36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı - Son Dakika
3.Sayfa

36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı

Diyarbakır'da yaşayan emekli polis Ömer Faik Kebapçıoğlu, 36 yıl önce boşandığı ve 14 yıl önce de vefat eden eski eşinin 200 bin liralık kredi borcunun üzerine kalmasına isyan ederek yetkililerden yardım istedi.

14.09.2020 11:41  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yaşayan 72 yaşındaki emekli polis Ömer Faik Kebapçıoğlu, arasında hiçbir bağ olmadığını belirttiği eski eşinin 200 bin liralık kredisinin üzerine kalmasına tepki göstererek bu yanlışlıktan dönülmesi için yetkililere seslendi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşayan ve 36 yıl önce ilk eşi Meryem Sarı tarafından terk edilen 72 yaşındaki Ömer Faik Kebapçıoğlu, daha sonra eşinden boşandı. 36 yıl içerisinde eski eşi başka biriyle evlenirken kendisi de Diyarbakır'da başka bir kadınla hayatını birleştirdi. 2006 yılında eski eşi Meryem Sarı, hayata gözlerini yumdu. Eski eşinin öldüğünü bile bilmeyen Kebapçıoğlu, geçtiğimiz yıl icradan gelen mesajla neye uğradığını şaşırdı. Eski eşinin bankadan çektiği 200 bin liralık kredinin kendisinden tahsil edileceğini öğrenen Kebapçıoğlu, hiçbir ilişkisi olmadığı halde eski eşinin borcunun kendisinin üzerine yıkıldığını belirterek yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi.

36 yıl önce boşandığı eşinin başkasıyla evlendiğini ve kendisi hiçbir hukuki bağı kalmadığını aktaran Ömer Faik Kebapçıoğlu, varis olarak kendisinden sonra evlendiği eşinin yapılması gerektiğini söyledi.

36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı

''DOLANDIRICILIK OLABİLİR''

Olayın içerisinde dolandırıcılığın olabileceğini kaydeden Kebapçıoğlu, "1984 yılında Sivas'ta bulunduğum bir sırada eşim ben evde olmadığım bir dönemde evin bütün eşyasını yükleyerek çekip kendi memleketi Konya'ya gitmiş. Daha sonra geldim, hukuki süreç başlatıldı, dava açıldı. Eve dönmeyi reddetti, boşanma davası sonucu 1984 yılında mahkeme kararıyla boşandık. Daha sonra çocuğum vardı, Konya'ya görmek için gittim göstermediler. Ondan sonra ben bir daha ne yüzlerini gördüm ne seslerini duydum ne de aradım.

Kebapçoğlu, 36 yıl sonra kendisine bir icra mesajı geldiğini belirterek,

''Miras bırakanınız Meryem Sarı İstanbul Varlık Yönetime olan borcundan dolayı, hakkınızda İstanbul 11'inci İcra Müdürlüğünün esas sayılı dosyasıyla icra talebi başlatılmıştır, detaylı bilgi için arayın'' mesajı geldi. Ben bu numarayı aradığım zaman bana borçlu olduğumu, hemen icrada ilk taksiti yatırmamı istediler.

36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı

''SEN ÖDEMEZSEN ÇOCUKLARIN ÖDER''

Ben de buna itiraz ettim, kadından boşandığımı kendisi ile hukuki bağımın olmadığını söyledim. Defalarca beni aradılar, sesli mesajlar atıldı, sürekli aranarak 'Sen ödemezsen çocuklarından bile olsa bu para alınacak' deniliyor. Bende bana tebligat gönderim hukuki yollarda hakkımı arayayım itirazımı yapayım dedim. Buna rağmen gelen giden bir şey yok, bana tebligatı gönderdiklerini adresimde bulunamadığım için geri gönderildiğini söylediler, ben adresim yerim belli sürekli adresimde olan bir insanım. Tebligat bana gelmiş değil, ödemesem hakkımda tebligat yapıldığı kabul edilerek mal varlığımıza haciz koyarak banka hesaplarıma el koyacaklarını söylediler. Mal varlığım yok, emekli harçlığımdan başka bankayla hiçbir şeyim yok. Dilekçemi verdim, ilk mesaj geldiğinden beri benim evimde huzurum kalmadı, ailem bunun nasıl geldiğini ve izah etmemi istiyorlar. Ben bunun izahını yapamıyorum, akıllara zarar bir durum 36 yıl olmuş boşanalı, benden sonra başka bir evlilik yapmış varis olacaksa öbür adamı yapsınlar, beni neden varis yapıyorlar ve neden borçlu çıkartıyorlar. Başta Cumhurbaşkanımız, Adalet Bakanımız ve diğer yetkililere sesleniyorum ben bir şey yapamıyor ve derdimi kimseye anlatamıyorum. Bu işte dolandırıcılık işi var, kim bu işin içinde bilmiyorum, beni kim varis seçmiş ise hepsi bu işin içindedir. Ama kimdirler nedirler, bulamadım devletimiz araştırıp bulacaktır" dedi.

36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı
36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 36 yıl önce boşandığı eşinin tüm borcu üstüne yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Muhammet61: Yahu neyini anlamadınız kadın ölmüş,çocukları ilk eşini mirasçı yazdırmışlar ki borç üzerlerine kalmasın.Bu elemanda haberi olmadığından mirastan red yapmamış.Gidecek notere mirastan red verecek,sonra belgeyi icraya gönderecek bitti gitti. 23 0 Yanıtla
  • Gök Yeleli Baba Kurt: Reddi Miras yap dayı. 12 0 Yanıtla
  • hakan: kanunen miras ve borç sana kalmaz. kimse de alamaz. ama kadın sana resmi yazıyla miras bırakmış ve sende kabul etmişsen bunu ödeyeceksin. yok öyle uyanıklık. 0 9 Yanıtla
  • Yakında: Akp hükümetinin çağrısı ile gönderilen iban no ya 10 tl göndermeyene kesin hacizde gelir bu ülkede. 3 5 Yanıtla
  • Hasmaksan: Üstüne.bisey..yoksa..takma..kafana...Tc..de..hersey..olabilir..kilifinauydurulur..bocrlu..olursun....adaminagore..kanun 6 2 Yanıtla
  • Davut: Yalan kendi borcudur 4 2 Yanıtla
  • ohaaa: Avkat sayısı o kadar çoğaldıki elleri boş. Hep çalı dibine taş atıyorlar ya tavşan çıkarsa. 6 0 Yanıtla
  • neden adalet yok?: hiç şaşırmadım, öyle bir adaletsiz düzende yaşıyoruz ki herşey olabilir... 3 1 Yanıtla
  • dnz: varlık şirketlri vatandaşları canından bezdiriyor... bankanın alacaklarını çok cüzi paralara satın alıp, vatandaşların canına okuyor... bitik insanın derisinimi yüzücen; devlet bu işlere çözüm bulmalı... suriyelilere harcanan 40 milyar doların onda biri ile bu çok zor durumda olan kendi vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilebilirdi... yuvalar yıkılmaz, insanlar intihara sürüklenmezdi... 4 0 Yanıtla
  • plant: ülkenin içinde bulunduğu hale bakın. bu icra ve miras hukuku bırakın dünyanın hiç bir yerini (türkiye hariç) afrika kabilelerinde bile yok. 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Elazığ'da PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi
    23:51 Elazığ'da PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi

    Elazığ'da Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05 operasyonu adı altında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 11 tim görev aldı ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlandı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement