Emanet edilen köpeğe cinsel istismar suçuna 'sahipli mala zarar vermek'ten iddianame hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Emanet edilen köpeğe cinsel istismar suçuna 'sahipli mala zarar vermek'ten iddianame hazırlandı

Emanet edilen köpeğe cinsel istismar suçuna \'sahipli mala zarar vermek\'ten iddianame hazırlandı

Ankara'da, kendisine emanet edilen Cocker cinsi köpeğe cinsel istismarda bulunarak ölümüne neden olduğu için gözaltına alınıp serbest bırakılan şüpheli hakkında, 'sahipli mala zarar vermek' suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede şüpheli için 4 aydan 3 yıla kadar hapis isteniyor.

05.03.2021 15:15  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl temmuz ayında cenazeye katılmak için şehir dışına çıkan S.T., köpeğini 5 yıldır tanıdığı arkadaşı V.U.'ya teslim etti. Aynı gece V.U.'nun komşuları, saat 04.00 sıralarında S.T.'nin oğlu U.S.'yi arayarak, evden köpek sesleri geldiğini söyledi. Eve giden U.S., şüpheli ile köpeği aynı kanepede yatarken buldu. Kanepede, kan, tüy ve köpek dışkısı olduğunu fark eden U.S., kontrol ettiğinde köpeğin öldüğünü anladı. U.S., polisi arayarak şikayette bulundu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen V.U, savcılık fadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen V.U., o gece köpeğin temizliğini ıslak mendil ile yaptığını, ancak tuvalet eğitimi olmadığı için banyoda yıkadığını, ardından da havlu ile kuruladığını ileri sürdü. Akşam oynarken köpeğin üzerine çamaşır askılığını düşürdüğünü iddia eden şüpheli, "Uyumadan önce bir sorun yoktu. Saat 06.00 sıralarına eve polis gelene kadar uyudum. Komşuların iddia ettiği gibi köpek bağırma sesi duymadım. Köpeğe eziyet ederek veya tecavüz ederek öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

RAPOR DOSYADA

Savcılık soruşturması kapsamında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından düzenlen patoloji raporunda; iç organlarında meydana gelen kanamanın şiddetli travmadan kaynaklandığının düşünüldüğü, yine yapılan incelemede kanama olan köpeğin anüs bölgesinde insan spermine rastlanılmadığının tespit edildiği belirtildi. Ancak sperm bulunamamasının tek başına hayvana tecavüz edilmediği sonucunu doğurmayacağı, hayvanın muayeneye getirildiği süre, yıkama sonucu sperm tespitini etkileyen uygulamalar ile sonucun değişebilir olmasının mümkün olduğunun da söylendiği aktarıldı.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcı, tüm deliller ışığında şüpheli hakkında dava açılmasının yeterli olduğunu; ancak 'sahipli mala zarar verme' suçunun ilgili madde gereği uzlaşma kapsamında olduğunu belirterek, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Uzlaştırma savcısı ise, tarafların uzlaşamadıklarını, müştekinin şikayetinden vazgeçmediğini belirterek, şüpheli V.U. hakkında, 'sahipli mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame düzenledi. İddianame, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emanet edilen köpeğe cinsel istismar suçuna 'sahipli mala zarar vermek'ten iddianame hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Terbiyesiz: Adamın yüzünü niye buluyorsunuz. Gösterin ki insanlar ve hayvanlar kendini bu şahıstan korusun. 86 0 Yanıtla
  • ADD: SAHİPLİ MAL NE DEMEK CAN O CAN KÖPEKLER CANLI HAYVANDIR KİMSENİN MALI DEĞİLDİR 41 2 Yanıtla
  • Knibzk: Allah'ın laneti senin gibilerin üzerine olsun canavar yaratik 42 0 Yanıtla
  • Yusuf ırmak: "Sahipli can " bence sahipsiz mal ne ya, bir canlıyı mal olarak görmek nasıl bir zihniyet anlamadım 39 0 Yanıtla
  • TUNÇ06: YUH BE ARTIK ....SÖZÜN BİTTİ YERDEYİZ ARTIK . 28 0 Yanıtla
  • BİNGÖLLÜ: ÇOK AĞIR CEZALAR VERİLMELİDİR 1 0 Yanıtla
  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement