Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika
Güncel

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

Mevlüt Uysal'dan görevi devralan Ekrem İmamoğlu, İBB önünde toplanan vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, "Sizden bir söz istiyorum. Bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabiri caizse ayağım tökezleyip, yere düşebilirim. Benim elimden tutup, 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız?" dedi.

17.04.2019 17:11  Güncelleme: 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldığını açıkladı. İmamoğlu, İBB Başkanlığı görevini devralmak için Saraçhane'deki İBB binasına geldi. Mevlüt Uysal'dan görevi devralan İmamoğlu, yaptığı ilk açıklamada, "Neyse ki büyük bir sıkıntı olmadan süreci orada toparladık. Büyükşehire geldik.Bugün, hızlıca görevimize başlamak ve belediyedeki birçok konuya hakim olmak istiyoruz. Çalışanlarımızla kucaklaşmak istiyoruz." dedi. Ardından İBB binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen İmamoğlu, "Bu şehre, bu güzel insanlara barış getiriyoruz, barış. Bu güzel insanlara, sevgiyi getiriyoruz, sevgiyi. Ben herkesi selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, İBB BİNASI ÖNÜNDEKİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de görevi Mevlüt Uysal'dan devir aldıktan sonra İBB binasının önünde vatandaşlara seslendi.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"KİMSENİN HAKKINI YEMEDİM, KİMSEYE DE HAKKINIZI YEDİRMEYECEĞİM"

Kimsenin hakkını yemedim, kimseye de hakkınızı yedirmeyeceğim. Güzel insanlar, değerlerimiz var, inancımız var, ahlâkımız var, vicdanımız var, bunlardan ayrılmayacağız. Size net olarak ifade edeyim, küskünlüklerinizi, kızgınlıklarınızı, ayrılıklarınızı her şeyinizi bir kenara koyun. Artık iyi düşünce, pozitif bakış, bu şehrin insanlarına kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım. Kimsenin üşümesine fırsat tanımayalım, kimsenin aç kalmasına bu şehirde fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, sizi ayrıştıran hangi unsurlar varsa ve ayrı düştüyseniz ve selam borcunuzun olduğunu düşündüğünüz bir komşunuz, hemşehriniz varsa lütfen bu kardeşiniz, bu yol arkadaşınız sizden rica ediyor. Bugün buradan ayrıldıktan sonra gidin onun elini sıkın, ona benim kucak dolusu sevgilerimi iletin.

"HİÇBİR İNSANIMI, HEMŞEHRİMİ AYIRT ETMEYECEĞİM"

Esas olan bu şehre, memlekete, bu dünyaya hizmet. Biz bunun dışında kendine, kişiye, partilere, gruplara, ona buna hizmeti reddediyoruz. Biz bu ülke insanına ve bu şehrin insanına hizmet etmeye geliyoruz. Bakın bir şey söyleyeyim, efendim ben herkese hizmet edeceğim, CHP'lilere, İYİ Partililere, AK Partililere, MHP'lilere, HDP'lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Kardeşim, benim hemşehrim, benim vatandaşım bu ülke için herkes teminat olacak. Bu şehir için herkes teminat olacak. Ben hiçbir insanımı, hemşehrimi ayırt etmeyeceğim.

"BENİM ELİM SİZİN ELİNİZDE OLACAK HER ZAMAN"

Çocuklarımın sadece birisi burada. İkisi gelemedi ama çocuklarımın huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Bu şehrin gençleri benim gençlerim. Ben onların Ekrem abisi, arkadaşı olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum. Bu şehir kadın dostu bir şehir olacak. Emeğiyle, yaşamıyla, hayata katılmasıyla kadın dostu bir şehir olacak. Ben tüm hemşehrilerime, dostlarıma zihinlerindeki tüm olumsuz düşüncelerinden sıyrılıp, çok çalışacağımız günlerin başladığını hatırlatıyorum. Sizlerin oy versin vermesin belediye başkanıyım. Ben bu şehrin her insanının oy versin, vermesin her insanının yol arkadaşlığına talibim. Yol arkadaşlığı bu şehirde yere düşen bir vatandaşım varsa onun elinden tutup ayağa kaldırmaktır. Benim elim sizin elinizde olacak her zaman.

"BENİM ELİMDEN TUTUP AYAĞA KALDIRMAYA VAR MISINIZ"

Sizden bir söz istiyorum. Bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabiri caizse ayağım tökezleyip, yere düşebilirim. Benim elimden tutup, 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız? İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte, bu 17 günde özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle o çuvalların başında bekleyen demokrasinin bekçilerine teşekkür ediyorum. Ben bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarıma, grup başkan vekillerime, milletvekillerime teşekkür ediyorum. Bu şehrin bu sürecinde benim özellikle adaylığımdan bugüne iki ittifak partisi olan benim partim, beni yetiştiren bugüne getiren beni bu şekilde sizlerle buluşturan, tanıştıran partime, cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum.

"OY VERSİN VERMESİN BÜTÜN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Partimin genel başkanına, tüm ilgisiyle, tüm güveniyle benim yanımda sımsıkı duran Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Aynı şekilde benim bu sürecime tüm içten duygularıyla ve tüm destekleriyle ittifakımız olan ve yanımda her zaman dimdik duran İYİ Parti'ye teşekkür ediyorum. Çok kıymetli genel başkanı sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Özellikle bu ittifak sürecinde yanımda olan, onların temsilcisi iki il başkanım da burada. Hem Canan Hanım'a hem Buğra Bey'e teşekkür ediyorum. İstanbul'un gönüllülerine, bu şehrin herkese bütün yaşayanlarına, oy versin vermesin bütün yaşayanlarına teşekkür ediyorum.

İMAMOĞLU GÖREVİ DEVRALDI

Görevi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan görevi devralan Ekrem İmamoğlu, "Geçmişten bugüne kimin emeği geçmişse. Bu şehre kim hizmet etmişse, onlara yürekten şükran duygularımı belirtmek istiyorum. Bu makam, bizden sonra da başkalarına nasip olacaktır. Biz, yine layıkıyla kişilere bu makamı devrederken, inşallah onlara "yolunuz açık olsun" demeyi nasip eder süreç." dedi.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

Mevlüt Uysal'dan görevi devralan İmamoğlu'nun açıklamaları:

"ÇALIŞANLARIMIZLA KUCAKLAŞMAK İSTİYORUZ"

Neyse ki büyük bir sıkıntı olmadan süreci orada toparladık. Büyükşehire geldik.Bugün, hızlıca görevimize başlamak ve belediyedeki birçok konuya hakim olmak istiyoruz. Çalışanlarımızla kucaklaşmak istiyoruz.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

"KUTSAL BİR GÖREVE ŞU AN İTİBARİYLE BAŞLADIĞIMIN FARKINDAYIM"

Yinelemek istiyorum. 16 milyon insanın adına yetkiyi devraldık. 16 milyon insanın temsilcisiyiz, emanetçisiyiz. Birçok sorunu hep birlikte çözeceğiz. Kutsal bir göreve şu an itibariyle başladığımın farkındayım. Bu şehrin derinliğini, tarihini, maneviyatını hisseden birisiyim.

Bu şehrin geleceğine büyük hizmetler yapacağımı hissediyorum. Kimsenin gözü arkada kalmasın.

Bu hafta sonu tüm İstanbul halkını davet edeceğiz. Hep birlikte "bismillah" deriz, başlangıç yapmış oluruz. İlk icraat, bu şehrin yönetim anlayışını, şeffaflığını, varlığını, insanlarına hissettirmek.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

Görevi devralmak için İBB binasına gelen İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"MEVLÜT UYSAL'DAN GÖREVİ ALACAĞIM"

İstanbul'daki bu süreç biraz farklı, hızlı, değişik bir biçimde işledi bugün. Şu an itibariyle sizinle önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum. Öncelikle sizlerle birkaç cümle paylaşacağım. Daha sonra Mevlüt Uysal'dan görevi alacağım, oradan fotoğraf servis edeceğiz.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

"SÜRECİ ANLATACAĞIMIZ BİR BULUŞMAMIZ OLACAK"

Aynı zamanda, oldukça kalabalık her anında bize yardımcı olan birçok parti üst düzey yöneticilerimiz var, yüzlerce insan bize katkı sundu. Yukarıda küçük bir makam odası var.

Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu hafta sonu cumartesi ya da pazartesi günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak. Herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi Saraçhane'ye bekliyoruz diyeceğiz.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

"BİZİM İÇİMİZ VE VİCDANIMIZ NET"

Bugün mazbatamızı teslim aldık; ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütün alanları bu saatten sonra bütün insanlara açılmıştır, açılacaktır.

Bu belediyede çalışan herkes; bir kişiye, bir gruba ya da bir partiye değil, 16 milyon insana hizmete başlamıştır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bazı süreçler var, bu süreçlerle ilgili neticeleri ilgili kurullardan bekliyoruz. Bizim içimiz ve vicdanımız net.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

"İMAMOĞLU, MAZBATASINI ALDI, ŞİMDİ BİRLİKTE SARAÇHANE'YE GİDİYORUZ"

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulunca mazbatasının hazırlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Burada partililerce coşkuyla karşılanan İmamoğlu, daha sonra adliyeye girerek İl Seçim Kurulu'na geçti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Şimdi hep birlikte Saraçhane'ye gidiyoruz, onu makamına yerleştiriyoruz. Biz önden gidiyoruz, onu orada karşılayacağız." dedi.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

İBB BİNASINA GEÇEREK GÖREVİ DEVRALACAK

AK Parti'nin İstanbul İl Seçim Kurulu'na yaptığı "mazbata" başvurusu reddedildi. Davet üzerine Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na giden Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. Artık resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan İmamoğlu, şimdi İBB binasına geçerek görevi devralacak.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

MAZBATAYI ALMAK İÇİN İL SEÇİM KURULUNA ÇAĞRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanılığı seçimlerini CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kuruluna çağrıldı.

Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na giden Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alacak. Tweetter'dan paylaşım yapan Yıldırım, "Mazbatamızı alıyoruz. Teşekkürler İstanbul." dedi.

İBB'deki devir teslimin saat 18'de yapılması öngörülüyor.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

MAZBATA HAZIRLANDI

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası İl Seçim Kurulunda hazırlandı. İmamoğlu'nun mazbatasının görüntüsü ortaya çıktı.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

TUTANAKLAR TESLİM EDİLDİ SEÇİM KURULU TOPLANTIYA GİRDİ

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun hazırladığı ıslak imzalı tutanaklar, polis koruması eşliğinde Çağlayan'da bulunan İl Seçim Kurulu'na el teslim edilmek üzere yola çıkmıştı. Tutanaklar, İl Seçim Kurulu'na teslim edildi. Tutanakların gelmesinin ardından İl Seçim Kurulu toplantıya girdi.

KAFTANCIOĞLU: MAZBATAMIZI ALIYORUZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Mazbatamızı alıyoruz" dedi.

Son Dakika! Ekrem İmamoğlu'nun Mazbatası Hazırlandı! İşte Görüntüsü

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI: MAZBATASINI ALMAK ÜZERE ÇAĞRILDI

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kuruluna çağrıldı.

Son Dakika! Ekrem İmamoğlu'nun Mazbatası Hazırlandı! İşte Görüntüsü

İmamoğlu, mazbatasını almaya böyle gitti.

MALTEPE'DE MAZBATA VERİLDİ

Barış Yarkadaş, AK Parti ve MHP'nin itiraz ettiği Maltepe'de, Maltepe Belediye Başkanı CHP'li Ali Kılıç'ın mazbata alacağını duyurdu.

AK PARTİ MALTEPE'DE DE İTİRAZ ETTİ

AK Parti, Maltepe'de ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na iptal başvurusunda bulundu.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

AK PARTİ MAZBATA VERİLMESİN BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Birleştirme tutanaklarının ardından İstanbul İl Seçim Kurulu'nun Ekrem İmamoğlu'na mazbata vermesi bekleniyor. Ancak, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı dün İl Seçim Kuruluna başvurarak Yüksem Seçim Kurulu'na yaptıkları olağanüstü itirazın beklenmesi bu süreçte İmamoğlu'na mazbata verilmemesini talep etmişti.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları

"MAZBATAMIZI ALIYORUZ, TEŞEKKÜRLER İSTANBUL"

Mazbatasını almak üzere Çağlayan'a gelen Ekrem İmamoğlu, "Mazbatamızı alıyoruz. Teşekkürler İstanbul" şeklinde tweet attı. İmamoğlu ardından, "16 Milyon İstanbullunun mazbatasını alıyorum." paylaşımında bulundu.

Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu\'nun Açıklamaları

Son Dakika Güncel Görevi Devralan İmamoğlu, İBB Binasının Önünde Toplanan Vatandaşlara Seslendi! İşte İmamoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement