Son Dakika: Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine Lance Stroll ilk sıradan başlayacak - Son Dakika
Spor

Son Dakika: Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine Lance Stroll ilk sıradan başlayacak

Son dakika: Formula 1 takviminin 14. yarışı olan DHL Türkiye Grand Prix'inde sıralama turları sona erdi. Yoğun yağışın damga vurduğu sıralama turları sonrası pazar günkü büyük yarışa, Racing Point pilotu Lance Stroll ilk sıradan başlayacak. Lance Stroll, kariyerinin ilk pole pozisyonunu elde etti.

14.11.2020 16:52  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Formula 1 Türkiye GP öncesi sıralama turları büyük heyecana sahne oldu. Kanadalı pilot Lance Stroll, pole pozisyonu elde etmeyi başardı ve kariyerinde bunu ilk kez elde etti.

Max Verstappen, ikinci sırayı ve üçüncü sırayı ise yine Racing Point'ten Sergio Perez aldı.

Şampiyonluk için piste çıkan Lewis Hamilton ise 6. sırada başlayacak.

"ŞOKE OLMUŞ DURUMDAYIM"

Lance Stroll, sıralama turlarının ardından yaptığı açıklamada şaşkınlığını ve mutluluğunu paylaştı. Racing Pilot'un Kanadalı pilotu, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, şoke olmuş durumdayım, bunu beklemiyordum aslında. Şu anda çok iyi hissediyorum kendimi" dedi.

22 yaşındaki Lance Stroll, bu anı hep hayal ettiğini söyleyerek, "Yağmur lastiğine geçtikten sonra iyi bir duruma geldik, otomobil yola yapışmış oldu. Benim için çok özel bir an, kariyerimin en önemli anlarından biri" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine Lance Stroll ilk sıradan başlayacak

TURLARA YAĞMUR DAMGA VURDU

Sıralama turlarına birçok takımın geçiş lastikleri ile çıktığı görüldü. Yarışın başlamasıyla yağmur etkisini arttırdı. Pilotlar yağmurun etkisiyle zor anlar yaşarken, takımlardan bazıları full yağmur lastiğine geçmeyi tercih etti. Yağmurun şiddeti artınca ilk sektörün bitimine 6 dakika 56 saniye kala kırmızı bayraklar sallandı ve sektöre ara verildi.

Yağmurun etkisi geçince ilk sektöre kaldığı yerden devam edildi. Sektörün en hızlı turunu 1: 57.485 ile Aston Martin Red Bull Racing takımından Max Verstappen elde etti. Sektörün sonunda elenen isimler Kevin Magnussen (Haas F1 Team), Daniil Kvyat (Honda), George Russell (Williams Racing), Romain Grosjean (Haas F1 Team) ve Nicholas Latifi (Williams Racing) oldu. Latifi pist dışında zemine saplanınca kırmızı bayraklar bir kez daha sallandı ve Kanadalı pilot pite gidemeden sıralama turlarına veda etti.

İlk sektörde en yakın rakibine 2 saniyelik fark atan Hollandalı pilot Verstappen, ikinci sektörün de en hızlı ismi oldu. Red Bull pilotu bu bölümde 1: 50.293'lük derece elde etti ve yine ilk sektörde olduğu gibi takım arkadaşı Alex Albon'a 2 saniyelik fark attı. İkinci sektörün sonunda elenen isimler ise Pierre Gasly (Honda), Charles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz (McLaren F1 Team), Sebastian Vettel (Ferrari) ve Lando Norris (McLaren F1 Team) oldu.

MERCEDES ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETMİŞTİ

Formula 1'de sezonun 14. yarışı öncesinde pilotlar sıralamasında Mercedes'in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton 282 puanla zirvede yer alıyor. Hamilton'un en yakın takipçisi ise 197 puana sahip Finlandiyalı takım arkadaşı Valtteri Bottas.

Takımlar sıralamasında 479 puana sahip Mercedes, Imola'da gerçekleştirilen Emilia-Romagna GP'de 7. şampiyonluğunu ilan etmişti. Mercedes'i 226 puanlı Red Bull Racing ve 135 puanlı Renault takip ediyor.

Hava tahminlerine göre yarınki yarışın yağmurlu bir havada gerçekleşme ihtimali bulunuyor.

HAMILTON ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN

Takımlar sıralamasını zirvede bitiren ekibin belli olduğu sezonda Hamilton pilotlar kategorisinde 85 puanlık farkla önde yer alıyor. Yarınki yarışın ardından sezonun kalanında toplanabilecek maksimum 78 puan kalıyor. Hamilton İstanbul'daki yarışı kazanamasa bile takım arkadaşı Bottas'ın önünde tamamlaması halinde şampiyonluğunu garantilemiş olacak. Bottas'ın şampiyonluk şansını sürdürmesi için kazanması yeterli olmayacak. Hamilton'un ikinci olması durumunda Bottas'ın şampiyonluk yarışına devam edebilmesi için ayrıca hızlı tur puanını da hanesine yazdırması gerekecek.

Son Dakika: Formula 1 Türkiye Grand Prix\'sine Lance Stroll ilk sıradan başlayacak

Son Dakika Spor Son Dakika: Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine Lance Stroll ilk sıradan başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement