Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar

Avusturalya'nın üç büyük marketi çalışanlarına aşı zorunluluğu getirdi, Fransa'da yaşanan kriz marketleri vurdu, Alman otomobil üreticisi Opel, ceza ödedi gibi gündemde yer alan son dakika gelişmelerden derlenen haberler bu sayfada yer almaktadır.

21.10.2021 11:43  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı şu günlerde Erzurum'da hava sıcaklığı eksi 5 dereceye kadar düştü, Yemen hükümeti, ülke içinde dolar kullanımını yasakladı gibi son 24 saatte yaşanan olaylar ile ilgili detaylı bilgilere bu sayfadan erişebilirsiniz.

FRANSA'DA YAŞANAN GIDA KRİZİ, MARKET RAFLARINI BOŞALTTI

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar

Avrupa'da birçok ülkede baş gösteren ekonomik kriz günden güne artış göstererek devam ediyor. Kıtlık sorunuyla karşı karşıya kalan son ülke Fransa olurken, vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere erişimde büyük sorun yaşadı, market rafları boşaldı. Medya kuruluşları manşetlerinden "kıtlık" uyarıları yaparken, Fransızların yaşanan gıda krizinden dolayı öfkeli oldukları haberlere yansıdı.

YEMEN HÜKÜMETİ, ÜLKE İÇİNDEKİ DOLAR KULLANIMI YASAKLADI

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar

İç savaşın devam ettiği Yemen'de hükümet, ülke içindeki işlemlerde döviz kullanılmasını yasakladı. Karar, hükümetin döviz kurları üzerindeki spekülasyonları frenleme ve yerel para biriminin yabancı paralar karşısında değer kaybetmesini durdurma çabalarının bir parçası olarak alındı. Yemen hükümeti, dövizin kullanımına getirdiği yasağı yazılı açıklama ile duyurdu. Ülke içindeki tüm mal alım ve satım, hizmet, sözleşme ve alışveriş anlaşmalarındaki işlemlerde ulusal paranın kullanılması kararının alındığı vurgulanan açıklamada, dövizin yerel olarak kullanımının yasaklandığı ancak uluslararası anlaşmalardan doğan işlem ve yükümlülüklerle sınırlandırıldığı kaydedildi.

SOĞUK HAVALAR ERZURUM'DA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar

Erzurum'da sabah saatlerinde işe gitmek için uyanan vatandaşlar, gece boyunca yana etkili olan soğuk sebebiyle zor anlar yaşadı. Havanın eksi 5 dereceye kadar düşmesiyle, araçların camları buz kapladı. Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının artması beklenirken, doğu bölgelerinde soğuk havaların mevsim normallerinin de altında seyretmesi bekleniyor. Erzurum'da sabah işe ve okula gitmek için uyananlar, eksi 5 derece soğukta zor anlar yaşadı.

AVUSTURAL'YANIN 3 SÜPERMARKETİ, ÇALIŞANLARINA AŞI ZORUNLULUĞU GETİRDİ

Avustralya'da yer alan ülkenin en büyük 3 süpermarket zinciri, çalışanlarına koronavirüs aşısı zorunluluğu getirdi. Geçerli muafiyeti olmayan tüm çalışanlar aşı yaptıracak. Avusturalya'da 3 zincir süpermarket devi olan Woolworths, Aldi ve Coles, market çalışanlarının Covid-19 aşısı olmalarını zorunlu hale getirdiklerini duyurdu. Şirket yönetimlerinden yapılan açıklamalara göre, gelecek aylarda yürürlüğe girecek aşı mecburiyeti uygulaması kapsamında, geçerli muafiyetleri bulunmayan tüm çalışanların aşı yaptırmaları gerekiyor.

ALMAN OTOMOBİL ÜRETİCİSİ OPEL, CEZA ÖDEDİ

Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar

Frankfurt Savcılığı, Alman otomobil üreticisi Opel'in dizel egzoz emisyon düzeylerini manipüle ettiği gerekçesiyle 64,8 milyon euro (yaklaşık 75,5 milyon dolar) ceza ödediğini ifade etti. Ayrıca, böylece yasal bir kavuşturmanın önüne geçildiğini bildirdi.Opel'e yönelik yürütülen soruşturma, belgelendirme şartlarının ihlali konusundaki ilişkili cezayla birlikte Şubat ayında tamamlanmıştı. Salı günü Xinhua'ya konuşan Frankfurt Savcılığı sözcüsü, "Para cezası ödendi" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Güncel Son dakika gündem haberleri! Son 24 saatte yaşanan olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement