Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon - Son Dakika
3.Sayfa

Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon

Ankara'da bir basım atölyesinde 18-20 ayar altınların bakır alaşımı karıştırılarak 22 ayar olarak piyasaya sürüldüğü belirlendi. Merdiven altı atölyede üretilen altınların tanınmış firmaların markalarıyla ev kadınları üzerinden kuyumculara satıldığı tespit edildi.

14.01.2021 02:56  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mali Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri Ankara Ulus'ta sahte altın üretimi yaptığı belirlenen şebekeye operasyon düzenledi. Altınlara bakır alaşımı karıştırarak ayarını yükseltip altınlara güvenilir firmaların markalarını basarak sattığı belirlenen şebeke çökertildi. Merdiven altı iş yeri kiralayıp 18 - 20 ayar bilezikleri, 22 ayar bileziklere çevirdikleri tespit edilen suç şebekesinin ev hanımlarını kullanarak organize bir şekilde piyasaya bilezikleri sürdükleri öğrenildi. Sahte altınların Mamak, Keçiören, Etimesgut, ilçelerinde 9 kuyumcuya satıldığı tespit edildi.

Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon

ÜZERLERİNDEN 18 ADET BİLEZİK ÇIKTI

6 üyesi bulunan suç örgütüne yapılan operasyonda kuyumculara verilmek üzere şahısların üzerinde 18 adet bilezik, ve piyasadan dolandırdıkları 127 bin TL 'ye el konuldu. Şahısların sahte altın üretimi yaptıkları atölyeye yapılan baskında altın üretiminde kullanıldığı tespit edilen bakır tel, hassas terazi ve altın suyuna el konuldu.

Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Şebeke üyelerinden Ç.Y, S.T. ve N.Ö.K adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken şebeke yöneticileri M. Ö., E. S, ve M.K. T. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon

EV HANIMLARIYLA PİYASAYA SÜRDÜLER

Ayarı yükseltilmiş altın ve bileziklerin dikkat çekmemek için ev kadınları üzerinden kuyumculara satıldığı da ortaya çıkarıldı. Ev kadınlarının kuyumcularda bu altınları satma anları güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı.

Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ev hanımları üzerinden sahte altınları piyasaya süren çeteye operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
    16:42 Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden baba ve oğlu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi.


Advertisement