Son Dakika: Dışişleri'nde devir teslim! Hakan Fidan görevi devraldı, işte ilk sözleri - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Dışişleri'nde devir teslim! Hakan Fidan görevi devraldı, işte ilk sözleri

Son dakika: Yeni Kabine'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mevlüt Çavuşoğlu'ndan görevi devraldı. Fidan ilk açıklamasında, "Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ederim. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve refahı için her türlü özveriyi göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

05.06.2023 10:44  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kabine'nin yeni üyeleri dünden itibaren görevlerini eski bakanlardan tek tek devralarak mesaiye başladı. Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde Hakan Fidan ile Mevlüt Çavuşoğlu kameralar karşısında açıklamalarda bulundu.

"ÇAVUŞOĞLU İLE ARKADAŞLIĞIMIZ OKUL SIRALARINDA BAŞLADI"

Bakan Fidan ilk açıklamasında şu sözlere yer verdi: MİT'te 13 yıl süren ve ağır sorumluluk gerektiren görevimin ardından, aynı derecede mesuliyet gerektiren Dışişleri Bakanlığı'na atanmam nedeniyle şahsıma gösterdikleri güven ve takdirleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Sayın Çavuşoğlu ile arkadaşlığımız Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptığım yıllarda aynı okul sıralarında başladı. Görevlerimizde çok büyük bir uyum ve güven içerisinde kritik görevleri birlikte gerçekleştirdik. Kendisi devlet adamı, siyasetçi ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koydu.

Son Dakika: Dışişleri'nde devir teslim! Hakan Fidan görevi devraldı, işte ilk sözleri

"DEVLETİMİZİN REFAHI İÇİN HER TÜRLÜ ÖZVERİYİ GÖSTERECEĞİZ"

Devletimizin her türlü etkin alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim. Bugün Cumhuriyetimizin 100. hariciye teşkilatımızın kuruluşunun 500. yıldönümünde aranıza katılmaktan büyük gurur duyuyorum. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için her türlü gayreti göstereceğiz. Devletimize, milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin."

Son Dakika: Dışişleri'nde devir teslim! Hakan Fidan görevi devraldı, işte ilk sözleri

ÇAVUŞOĞLU: KÖKLÜ GELENEĞE SIRT DAYAMANIN GÜVENİYLE ÇALIŞTIM

Mevlüt Çavuşoğlu ise törendeki konuşmasında, "24 Ağustos 2014 tarihinde başladığım görevim boyunca büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Köklü hariciyemizin temellerinin atılmasının bugün 500. yılını kutluyoruz. Ancak şu da bir gerçek, Türk'ün olduğu yerde devlet, devletin olduğu yerde diplomasi vardır. Bu köklü geleneğe sırt dayamanın güveniyle çalıştım. Bu büyük bir sorumluluktu. Tüm mesai arkadaşlarıma minnettarlığımı ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

"TERÖRE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ETTİK"

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi bayrağı devretme sırası bize geldi. 8 yıl taşıdığım Dışişleri bayrağını değerli kardeşim Hakan Fidan'a devrediyorum. Hakan kardeşim uluslararası ilişkilerin teorisi kadar pratiğine de hakim bir dava arkadaşımdır. En zor coğrafyalarda Hakan Fidan ile en hassas konularda yurdumuzun bekasını birlikte koruduk. Teröre karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman bakanlığımızın ve bakanımın emrinde ve desteğe hazır olacağım. Üzdüğümüz kırdığımız arkadaşımız varsa kusura bakmasınlar. çalışma arkadaşlarım ve aileme teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği olmasaydı asla bu görevi yürütemezdik. Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmektir."

Son Dakika: Dışişleri\'nde devir teslim! Hakan Fidan görevi devraldı, işte ilk sözleri

Son Dakika Güncel Son Dakika: Dışişleri'nde devir teslim! Hakan Fidan görevi devraldı, işte ilk sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Mevlüt Sarioğlu: Hepiniz çok değerli ve çok kıymetlisiniz 31 7 Yanıtla
  • Emir Emir: FOTOĞRAFA BAKINCA ARKA PLANDA MERAL AKŞENER'İN BİR GECE YARISI EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OLARAK GETİRDİĞİ KEMAL ÇELİK'İ GÖRDÜM,YENİ BAKAN BİLİYORDUR GERÇİ.DETAYLARI DA BİLİYORDUR. 17 1 Yanıtla
  • Ali Kublay: Allah yar ve yardımcısı olsun 12 1 Yanıtla
  • Serkan Basar: Eyvahh eyvahh 7 5 Yanıtla
  • veysel daş: Hayırlı olsun yiğidim 10 2 Yanıtla
  • Arzu Köybaşı: Sevgili Mevlüt çavuşoğlu çok kıymetli bir insan çok emek verdi Allah yardımcısı olsun 0 0 Yanıtla
  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement