Son dakika gündem: Kadirli'de Bakan Derya Yanık sevinci - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem: Kadirli'de Bakan Derya Yanık sevinci

Son dakika gündem: Kadirli\'de Bakan Derya Yanık sevinci

Son dakika haberleri: AK Partili hukukçu Derya Yanık'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine atanması, memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sevinçle karşılandı.

21.04.2021 12:31  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Partili hukukçu Derya Yanık'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine atanması, memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sevinçle karşılandı.

AK Parti 7'nci Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen hukukçu Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirildi. Bakan Yanık'ın göreve atanması, memleketi Kadirli ilçesindeki Harkaçtığı köyünde sevinçle karşılandı. Bakan Yanık'ın doğduğu ev ise DHA tarafından görüntülendi.

Bakan Yanık'ın amcasının kızı Zeliha Ziyanoğlu, "Köyümüzden kadın bakan çıkması nedeniyle çok gururlandık, mutlu olduk. Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ederiz" dedi.Bakan Yanık'ın amcasının oğlu Cengiz Yanık da, "Akraba ve köylümüz olarak gururluyuz. Kendisinin görevini başarıyla yerine getireceğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanımız'a, Kadirli'ye bakan atadığı için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.Köy halkı, Osmaniye'nin Adana'ya bağlı olduğu dönemde İçişleri, Gümrük ve Tekel, Milli Savunma Bakanlıkları yapan Ahmet Topaloğlu'nun ardından  30 yıl aradan sonra Kadirlili bir hemşehrilerinin bakan olarak atanması nedeniyle gururlu olduklarını söyledi. Bakan Derya Yanık'ın babasının vefatının ardından ailesiyle çocuk yaşta köyden ayrılarak Adana'ya yerleştikleri belirtildi.DERYA YANIK Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Harkaçtığı köyünde 1972 yılında dünyaya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Bakan Yanık, 1995'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve Aralık 1996'da İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamladı. Serbest avukat olarak çalışmaya başlayan ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Derya Yanık, 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6'ncı dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde de bulunan Derya Yanık, AK Parti 7'nci Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika gündem: Kadirli'de Bakan Derya Yanık sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement