CHP'li belediye meclis üyesinden Aziz Duran'ın adının yaşatılması önerisi - Son Dakika
Güncel

CHP'li belediye meclis üyesinden Aziz Duran'ın adının yaşatılması önerisi

Kasım 2020'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kentin AK Parti'li eski belediye başkanlarından Aziz Duran'ı isminin üst geçide verilmesini teklif eden Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Haluk Akbay, "Toplumu toplum yapan insan, insanı insan yapan vefa duygusudur.

04.02.2021 15:53  Güncelleme: 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasım 2020'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kentin AK Parti'li eski belediye başkanlarından Aziz Duran'ı isminin üst geçide verilmesini teklif eden Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Haluk Akbay, "Toplumu toplum yapan insan, insanı insan yapan vefa duygusudur. Bu duygumuzu törpülersek bu şehirde yaşayamayız. Farklı siyasi partilerde ve düşüncelerde olabiliriz ama bizim komşuluk hukukumuz var." dedi.

Akbay, yaptığı açıklamada, önerisinin siyaset üstü bir düşünceye dayandığını belirterek, Serdivan CHP İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde de Sakarya Üniversitesinin kurulmasında emeği geçen Hüseyin Karabaş ile eski belediye binasının yapılmasında hizmet eden Ali Erseven'in adının yaşatılması için önerilerde bulunduğunu belirtti.

Kente değer veren, topluma hizmet etmeye çalışan insanların unutulmaması gerektiğine inandığını dile getiren Akbay, "2019'da belediye meclis üyeliğine seçildiğim zaman, Sakarya'da yetişmiş sporcularımız, sanatçılarımız olduğunu ve bu kişilerin isimlerinin uygun yerlere verilmesi yönünde önerge verdim." dedi.

Akbay, rahmetli Duran'ın, CHP'li eski belediye başkanlarından Ünal Ozan'ın ismini önemli bir caddeye verdiğini anımsatarak, "Siyaset rekabet olacak, karşılıklı mücadele edeceğiz ama toprağa girdiğimiz zaman iyi şeyler yaptıysak, bu millete hizmet ettiysek, onları da yaşatacağız." şeklinde konuştu.

Aziz Duran'ın, 1999 Marmara Depremi'nde herkesin kenti terk ettiği bir dönemde mücadele ederek Adapazarı'nı tekrar yaşanabilir hale getirmek için çalıştığını anlatan Akbay, "Aziz bey 15 sene bu şehre hizmet etti. Eksiği vardır, yanlışı vardır, doğrusu vardır ama hizmet etti. Topluma hizmet etmeye gayret edip başarılı olan yöneticilerimizi yaşatırsak, bundan sonraki nesile de bu işi cazip hale getiririz. Toplumu toplum yapan insan, insanı insan yapan vefa duygusudur. Bu duygumuzu törpülersek bu şehirde yaşayamayız. Farklı siyasi partilerde ve düşüncelerde olabiliriz ama bizim komşuluk hukukumuz var." ifadesini kullandı.

Akbay, merhum öğretmen ve gazeteci Abdullah Çelik'in isminin yaşatılması için de öneride bulunduğunu kaydetti.

1949'da Adapazarı'nda doğan ve Kasım 2020'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Aziz Duran, 1994-2009 arasında sırasıyla Refah, Fazilet ve AK Parti adayı olarak seçimi kazanmış ve 3 dönem üst üste kentte belediye başkanlığı yapmıştı.

CHP\'li belediye meclis üyesinden Aziz Duran\'ın adının yaşatılması önerisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li belediye meclis üyesinden Aziz Duran'ın adının yaşatılması önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.


Advertisement