Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye\'de yaşanan olaylar

Dünyada Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta erişim sorunun meydana gelmesi sonrası kişisel verilerin satışa çıkarıldığı bilgisi dolanmaya başladı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasında alışveriş yaptı, Tosuncuk hakkında yeni iddianame gibi son dakika yaşanan gelişmelerle ilgili derlediğimiz haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.

05.10.2021 14:26  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı sosyal medya uygulamalarında yaşanan erişimdeki sıkıntılar, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasında yaptığı alışveriş gibi haberler ve daha fazlası sayfamızda yer almaktadır.

FACEBOOK HACKLENDİ İDDİASI SONRASI KİŞİSEL VERİLER SATIŞA ÇIKARILDI

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar

Facebook'un hacklendiği yönündeki iddialar dolaşırken, gündeme bomba gibi düşen bir haber geldi. Privacy Affairs'a göre 1.5 milyar veya daha fazla Facebook kullanıcısının kişisel ve özel bilgileri hacker forumunda satışa çıkarıldı.

Dünya, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan çökmeye kilitlendi. Milyonlarca kullanıcı, yetkililerden gelecek haberleri beklerken gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 1.5 milyar veya daha fazla Facebook kullanıcısının özel ve kişisel bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından toplanıp popüler bir hacker formunda satışa çıkarıldığı belirtildi. <<<>>>

ERDOĞAN, TARIM KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZASINDA 1000 TL'LİK ALIŞVERİŞ YAPTI

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar

Hafta sonu Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasında alışveriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gevrek, mantı, kuru meyve, bisküvi, gofret ve meyve suyu gibi ürünlerle doldurduğu iki alışveriş arabası için kasada 1002 lira 47 kuruş ödedi.

Gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlarla ilgili tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Kısıklı'daki evinin yakınında açılan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasına giderek alışveriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Canan Aybüke de eşlik etti. <<<>>>

TOSUNCUK HAKKINDA YENİ İDDİANEME

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar

Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında yeni bir iddianame düzenlendi. 130 mağdurun da bulunduğu iddianamede, Aydın'ın da aralarında yer aldığı 17 şüpheli hakkında 2 bin 608'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Binlerce kişiyi kar vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle binlerce yıl hapsi istenen ve Brezilya'da teslim olduktan sonra 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklanan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında 2 bin 608'er yıla kadar hapis istemiyle yeni bir iddianame düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, Çiftlik Bank oyununun işleyişi, katılımcılardan alınan paranın toplanma süreci, bayilik sistemi, firma tarafından yapılan yatırımlar anlatıldı. <<<>>>

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERE CEVAP

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar

Son dakika! 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin makam aracının önünü kesip üzerine çıkan Boğaziçili öğrencilere sert cevap verdi. Erdoğan, "Böyle öğrenci olmaz, bunlar ancak terörist olabilir." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor. <<<Haberin devamı için tıklayın>>>

Son Dakika Güncel Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de yaşanan olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın, yaklaşık 5 dönüm arazide 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı
    23:03 FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı

    FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Ş., noterde işlem yaparken gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement