Son dakika gündem: Başkentte boşanma aşamasındaki eşini neşterle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem: Başkentte boşanma aşamasındaki eşini neşterle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Son dakika gündem: Başkentte boşanma aşamasındaki eşini neşterle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Son dakika haberi: Ankara'da boşanma aşamasındaki eşi Fatma Hülya Yıldız'ı neşterle öldüren Mehmet Nevzat Yıldız'ın "eşi canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek", "suç delillerini yok etmek", "hırsızlık" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

26.03.2021 11:51  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da boşanma aşamasındaki eşi Fatma Hülya Yıldız'ı neşterle öldüren Mehmet Nevzat Yıldız'ın "eşi canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek", "suç delillerini yok etmek", "hırsızlık" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Mehmet Nevzat Yıldız, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Fatma Hülya Yıldız'ın yakınlarıyla taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, önceki celse cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını dosyaya sunduğunu hatırlatarak, sanık ve avukatına söz verdi.

Sanık Yıldız, bir önceki celseye ait SEGBİS çözümlerinin kısa süre önce eline geçtiğini, bu yüzden inceleyemediğini belirterek, mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre istedi.

Sanık avukatı da olay yerindeki sigara izmaritlerinin Adli Tıp Kurumuna gönderilip incelenmesini ve müvekkilini olay günü otogara götüren taksi şoförünün ifadesinin dosyaya kazandırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa son kez esasa ilişkin savunmasını hazırlaması için ek süre vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

PTT'de memur olarak çalışan 2 çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız (48), şiddet gördüğü eşi Mehmet Nevzat Yıldız'a (58) boşanma davası açtıktan sonra taşındığı evde 9 Ağustos 2019'da ölü bulundu.

Boşanma aşamasındaki eşinin boğazını neşterle kestikten sonra nefes alamaması için başına poşet geçirdiği öne sürülen Mehmet Nevzat Yıldız, 3 ay sonra sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Nevzat Yıldız hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "hırsızlık" suçlarından dava açtı.

Cumhuriyet savcısı, 26 Şubat'taki duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklamış, sanık Yıldız hakkında "eşi canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek", "suç delillerini yok etmek", "hırsızlık" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika gündem: Başkentte boşanma aşamasındaki eşini neşterle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement