Son dakika: Elazığ'da devlet korumasındaki çocuklardan şehit Fethi Sekin'in kabrine ziyaret - Son Dakika
Güncel

Son dakika: Elazığ'da devlet korumasındaki çocuklardan şehit Fethi Sekin'in kabrine ziyaret

Son dakika: Elazığ\'da devlet korumasındaki çocuklardan şehit Fethi Sekin\'in kabrine ziyaret

Gelen son dakika haberlerine göre Elazığ'da devlet korumasındaki çocuklar, İzmir Adliyesine 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in kabrini ziyaret etti.

13.01.2022 13:04  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da devlet korumasındaki çocuklar, İzmir Adliyesine 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in kabrini ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, devlet korumasındaki çocuklara milli ve manevi değerleri aşılamak amacıyla "Bir kahraman bir ziyaret" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında çocuklar, adliye saldırısını canı pahasına engelleyen şehit Fethi Sekin'in, Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabrine götürüldü.

Şehidin kabri başında dua eden çocuklar, Elazığ Belediyesince açılışı yapılan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni gezdi.

Ziyarete katılan Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, çocuklara Sekin'in kahramanlığını anlattı, şehidin üniforması ve motosikleti ile bazı özel eşyalarının sergilendiği bölümü gezdirdi.

Kaymakam Yılmaz, şehidin anısına yapılan külliyede, devletin şefkat eliyle sahip çıktığı, koruma altındaki çocukları ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Şehit Sekin'in kahramanlığını hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Yılmaz, "Burada Fethi Sekin'in hatıralarını ve anılarını yaşatmaya çalışıyoruz. Kahraman polisimizin gözünü kırpmadan nasıl şehit olduğunu, kahramanlığını buraya gelen gençlere ve yeni nesillere anlatıyoruz. O kahramanlık ve şehadet ruhunu tekrar gençlerimize ve vatandaşlarımıza yansıtmak adına böyle bir çalışma yürütüyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen ise koruma altındaki çocukların manevi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için başlatılan etkinliğin ilk durağının, şehit Sekin'in kabri ve adına inşa edilen külliye olduğunu söyledi.

Çeçen, "Müdürlük olarak amacımız, çocuklarımıza milli şuur aşılamak ve ecdatlarının izini göstermektir. Bu güzel ve anlamlı programda bizi ağırlayan Kaymakam Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika: Elazığ'da devlet korumasındaki çocuklardan şehit Fethi Sekin'in kabrine ziyaret - Son Dakika

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement