Son dakika haber | BM Yemen Özel Temsilcisi'nden Cevf'teki saldırıya şeffaf soruşturma çağrısı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | BM Yemen Özel Temsilcisi'nden Cevf'teki saldırıya şeffaf soruşturma çağrısı

Son dakika haber | BM Yemen Özel Temsilcisi\'nden Cevf\'teki saldırıya şeffaf soruşturma çağrısı

Gelen son dakika haberlerine göre Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetinde sivillerin öldürüldüğü saldırıya ilişkin acil bir şekilde şeffaf soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

07.08.2020 20:55  Güncelleme: 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetinde sivillerin öldürüldüğü saldırıya ilişkin acil bir şekilde şeffaf soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths, yaptığı yazılı açıklamada, "Cevf vilayetinde meydana gelen ve çocuklar dahil olmak üzere sivillerin öldüğü saldırıyı kınıyorum. Bu konuda acil bir şekilde şeffaf bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çatışmadaki tüm tarafların uluslararası hukuka uyma zorunluluğunu hatırlatan Griffiths, "Ülkenin tamamında tarafları dahil eden bir anlaşma üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Yemen, bitmeyen bir savaştan çok barışı hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yemen'de İran destekli Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Cevf kentine düzenlediği hava saldırısında dün çoğunluğu kadın ve çocuk 20 sivilin öldüğünü duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | BM Yemen Özel Temsilcisi'nden Cevf'teki saldırıya şeffaf soruşturma çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement