FETÖ'nün "Atabeyler" kumpası nedeniyle yargılanan eski Yüzbaşı Eren beraat etti - Son Dakika
Güncel

FETÖ'nün "Atabeyler" kumpası nedeniyle yargılanan eski Yüzbaşı Eren beraat etti

FETÖ\'nün "Atabeyler" kumpası nedeniyle yargılanan eski Yüzbaşı Eren beraat etti

FETÖ'nün kumpas davalarından olan "Atabeyler Grubu" davasının sanığı eski Yüzbaşı Murat Eren, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan beraat etti.

23.12.2020 18:55  Güncelleme: 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ'nün kumpas davalarından olan "Atabeyler Grubu" davasının sanığı eski Yüzbaşı Murat Eren, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan beraat etti.

Eski Yüzbaşı Eren, 2006'da FETÖ'nün kumpasıyla Askeri Mahkeme'de yargılanarak ceza almış, Askeri Yargıtay da mahkemenin bu kararını onamıştı. Eren, avukatı aracılığıyla "yargılamanın yenilenmesi" talebinde bulundu. 2016'da bu talep kabul edildi ve Eren, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesince 2018'de yeniden yargılanmaya başlandı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın 7'nci celsesine "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan yargılanan sanık Eren ile avukatı Muhammed Sarıkaya katıldı. Mahkemeye gelen evrakların okunmasının ardından duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, mütalaasında, Eren'e Askeri Mahkeme'de yargılandığı sırada ceza veren heyetin FETÖ'den ihraç edildiğini anımsattı. Eren'e isnat edilen suça konu CD'nin üretilmiş olduğuyla ilgili delillerin dosyada bulunduğunu belirten savcı, sanığın beraatına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Sanık Eren, savunmasında 14 yılı aşkın süredir FETÖ kumpasıyla yargılandığını söyledi. Suçsuz olduğunu dile getiren Eren, beraat talebinde bulundu. Sanık Eren'in avukatı Muhammed Sarıkaya da savcının mütalaası doğrultusunda müvekkilinin beraatına karar verilmesini istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçundan beraatına hükmetti.

"FETÖ KUMPASI OLDUĞU HUKUKİ OLARAK ORTAYA KONULDU"

Avukat Sarıkaya, yaptığı yazılı açıklama ile mahkemenin beraat kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıkaya, "2006 yılında tüm kumpas davalarında olduğu gibi isimsiz bir ihbar e-postası ile başlayan ve diğer kumpas davalarının bir provası niteliğinde olan Murat Eren hakkındaki davada tüm zorluklara rağmen aldığımız yargılamanın yenilenmesi kararı neticesinde, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin bugünkü 7'inci celsesinde önceki savunmalarımız ve beyanlarımız doğrultusunda iddia makamının da beraat yönündeki mütalaası ile beraat kararını almış bulunmaktayız. Bu beraat kararıyla, müvekkilimin 2006 yılından bu yana devam eden yargılama sürecinin ve almış olduğu cezaların tamamen FETÖ kumpası olduğu hukuki olarak ortaya konulmuş, her ne kadar geç gelen adalet, adalet olmasa da yüreklere bir nebze olsun su serpilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, "Gelinen aşamada, Murat Eren hakkında açılan üç kumpas davasının ikisinde beraat kararı verilmiş olup, Ankara (kapatılan) 11 Ağır Ceza Mahkemesinde bekleyen ve yargılamanın yenilenmesi kararı verilmiş olan dosyada da sürecin kısa sürede beraat kararıyla neticelenmesini beklemekteyiz" dedi.

(Abdullah Sarica/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel FETÖ'nün 'Atabeyler' kumpası nedeniyle yargılanan eski Yüzbaşı Eren beraat etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement