Son dakika haber | Beyoğlu'ndaki kıraathane cinayetine ilişkin davada karar - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Beyoğlu'ndaki kıraathane cinayetine ilişkin davada karar

Son dakika haber | Beyoğlu\'ndaki kıraathane cinayetine ilişkin davada karar

Son dakika gelişmesine göre Beyoğlu'ndaki bir kıraathaneye yönelik saldırıda, kıraathane sahibi Fuat Battal'ın öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

27.11.2020 16:37  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'ndaki bir kıraathaneye yönelik saldırıda, kıraathane sahibi Fuat Battal'ın öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hacı Doğan ve tutuksuz sanık Fırat Demir katıldı. Diğer sanıklar Beşir Erkal ve Erdi Yılmaz'ın mazeret bildirerek gelmediği duruşmada, maktül Fuat Battal'ın eşi müşteki Feride Battal ile tarafların avukatı da hazır bulundu.

Bir önceki celsede sunulan mütalaaya karşı beyanı alınan tutuklu sanık Hacı Doğan'ın avukatı, mütalaanın dosya kapsamına uygun olmadığını belirterek müvekkilinin beraatini, aksi takdirde müvekkili hakkında lehe olan hükümlerin uygulanarak tahliyesini istedi. Sanık Beşir Erkal'ın avukatı da müvekkilinin beraatini talep etti.

Duruşmada, avukatların beyanlarının ardından tutuklu sanık Hacı Doğan'a söz verildi. Sanık Doğan, maktulü öldürmediğini, kendisine ateş eden şahıs tarafından bu eylemin gerçekleştirildiğini iddia ederek beraatini istedi. Tutuksuz sanık Fırat Demir de beraati yönünde karar verilmesini talep etti.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Fırat Demir, Erdi Yılmaz ve Beşir Erkal'ın üzerine atılı suçların sabit olmaması sebebiyle beraatine hükmetti.

Tutuklu sanık Hacı Doğan'ı ise "kasten öldürme" suçundan netice olarak 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran heyet, ayrıca sanık hakkında "ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alan veya taşıyanlar veya bulundurma" suçundan 10 ay hapis cezası verdi.

Heyet, tutuklu sanık Doğan'ın tutuklulukta geçen süre, kararın kesinleşmesinin uzun zaman alabilecek olmasını dikkate alarak, sanığın tahliyesine de karar verdi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay tarihi olan 12 Kasım 2019'da, sanık Hacı Doğan'ın maktul Fuat Battal'ın işlettiği kıraathanede masada oturduğu sırada kendisine ateş açıldığı, sanık Hacı Doğan'ın da kendisinde bulunan tabancayla ateş açanlara karşılık verdiği anlatılmıştı.

Kıraathane sahibi maktulün, çatışmanın arasında kaldığı kaydedilen iddianamede, otopsi raporunda belirlendiği üzere maktulün ateşli silah yaralanmasına bağlı, kafatası kemik kırıklarıyla birlikte beyin kanaması ve beyin doku hasarı sonucu öldüğü belirtilmişti.

İddianamede, maktulün cesedinden mermi çekirdeği elde edilemediği, vücudunda sol elin vücuda göre anatomik olarak uygun pozisyonunda tek atışla olması mümkün 2 ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası ve dış muayenesinde tespit edildiği gibi kulak kepçesi üst sınırında düzensiz ateşli silah mermi çekirdeği yaralarının tek başına öldürücü nitelikte olduğu ve maktulün ölümüne sebep olan atışların uzak mesafesinden yapılmış olduğu kaydedilmişti.

Sanık Hacı Doğan'ın husumetlisi diğer sanık Beşir Erkal'ın olay yerinden kaçtığının belirlendiği, olaydan yaklaşık 5 dakika önce Erkal'ın motosikletle olay yerinden sanık Fırat Demir ile birlikte uzaklaştığı ifade edilen iddianamede, olay saatinde sanıklar Fırat Demir ve Beşir Erkal'ın bir köyün yardımlaşma derneği civarında bulunduğu ve sanıkların kullandığı motosiklet ile olay saatinde olay yerinde olduğunun kamera görüntülerinde tespit edildiği aktarılmıştı.

İddianamede, sanık Erdi Yılmaz'ın da olay günü ve saatinde oraya geldiğinin belirlendiği ve sanık Hacı Doğan'ın ise olayda ateş ettiği beyanını doğruladığı kaydedilerek, kamera kayıtlarından da doğrulandığı üzere suçu birlikte gerçekleştirme kastıyla hareket ederek sanık Hacı Doğan'la silahlı çatışmaya girmeleri sonucunda maktulün sanıklar tarafından olası kasıtla ölüme sebep oldukları anlatılmıştı.

İddianamede, sanıklar Hacı Doğan, Fırat Demir, Erdi Yılmaz ve Beşir Erkal hakkında ayrı ayrı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına ve "ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Beyoğlu'ndaki kıraathane cinayetine ilişkin davada karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement