Son dakika haber... Avustralya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 943'e yükseldi - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber... Avustralya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 943'e yükseldi

Son dakika haber... Avustralya\'da Kovid-19\'dan ölenlerin sayısı 943\'e yükseldi

Gelen son dakika haberine göre Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı tam kapanmanın sürdüğü Avustralya'nın en büyük kenti Sydney'de, virüse yakalanan 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki can kaybı 943'e çıktı.

10.08.2021 06:01  Güncelleme: 06:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı tam kapanmanın sürdüğü Avustralya'nın en büyük kenti Sydney'de, virüse yakalanan 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki can kaybı 943'e çıktı.

Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Sağlık Bakanı Brad Hazzard, eyaletin başkenti Sydney'de düzenlediği basın toplantısında, yeni vakalar ve can kayıplarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Son 24 saate kaydedilen 356 yeni Kovid-19 vakasının son aylardaki en yüksek rakam olduğunu ifade eden Bakan Hazzard, yaşları 70 ila 80 arasında değişen biri kadın 3 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Tam kapanmanın 28 Ağustos'a kadar yürürlükte olduğu ülkenin en büyük kenti Sydney'de yaşanan son can kayıplarıyla birlikte, kentte Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 87'ye, ülke genelinde 943'e çıktı.

Victoria eyaletinde 20, Queensland'da 3 yeni vaka kaydedildi

Victoria eyaletinin kırsal bölgelerinde tam kapanma bugünden itibaren sona ererken yasakların sürdüğü eyaletin başkenti Melbourne'da, 15'i kaynağı belli olmayan toplam 20 vaka kaydedildi.

Okulların uzaktan eğitim verdiği ve tam kapanmanın 12 Ağustos'a kadar yürürlükte olduğu kentteki yasakların uzatılması bekleniyor.

Victoria Eyalet Sağlık Bakanı Martin Foley, kaynağı belli olmayan vakaların çokluğundan dolayı Melbourne'daki yasakların kaldırılmasını düşünmediklerini söyledi.

Öte yandan Queensland eyaletinin başkenti Brisbane'de 3 yeni vaka kaydedilirken, Güney Avustralya, Tazmanya ve Batı Avustralya eyaletlerinde yeni vaka bildirilmedi.

Virüsün ilk kaydedildiği 25 Ocak 2020'den bu yana ülkede 37 bin 14 Avustralyalı Kovid-19 nedeniyle hastalanırken, halihazırdaki 5 bin 335 aktif vakadan 63'ü yoğun bakımda olmak üzere, 433 kişinin hastanedeki tedavileri devam ediyor. ???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber... Avustralya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 943'e yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.


Advertisement