Son dakika haber! 82 yaşındaki çiftçiyi dolandıran şahıslar kıskıvrak yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika haber! 82 yaşındaki çiftçiyi dolandıran şahıslar kıskıvrak yakalandı

Son dakika haber: 82 yaşındaki çiftçiyi dolandıran şahıslar kıskıvrak yakalandı İzmir'de kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp 82 yaşındaki çiftçi G.E.'nin 395 bin TL'sini alan iki kişi, Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

16.01.2021 18:06  Güncelleme: 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

82 yaşındaki çiftçiyi dolandıran şahıslar kıskıvrak yakalandı

İZMİR - İzmir'de kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp 82 yaşındaki çiftçi G.E.'nin 395 bin TL'sini alan iki kişi, Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılar yaklaşık 1 ay önce Selçuk ilçesinde yaşayan çiftçi 82 yaşındaki G.E.'yi arayarak adının terör örgütü soruşturmalarına karıştığını ve kendileri ile işbirliği yaparak bu suçlamalardan kurtulabileceğini söyledi. Yapılan telefon görüşmelerini herkesten gizleyen G.E. 700 bin TL değerindeki tarlasını 395 bin TL'ye satarak bu parayı şüphelilerin yönlendirmeleri doğrultusunda kendine ait park halindeki kamyonetin camından dışarı verdi. Daha sonra parayı alan dolandırıcılar sırra kadem bastı. Başından geçen olayı yakınlarına anlatan G.E. dolandırıldığını anladı. Yaşanan bu olaydan 1 ay sonra G.E.'yi tekrar arayan dolandırıcılar, yeniden para istedi. Bu dakikadan sonra Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olaya dahil olarak dolandırıcılarla G.E.'nin konuşmalarını takibe aldı ve mağduru pazarlık konusunda yönlendirdi. Mağdur G.E., 8 milyon değerinde olduğunu söylediği tarlasını satmış gibi dolandırıcılarla görüşerek aldığı 2 milyon lira olan kaporayı dolandırıcılara vermek için buluşma ayarladı. Parayı döviz olarak isteyen dolandırıcılar için kağıttan para desteleri hazırlandı ve bir torbanın içine konuldu. Şahıslarla yapılan telefon görüşmeleri sonucunda parayı teslim alacakları yer belirlendi ve polis ekipleri çevrede gizlenerek tüm gün bekledi. Parayı almaya gelen dolandırıcılar, G.E.'den kamyondan inerek parayı direğin yanına bırakmasını istedi. Parayı söylenen noktaya bırakan G.E.'nin hemen ardından olay yerine beyaz bir araç ile gelen zanlılar parayı aldı. Bu sırada emniyet güçleri koşuşturma sonucunda şahıslardan birini yakaladı. Araçla kaçmak isteyen diğer şüpheli ise yine kovalamaca sonucu hareket edemeden yakalandı. Polis tarafından göz altına alınan İ.A. ve H.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dakika haber! 82 yaşındaki çiftçiyi dolandıran şahıslar kıskıvrak yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika haber! 82 yaşındaki çiftçiyi dolandıran şahıslar kıskıvrak yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi
    17:32 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afyonkarahisar'dan Seyitgazi ilçesine tarihi eserleri satmak için gelen şüpheli şahısların araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda obje ele geçirildi. 2 şahıs hakkında adli işlem uygulandı.

  • Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı
    17:31 Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendiriyor. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi
    17:24 Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Operasyonlar farklı ilçelerde gerçekleştirildi.

  • Salihli'de Menşei Belli Olmayan Sakatat ve Sazan Balığı Ele Geçirildi
    17:21 Salihli'de Menşei Belli Olmayan Sakatat ve Sazan Balığı Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta menşei belli olmayan sakatat ve sazan balığı ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler imha edilmek üzere yetkililere teslim edildi.

  • Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı
    17:15 Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı

    Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i başkası zannettiğini öne sürüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.


Advertisement