Fatma Şahin en çok kitap okuyan çocuklara bisiklet hediye etti - Son Dakika
Yaşam

Fatma Şahin en çok kitap okuyan çocuklara bisiklet hediye etti

Fatma Şahin en çok kitap okuyan çocuklara bisiklet hediye etti Fatma Şahin, sözünü tuttu çocuklar bisikletlerine kavuştu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Merkez Çocuk Kütüphanesi'nin 3'üncü yılı kutlamaları kapsamında masal okuduğu sırada çocuklara en çok kitap okuyan ve...

11.11.2020 17:16  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatma Şahin en çok kitap okuyan çocuklara bisiklet hediye etti

Fatma Şahin, sözünü tuttu çocuklar bisikletlerine kavuştu

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Merkez Çocuk Kütüphanesi'nin 3'üncü yılı kutlamaları kapsamında masal okuduğu sırada çocuklara en çok kitap okuyan ve masal atölyelerine sürekli katılım sağlayanlara verdiği bisiklet sözünü tuttu. Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi'nde bisikletlerle beraber kitap hediyelerini verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye'de bir ilk olan ve Gaziantep'te Merkez, Güvenevler Halil Karaduman ile Hasan Celal Güzel olmak üzere toplamda 3 tane bulunan uygulamalı çocuk kütüphaneleri çocukları kitap ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Sene başında Merkez Çocuk Kütüphanesi'nin 3'üncü yılı kutlamalarında çocuklarla bir araya gelen ve masal okuyan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdiği bisiklet sözünü tuttu. Çocuklara kütüphaneye düzenli gelen, en çok kitap okuyan ve masal atölyelerine katılım sağlayanlardan seçilen 65 3'üncü sınıf öğrencisine hediyelerini verdi. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde bulunan çocuk kütüphanesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve hediyelerini alan çocukların velileri katıldı.

Çocuk kütüphanelerinden yapıldığı günden bu yana yaklaşık 500 bin çocuk yararlandı. 120 bin kataloglu çocuk kitaplarının mevcut olduğu kütüphanelerde çocuklar bu kitapları evlerine rahatlıkla götürüp okuyabiliyorlar. Uygulamalı çocuk kütüphanelerinde resim, müzik, drama, masal atölyesi, el sanatları, robotik gibi çeşitli uygulamaları da mevcut. Üye olan her öğrenci ile uzmanlar birebir ilgilenerek, çocukların hangi sıklıkla kitap okuyor, hangi kitapları okuyor, hangi düzende getiriyor götürüldüğü takip ediliyor.

"Çocuk kütüphaneleri ile okumak isteyen her çocuğa bu fırsatı veriyoruz"

Herkesin okuması gerektiğini ve "Ben okuyorum, Gaziantep okuyor" projesinin önemini vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kendimizi geleceğe hazırlamamız lazım. Bunun için fırsat vermemiz lazım. Bugün çocuk kütüphaneleri ile okumak isteyen her çocuğa bu fırsatı veriyoruz. Ben sizi, annenizi, babalarınızı, ailelerinizi tebrik ediyorum. Hep birlikte bu şehri, her konuda 'Spor Kenti Gaziantep', 'Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor' noktasında güzel projelerle Türkiye'ye örnek olarak göstermeye devam edeceğiz. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, merkez belediye başkanları, bütün belediye başkanlarımızla birlikte önce bebeğimiz doğuyor, daha doğmadan önce annelerimize 'Gaziantep Süt' veriyoruz. Bebeklerimiz güzel beslensin diye. Sonra 'Hoş geldin minik hemşerim' diyoruz. Sonra çocuk kütüphaneleri, mahalle kreşleri açıyoruz. Okul başladığı zaman da Milli Eğitim müdürümle birlikte her kademede sizler için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. 'Çocuk Dostu Gaziantep' için, 'Yükselen Gaziantep' için hep birlikte daha güzel okumaya devam edeceğiz" dedi.

"Çocuklarımız okumak, spor yapmak istediği müddetçe kamunun kapıları sonuna kadar açık"

Gaziantep Valisi Davut Gül ise şehrin tamamının okumasını hedeflediklerini aktararak, "Sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerimizin, velilerimizin, Gaziantep'teki 2 milyon hemşerimizin okumasını arzuluyorduk. Çok şükür okuma oranlarının yükseldiğini görüyoruz. Bunu ödüllendiren Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, ilçe belediyelerimizin bu anlamda katkıları çok büyük. Sadece kitap okutmak veya okumayla da kalmıyoruz aynı zamanda çocuklarımızın iyi spor yapabilmeleri için 'Spor Şehri Gaziantep' ile birlikte özellikle bakanlığın verdiği desteklerle, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' başlatıldı. Gaziantep bu anlamda şanslı. Gaziantep'in 9 ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin havuzları mevcut. Aynı zamanda çocuklarımızın sınavla seçilerek Dene-yap Atölyelerine gitmeleri için, Deneyap Atölyelerini oluşturduk. Şu an 6 tane Dene-yap Atölyemizde 960 öğrencimiz var. Bununla da kalınmıyor. 2 tane Dene-yap Atölyesi yine yapılacak. Türkiye'de en çok Dene-yap Atölyesine sahip il olacağız. Sınava girmek istediğimizde GASMEK'ler başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kurs merkezlerinde yine bu imkanlar veriliyor. Sınavları kazandığınızda, meslek lisesine giderseniz, meslek lisesine özgü kurslarımız var. Özetle şunu görüyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımız okumak istedikleri müddetçe, spor yapmak istedikleri müddetçe, sosyal kültürel faaliyetlerden yararlanmak istediği müddetçe, kamunun kapıları sonuna kadar size açık. Bizler sizlerin daha iyi yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Çocuklara okuma alışkanlığını vermek adına güzel bir organizasyon"

Çocuk kütüphanelerinin işleyişi ve amacı bakımından özel bir tesis olduğunu vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Okuma alışkanlığını arttırmak adına tüm kurumlarla ele ele verdik bu faaliyeti devam ettiriyoruz. Çocuklara erken yaşta bu alışkanlığı verebilmek adına güzel bir organizasyon oldu. Biz de Şehitkamil belediyesi olarak şu an 21 tane kütüphane ile gençlerimizin özellikle gençlik kütüphanesi adı altında gençlerimizin rahat ders çalışabileceği nitelikli ortamı sunmaya gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"Fatma Şahin'e teşekkür ederiz"

Oğlunun bisiklet almasına sevinen ve hediyesinden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür eden Rabia Taşkın ise, "Oğlum için geldik. Geçen yıl oğlum kitap okuduğu için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bize bisiklet sözü vermişti. Sözünü tuttuğu ve bu güzel hediye için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Fatma Şahin en çok kitap okuyan çocuklara bisiklet hediye etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Fatma Şahin en çok kitap okuyan çocuklara bisiklet hediye etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Seda gül: Bizede bisiklet sözü vermişti 1yıl önce daha verecek necip Fazıl kısakürek ilkokulu ögrencilerıne 0 0 Yanıtla
  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement