DHA YURT BÜLTENİ - 22 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 22

DHA YURT BÜLTENİ - 22

Hakkıbey Yarımadası'nda orman yangını BALIKESİR'in Ayvalık ilçesine bağlı Hakkıbey Yarımadası'nda orman yangını çıktı.

20.09.2020 00:38  Güncelleme: 03:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkıbey Yarımadası'nda orman yangını

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesine bağlı Hakkıbey Yarımadası'nda orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere ekiplerin müdahale ederken, uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alındı. Bölgede çalışmalar devam ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, Hakkıbey Yarımadası'nda meydana gelen orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın, saat 21.45 sıralarında Ayvalık  ilçesine bağlı Hakkıbey Yarımadası'nda çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yayıldı. Alevleri fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ettiği sırada çevre il ve ilçelerden de çok sayıda takviye ekip bölgeye sevk edildi. Alevler Badavut bölgesine ulaşırken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışması sürüyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR Tarım ve Orman Bakanlığı, Hakkıbey Yarımadası'nda meydana gelen ve söndürme çalışmalarının devam ettiği orman yangını ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Ayvalık Orman İşletme Şefliği Sarımsaklı Mevkiinde 19.09.2020 tarihi saat 21: 27'de orman yangını meydana gelmiştir. Yangına saat 21: 35'de ilk müdahale yapılmıştır. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangına sevk edilen ekipler, 60 arazöz, 4 dozer ve 300 söndürme personeli."

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: KONTROL ALTINA ALINDIBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hakkıbey Yarımadası'nda meydana gelen orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Ekiplerin görevlerinin başında olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Gerekli tüm müdahaleler yapılıyor. Çok şükür ki yangın kontrol altına alındı. Can kaybı ve yaralı olmaması en büyük tesellimiz. Zarar gören alanların eski haline dönmesi için gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatacağız" dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ, "YANGINI BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALMIŞ DURUMDAYIZ"Balıkesir'in Ayvalık  ilçesine bağlı Hakkıbey Yarımadası'nda gece saatlerinde çıkan orman yangınıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklama yaptı. Yangını Ankara'daki Yangın Yönetim Merkezi'nden koordine eden Bakan Pakdemirli açıklamasında, "Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 70 araç ve 405 personel ile ekiplerimiz; Ayvalık'taki yangına etkin ve yoğun şekilde müdahale ediyor.

Yangını büyük ölçüde kontrol altına almış durumdayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 22 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement