Son dakika gündem: New York'taki Bronx yangınında ölen 17 kişinin ailesi dava açtı - Son Dakika
Güncel

Son dakika gündem: New York'taki Bronx yangınında ölen 17 kişinin ailesi dava açtı

Son dakika gündem: New York\'taki Bronx yangınında ölen 17 kişinin ailesi dava açtı

Son dakika gelişmesine göre ABD'nin New York şehri Bronx bölgesinde geçen ay çıkan yangında hayatını kaybeden 17 kişinin yakınları, bina sahipleri aleyhine şehir güvenliği yasalarını ihlalden dava açtı.

09.02.2022 17:59  Güncelleme: 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin New York şehri Bronx bölgesinde geçen ay çıkan yangında hayatını kaybeden 17 kişinin yakınları, bina sahipleri aleyhine şehir güvenliği yasalarını ihlalden dava açtı.

Ailelerin avukatı tarafından Bronx Yüksek Mahkemesine sunulan dilekçede, binadaki güvenlik ihlallerinin "Çoğu Afrika'dan gelen bu ailelerde tarifsiz can kayıplarına ve yaralanmalara neden olduğu" belirtildi.

Dilekçede, yangının meydana geldiği bina ile ilgili konut şirketleri, yatırım grupları ve mülk geliştiricilerinin ihmal kaynaklı ölüm ve yaralanmalardan sorumlu olduğu kaydedildi.

Dava üzerine Assosicated Press'e açıklama yapan bina sahipleri sözcüsü ise haklarındaki iddiaların yanlış olduğunu savundu.

-Bronx'ta 17 kişinin öldüğü yangın

New York'un Bronx bölgesinde 9 Ocak'ta elektrikli ısıtıcıdan çıkan yangında 8'i çocuk 17 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi dumandan zehirlenmişti.

Yetkililer, yangına arızalı bir ısıtıcının neden olduğunu düşündüklerini belirtmiş, aynı şekilde yangın sırasında binadaki güvenlik alarmı ve kapılarının da şehir yönetmeliğine uygun şekilde çalışmadığını kaydetmişti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, binada yaşayanların çoğunun Gambiya'dan gelen göçmen Müslümanlar olduğunu açıklamıştı.

New York eyaleti geçen ay yangından etkilenen kiracılara yardım için 2 milyon dolarlık fon ayırdığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika gündem: New York'taki Bronx yangınında ölen 17 kişinin ailesi dava açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement