Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Eşref Kolçak, Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Eşref Kolçak, Hayatını Kaybetti

Usta sinema sanatçısı 92 yaşındaki Eşref Kolçak'tan acı haber geldi. Eşref Kolçak, tedavi gördüğü Bursa'nın Gemlilk ilçesi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

26.05.2019 18:24  Güncelleme: 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Eşref Kolçak hayatını kaybetti. Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören oyuncu saat 17.00 sularında hayata gözlerini yumdu. Gemlik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden usta sanatçı, geçtiğimiz ocak ayında akciğerlerinin su toplaması nedeni ile hastaneye kaldırılmıştı.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Türk sinemasının usta oyuncusu Eşref Kolçak'ın vefat ettiği Gemlik Devlet Hastanesi'nden konuyla ilgili ilk açıklama yapıldı. Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada Kolçak'ın çoklu organ ve solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi. Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Eşref Kolçak tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kolçak'ın vefatının ardından ilk açıklama hastaneden geldi. Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamada, Kolçak'ın ölüm nedeni açıklanarak, "Değerli sinema sanatçımız Eşref Kolçak 24.04.2019 tarihinde genel durum bozukluğu ve pnömoni tanısı ile hastanemiz yoğun bakım ünitesine yatırıldı. 18.05.2019 tarihinde hipoksik solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği gelişen hasta solunum cihazına bağlandı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 26.05.2019 tarihinde saat 16.40'ta hayatını kaybetmiştir" denildi.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

28 Ocak 1927 tarihinde Erzurum İspir'de doğdu. Babası İspir Gaziler köyünden Harun Kolçakoğlu, annesi ise sonrasında Hateme adını alan Rus kökenli Katya'dır. 1941 yılında İstanbul'a geldi ve Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü'nde eğitim gördü. Tesfiyecilik, marangozluk okuyarak, marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı.

Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Eşref Kolçak, Hayatını Kaybetti

1944 yılında Atilla Revü Opereti'nde tiyatroya başladı, 1945 yılında Ses Tiyatrosuna geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa adım attığı film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı "Fedakar Ana" filmi olmuştur. 1950'li ve 60'lı yıllarda, melodram ve kahramanlık filmlerinin jönü olarak izleyenlerin karşısına çıktı. Bir Şoförün Gizli Defteri, Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti önemli filmlerinden bazılarıdır. Sanat hayatı boyunca 200'e yakın sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Eşref Kolçak, Hayatını Kaybetti

Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi, eşi 13 Ocak 2010 da vefat etti. Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır. Kanser tedavisi gören oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017'de hayatını kaybetti. 1961'de Türk Filmleri Yarışması, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, 2000'de Antalya Altın Portakal Film Festivali, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü, 2003 yılında da Antalya Altın Portakal Film Festivali, Yıldırım Önal Anı Ödüllerini almaya hak kazandı.

Yeşilçam\'ın Usta Oyuncusu Eşref Kolçak, Hayatını Kaybetti

Son Dakika Güncel Yeşilçam'ın Usta Oyuncusu Eşref Kolçak, Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Deli: Allah rahmet etsin.. 2 0 Yanıtla
  • Feryal : Allah Rahmet eylesin, oğlunun ölümünden sonra sonra iyice çökmüştü 2 0 Yanıtla
  • Feryal: Allah rahmet eylesin 1 0 Yanıtla
  • Adanalı : Daha yaşıyormuydu vay anasını yuh yani 0 1 Yanıtla
  • Enes Kayı: STV deki rollerinden biliyorum kendisini severdim...Allah rahmet eylesin... 1 0 Yanıtla
  • Allah rahmet eylesin: Allah rahmet eylesin , yakınlarına sabır versin . büyük usta oyuncu mekanın cennet olsun inşaallah. tüm sanat camiasının ve sevenlerinin başı sağolsun. 1 0 Yanıtla
  • Feryal : Allah Rahmet Eylesin, eski çınarlar. Oğlunun ölümünden sonra bayağı çökmüştü. 1 0 Yanıtla
  • Eda: Güzel insan değerli büyüğümüz türk sinema emekcisi Allah Rahmet eylesin . Ruhuna fatiha eksik etmeyin 0 0 Yanıtla
  • GÜL AĞACI: Allah Rahmet eylesin..Mübarek günlerde vefat etmiş.. Mutlaka bir hikmet vardir diye düşünmek lazim 0 0 Yanıtla
  • Tt arena: Hakk a yürüdün reis Allah taksiratını affetsin selam söyle senşn gibi onurlu gururlu yaşayan adamlara 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.


Advertisement