Esir alınan Ermeni askerden olay itiraf: PKK Karabağ'da savaşıyor, askerler aylık 600 dolar maaş alıyor - Son Dakika
Dünya

Esir alınan Ermeni askerden olay itiraf: PKK Karabağ'da savaşıyor, askerler aylık 600 dolar maaş alıyor

Azerbaycan ordusu tarafından esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, PKK'lı teröristlerin Dağlık Karabağ'da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etti. Mikaelyan, "Kışlada, aralarında Kürt asıllı paralı askerler de dahil 1500 kişi bulunuyordu. Paralı askerler aylık 600 dolar maaş alıyor ve sadece kendi dillerinde konuşuyorlar" dedi.

23.10.2020 13:53  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan güçlerince işgal edilip köyleri ateş altına alınan Dağlık Karabağ'ın işgaline son vermek için Azerbaycan Ordusu'nca 27 Eylül'de başlatılan harekat başarıyla devam ederken, Azerbaycan askerleri çok sayıda Ermeni askerini de esir alıyor. Ermeni askerlere uluslararası hukuka uygun biçimde davranılırken yapılan sorgularında önemli açıklamalar da peş peşe geliyor.

ERMENİ ASKER DE İTİRAF ETTİ

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, PKK'lı teröristlerin Dağlık Karabağ'da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etti.

"AYLIK 600 DOLAR MAAŞ ALIYORLAR"

Mikaelyan, sorgulama esnasında Ermenistan'ın Şirak eyaletinde doğduğunu ancak askerlik için Dağlık Karabağ'a gönderildiğini belirtti. Tanksavar birliğinde görev aldığını anlatan Mikaelyan, "Kışlada, aralarında Kürt asıllı paralı askerler de dahil 1500 kişi bulunuyordu. Paralı askerler aylık 600 dolar maaş alıyor ve sadece kendi dillerinde konuşuyorlar.

"10-15 KİŞİLİK GRUPLARA BÖLÜNÜYORLAR"

10-15 kişilik gruplara bölünen paralı askerler yerel koşulları öğreniyorlar ve savaşa hazırlanıyorlar" diye konuştu.

İLK KEZ HACIYEV AÇIKLAMIŞTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, PKK'lı teröristlerin Ermenistan'ın yanında savaştığını açıklamıştı.

Esir alınan Ermeni askerden olay itiraf: PKK Karabağ\'da savaşıyor, askerler aylık 600 dolar maaş alıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Esir alınan Ermeni askerden olay itiraf: PKK Karabağ'da savaşıyor, askerler aylık 600 dolar maaş alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ronin54 : iyi ya tek taşla iki kuş :))))) 36 10 Yanıtla
  • azrail orda da yakalar: hdp de desteğe gitsin, gidiyorlardır belki. tek çıkışları var, cehennem. 37 8 Yanıtla
  • şaban GÜNDOĞAN: GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER. YADA GEBERİRLER. 35 5 Yanıtla
  • denyolar: iyi iste hepsini toptan cizin ucuza gelir tektek aramaya gerek yok ne güzel 15 5 Yanıtla
  • ABDULKERİM KAYA: para almaları önemli değil, yemek nasip olacak mı? bu işler parayla pulla olmuyor, vatan başka bir konu... farkı da burada 0 1 Yanıtla
  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement