Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturmada 14 gözaltı kararı verildi - Son Dakika
Güncel

Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturmada 14 gözaltı kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

26.01.2021 09:13  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) mensuplarının deşifresi edilmesine yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, fiziki ve teknik takip sonucu örgütün sözde Gençlik Yürütme Kurulu (GYK) ile Gençlik Meclisi (GM) üyeliklerine seçildikleri ve terör örgütü üyesi olduklarına dair deliller elde edilen 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Şüphelilerin yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara merkezli 6 ilde yürütülen operasyonda şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Terör örgütü PKK/KCK\'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturmada 14 gözaltı kararı verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturmada 14 gözaltı kararı verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas İmranlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 147 Hap Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Tutuklandı
    11:54 Sivas İmranlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 147 Hap Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Tutuklandı

    Sivas'ın İmranlı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, ilçe merkezindeki bir adreste yapılan aramada 2 bin 147 uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon sonucunda B.O. ve S.D. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra 'uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' ve 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak' suçlarından tutuklandı.

  • Diyarbakır'da Sıfır Atık Projesiyle Doğa Korunuyor ve Ekonomiye Katkı Sağlanıyor
    11:54 Diyarbakır'da Sıfır Atık Projesiyle Doğa Korunuyor ve Ekonomiye Katkı Sağlanıyor

    Diyarbakır'da uygulanan "Sıfır Atık" projesi sayesinde doğa korunarak, ekonomiye katkı sağlandı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası Verildi
    11:54 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası Verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı ilçesinde bulunan bir süt çiftliğine Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verdi. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Eskişehir'de ikinci, Tepebaşı ilçesinde ise ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası almaya hak kazandı.

  • Anka, CHP Genel Merkezi'nde Kurulan Dijital Seçim Takip Merkezini Görüntüledi. CHP'li Okakın:
    11:52 Anka, CHP Genel Merkezi'nde Kurulan Dijital Seçim Takip Merkezini Görüntüledi. CHP'li Okakın: "Eksiksiz Bir Çalışma İnşa Ettik, Hiçbir Şüphemiz Yok."

    ANKA Haber Ajansı, CHP'nin sandık sonuçlarını ve oy kullanma günü yaşanacak tüm gelişmeleri takip edeceği dijital seçim takip ve çağrı merkezini görüntüledi. Okullardan, ilçe ve il seçim merkezlerinden Ankara'ya akacak on binlerce sandık sonucunu bir araya getirecek dijital takip merkezi dördüncü ve son tatbikatını ANKA Haber Ajansı'na açtı. Seçim gecesi hukuki itirazlar ya da parti örgütünün yaşayabileceği her türlü soruna karşı görev başında olacak çağrı merkezi için de CHP'nin Parti Meclisi toplantılarının yapıldığı salon organize edildi. Hem dijital takip üssü hem de seçim günü için yapılan tüm hazırlıklar hakkında ANKA Haber Ajansı'na bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın 31 Mart seçimleri için hiçbir eksikleri kalmadığını vurguladı. Çok deneyimli ve bu alada rüştünü ispat etmiş bir ekiple çalıştıklarını anlatan Okakın, "Sektörel deneyimi çok yüksek, seçim güvenliğinin dijital altyapısında oluşabilecek tüm alternatif tabloya hazırlık deneyimi de bulunan kimselerle, güçlü bir kadroyla büyük, özverili, eksiksiz bir çalışmayı hep birlikte inşa ettik. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok” dedi.

  • Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi öğrencileri ile iftarda buluştu
    11:52 Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi öğrencileri ile iftarda buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi öğrencileri ile iftar sofrasında buluştu. Başkan Büyükkılıç, öğrenci ve genç dostu bir şehir olarak daima öğrencilerin en güçlü destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

  • Meksika'da düzenlenen 2024 Orman Festivali'nde sanatçılar yarasa kostümleriyle performans sergiledi
    11:49 Meksika'da düzenlenen 2024 Orman Festivali'nde sanatçılar yarasa kostümleriyle performans sergiledi

    Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Chapultepec Ormanı'nda düzenlenen 2024 Orman Festivali sırasında sanatçılar yarasa kostümleri içinde performans sergiledi.

  • Muğla'da yerel seçimler için güvenlik önlemleri alındı
    11:48 Muğla'da yerel seçimler için güvenlik önlemleri alındı

    Muğla Valiliği koordinesinde polis, jandarma, sağlık, sahil güvenlik, itfaiye, belediyelerin ilgili bölümleri 31 Mart seçim günü görev başında olacak. Muğla'da 814 bin 986 seçmen 23 bin 638 sandıkta oy kullanacak. Seçimlerde 4 bin 779 kolluk kuvveti ve 235 sağlık personeli görev yapacak.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde hafif ticari araç şarampole devrildi: 7 yaralı
    11:47 Adıyaman'ın Besni ilçesinde hafif ticari araç şarampole devrildi: 7 yaralı

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Haşim Çeliker idaresindeki hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyere çarptıktan sonra şarampole devrildi. Kazada yaralanan 7 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince Besni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement