FETÖ'nün Medya Yapılanmasında Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşler İçin Karar Verildi - Son Dakika
Güncel

FETÖ'nün Medya Yapılanmasında Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşler İçin Karar Verildi

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada ara karar açıklandı. Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler dahil tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

19.09.2017 18:09  Güncelleme: 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin devam eden davada mahkeme arara kararını açıkladı. Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan da dahil tutuklu 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 13 Kasım'a ertelendi.

17 SANIĞIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Osman Özsoy'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

FİRARİ SANIKLAR DURUŞMAYA GELMEDİ

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ile tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ahmet Altan duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman'ın da hazır bulunduğu duruşmaya, firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç ise gelmedi.

AK PARTİ, CHP VE HDP DURUŞMAYI İZLEDİ

Duruşmaya AK Parti Milletvekili Nurettin Yaşar, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Altan Tan da izleyici olarak katıldı.

Savunmaların alınmasının ardından ara karaı açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Öte yandan diğer duruşmayı 13 Kasım'a erteledi.

FETÖ\'nün Medya Yapılanmasında Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşler İçin Karar Verildi

Son Dakika Güncel FETÖ'nün Medya Yapılanmasında Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşler İçin Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor
    19:55 Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor

    Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Vefa Projesi' kapsamında, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri temizleniyor ve kişisel bakımları yapılıyor. Proje kapsamında tespit edilen 100 hane düzenli olarak ziyaret edilerek ihtiyaçlar ve talepler not alınıp ilgili kurumlara iletiliyor. Bu hizmetten ilçedeki yaşlı, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi aileler faydalanıyor.

  • Karabük'te toprak kayması nedeniyle 4 ev boşaltıldı
    19:54 Karabük'te toprak kayması nedeniyle 4 ev boşaltıldı

    Karabük'ün Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucunda 4 ev boşaltıldı. Heyelanda kopan parçalar, tek katlı bir evin çatısına zarar verdi. Polis ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi ve yapılan inceleme sonucunda 4 evin heyelan riski taşıdığı belirlendi. Evlerini boşaltan vatandaşlar akrabalarının yanına yerleştirildi.

  • Van Valisi Akdamar Adası'nı Gezdi ve Çalışmaları İnceledi
    19:53 Van Valisi Akdamar Adası'nı Gezdi ve Çalışmaları İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Akdamar Adası'nı gezerek restorasyon ve bakım çalışmalarını inceledi. Adada yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin daha güvenli ve konforlu vakit geçirmeleri sağlandı. Vali Balcı, Akdamar Adası'nın önemli bir değer olduğunu belirterek, Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini vurguladı ve turistleri adayı ziyaret etmeye davet etti.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu
    19:52 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yeni seçilen ve göreve devam eden mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Okumuş, muhtarlara devletin temsilcisi olduklarını hatırlatarak, herkese eşit mesafede yaklaşmalarını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni etti.

  • İett'nin 2023 Faaliyet Raporu İbb Meclisi'nde Kabul Edildi.
    19:52 İett'nin 2023 Faaliyet Raporu İbb Meclisi'nde Kabul Edildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, İETT Genel Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. İETT Genel Müdürü İrfan Demet, faaliyet raporuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Akaryakıt giderlerimizin yüzde 38’i KDV ve ÖTV’den oluşmaktadır. Bu vergi yükünün bize yıllık maliyeti yaklaşık 3.7 milyar liradır. Sadece bu vergi yükü ile ; 1 yılda 550 adet yeni otobüs alınabilmekte, 5 yılda ise İETT filosu tamamen yenilenebilmektedir. 2015 yılında yüzde 68 olan yolculuk başı gelirin gideri karşılama oranı, yıllara sari artan maliyetler sebebiyle 2023 yılında yüzde 35’e düşmüştür. Gelir ve gider arasındaki bu fark 2023 yılı sonunda 16 milyar lirayı aşmıştır. Gelir ve gider arasındaki bu mali yük, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanarak sübvanse edilmektedir" dedi.


Advertisement