Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi - Son Dakika
Dünya

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

Ermenistan'da muhalefet partileri, Başbakan Nikol Paşinyan'ın bu gece yarısına kadar istifa etmesi için ültimatom verdi.

11.11.2020 18:07  Güncelleme: 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhalefet partileri, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Özgürlük Meydanında Paşinyan'a karşı gün boyu protesto gösterileri düzenledi. Paşinyan'ın bu gece yarısına kadar istifa etmesi gerektiğini açıklayan parti temsilcileri, istifa etmemesi halinde parlamentonun devreye girmesi gerektiğini söyledi.

MAĞLUBİYETİN KABUL EDİLDİĞİ ANLAŞMA ERMENİSTAN'I KARIŞTIRDI

Ermenistan'da halk, Paşinyan'ın Azerbaycan karşısındaki mağlubiyeti kabul etmesinin ardından protesto gösterilerine başlamıştı.

Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

MUHALEFETİN PROTESTO ÇAĞRISINA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA DESTEK VERDİ

Başkent Erivan'daki Özgürlük Meydanı'nda, yerel saate göre 13:00'te mitinge başlayacaklarını duyuran muhalefet bloğunun çağrısına, ülkedeki sivil toplum kuruluşları ve sendikalardan da destek geldi. Sabah saatlerinde miting için toplanmaya başlayan protestocuların araçları, şehir girişlerinde durdurularak güvenlik kontrolüne tabi tutuldu. Mitingin yapılacağı meydana ise maskeli polislerin yanı sıra çok sayıda kolluk kuvveti personeli konuşlandırıldı.

Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ, MİLLETVEKİLLERİ VE AKTİVİSTLER GÖZALTINA ALINDI

Bugün erken saatte meydanda bir araya gelen muhalefet önderleri mitinge hazırlanırken, Ermeni polisi siyasi parti liderlerini, birkaç milletvekilini ve insan hakları aktivisti gözaltına aldı. İlk etapta gözaltına alınanların milletvekilleri Gegham Petrosyan, Hripsime Arakelyan, Gagik Tsarukyan, Arsen Babayan, Siyasi Parti lideri Garnik İsagulyan ve Ermenistan İnsan Hakları Aktivisti Ruben Melikyan olduğu açıklanırken, bunu duyan protestocular meydana akın etti.

Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

POLİS İLE PROTESTOCULAR ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Paşinayan'a yönelik olarak, "Hain Nikol" ve "Toprağını satan gidecek" diye bağıran öfkeli protestocular, meydanda bulunan Parlamento binasının kapısına yöneldiğinde, polis kapı önüne adeta etten duvar ördü. Muhalefet gösterilerinin devam ettiği meydanda kalabalık giderek büyürken, Erivan şehir merkezinde güvenlik önlemleri giderek sıkılaştırılıyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan\'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • oguz: ne bülüm ki gardaşlık :D 6 3 Yanıtla
  • Atalay A.: Isgalci ermeniler isgal ettikleri topraklardan kovuldular,soykirimci ermenilerin hala akillari baslarina gelmemis,ne gösterisi,pasinyan denen adam ne yapacakti ,tüm ermenistaní kaybetme riski vardi.Birde hirsiz ermeniler ,adamin saatini bilgisayariniehliyetini para cüzdanini geri verin,insan basbakanin esyalarini calarmi lenn. 2 0 Yanıtla
  • BİLİNEN: ERMENİ HALKI SÖZDE ERMENİ GEÇİNEN TERÖRİSTLERDEN KURTARILMALI ERMENİ HALKI AZERBAYCAN VE TÜRKİYE İLE BİRLEŞMEK İSTİYOR ONLARI KURTARMAMIZ GEREK ÇOCUKLAR AÇ HALK SÜRÜNÜYOR 2 0 Yanıtla Şizo: Beter olsunlar sen kimsin ki bunları bizimle birleştiriyosun Onca konsolosu şehit edip insanımızı katleden bu çakalların adını bile abnak istemiyoruz hadi ordan başka kapıya 0 0
  • IM: KOLTUK SALLANIYO PERIŞANYAN KOLTUK SALLANIYO 0 0 Yanıtla
  • Milliyetçi turk: Geberin cocuk katilleri atesiniz bol olsun 0 0 Yanıtla
  • Erdem: Seni hep anacağız senin gibi bir lider gelmeseydi karabağ nasıl gerialinirdi işin özünü anlayan seni sever biz seni sevdik gene başkan ol pasinyan 0 0 Yanıtla
  • Troll: Demekki neymiiişş... senin olmayan birşeyi sahiplenmeye calışmıcaksın buda sana kapak olsun ermen 0 0 Yanıtla
  • Kardeş azerbaycan: Ermenistan karışdı negüzel rabbime hamd olsun 0 0 Yanıtla
  • JOURNALiST: Yiyin birbirinizi köpoğulları. Yavuzluğun sonu uyuzluktur diye boşuna denilmemiş. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement