Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz

Münbiç konusunda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''ABD'den savsaklama görürsek önceki çizgimize döneriz." dedi.

16.10.2018 14:49  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''ABD'den savsaklama görürsek önceki çizgimize döneriz." dedi.

''AMACIMIZ KAŞIKÇI'NIN AKIBETİNİ ÖĞRENMEK''

Herkesin ortak amacının Kaşıkçı'ya ne olduğunun ortaya çıkması olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, savcılığın Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurulabileceğini söyledi:

"Bugün itibariyle de başkonsolosluğun rezidansı ve araçlar dahil yine soruşturmalar devam edecektir. Amacımız bellidir. Kaşıkçı'nın akıbetini öğrenmek, açıklığa kavuşturmak durumundayız. Ortada bir can var. Soruşturmayı başsavcılık yapacak. Kimleri sorguya alıp ne soracağı başsavcılığın görevi."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz
Gazeteci Cemal Kaşıkçı

POMPEO GÖRÜŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, "İki Dışişleri Bakanı bir araya geldiği zaman, ikili ilişkilerin her boyutu görüşülür. Her alanda ne yapıyoruz konuşulur. Ama bizim için de hassas konular var. ABD'de devam eden bana göre FETÖ motifli davalar var. FETÖ'nün hala ABD'de olması ve adım atılmaması bizim için ciddi bir konudur. Pompeo göreve gelir gelmez Münbiç ile ilgili yol haritasını onaylamıştık. Şimdi ortak eğitim programları başladı, biraz gecikme var. Bu yol haritasının tamamının uygulanması bizim için önemlidir. ABD'nin sorumluluklarından bir tanesi de bu bölgeden bu teröristlerin temizlenmesidir. ABD bu teröristlere büyük destek verdi. Çoğunluğu Arap olan birçok şehrin kontrolünü de bunlara teslim etti. Bunların hepsini ele alacağız." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

MÜNBİÇ VE İDLİB KONUSU

Çavuşoğlu, "Münbiç konusunda ABD'de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz." ifadelerini kullandı.

İdlib'de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "İdlib mutabakatı siyasi çözüm için bir kapı açmıştır. Siyasi sürecin hızlandırılması gerekiyor. İdlib memerendumu kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ağır silahların çekilmesi konusunda da bir sıkıntı yok. İdlib bölgesinden geçen iki otoyolun açılması da yıl sonuna kadar devam edecektir. Şu ana kadar atılan adımlardan Rusya'nın da memnun olduğunu biliyorum. Buradaki radikal gruplar ne olacak? Bu gruplar Halep'ten, Guta'dan, Hums'tan özellikle gönderilmiştir. Dara bölgesinden, Deyrizor bölgesinden bile radikal gruplar buraya getirilmiştir. Biz de sınırımızın öte tarafında radikal gruplar istemeyiz. Burada yabancı terörist savaşçılar da var. Burada nasıl tedbirler alınacak konusunda muhattaplarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD\'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'den Savsaklama Görürsek Eskiye Döneriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement