldükleri toplu mezarlardan yüzeye doğru çıkması ülkede endişeye yol açmıştı.

28.11.2020 23:51  Güncelleme: 07:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dagbladet Holstebro-Struer gazetesinin haberine göre, Devlet Serum Enstitüsü (SSI), geçtiğimiz günlerde itlafına başlanan vizonların bulunduğu 7 vizon çiftliğindeki 33 kediye Kovid-19 testi yaptı. İki çiftlikteki kedilerin 12'sinde virüse rastladı ve bazı kediler itlaf edildi.

KAÇ KEDİNİN İTLAF EDİLDİĞİNE DAİR BİLGİ VERİLMEDİ

Kedi hakları derneği Kattens Vaern Direktörü Lone Nielsen, kedilerin itlaf edilmesinde Enstitüye yardım ettiklerini doğruladı. Nielsen, kaç kedinin itlaf edildiği konusunda bilgi vermedi.

BAŞBAKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI

Kürkleri için yetiştirilen milyonlarca vizonun itlaf edildiği Danimarka'da Başbakan Mette Frederiksen yaşananlardan ötürü özür diledi. Frederiksen, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

HALKTAN ÖZÜR DİLEMİŞLERDİ

Danimarka hükümeti, vizon çiftliklerinde yeni bir koronavirüs mutasyonu tespit edilmesi üzerine, potansiyel aşıların etkinliğini riske atabileceği endişesiyle 15 milyon hayvanın itlaf edilmesine karar vermişti. Danimarka hükümeti, ülkedeki tüm vizonları öldürme kararının yasal bir dayanağı olmadığını açıkladı ve bunun için halktan özür diledi.

Danimarka'da yaklaşık 6 bin kişinin çalıştığı bin 139 vizon çiftliği bulunuyor.

Danimarka\'da vizonların ardından koronavirüs bulaşan kediler de itlaf edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Danimarka'da vizonların ardından koronavirüs bulaşan kediler de itlaf edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement