Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası İyilik Ödülleri" töreninde konuştu: (1) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası İyilik Ödülleri" töreninde konuştu: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iyiliği yaymayı, iyiye ve iyiliğe olan farkındalığı artırmayı hedefleyen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nin Türkiye'de önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirterek "'Dünyayı iyilik değiştirecek' şiarıyla çıktığımız iyilik seferberliği hamdolsun yoluna...

15.03.2022 15:11  Güncelleme: 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iyiliği yaymayı, iyiye ve iyiliğe olan farkındalığı artırmayı hedefleyen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nin Türkiye'de önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirterek "'Dünyayı iyilik değiştirecek' şiarıyla çıktığımız iyilik seferberliği hamdolsun yoluna güçlenerek, daha da serpilerek devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri" törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, yurt dışından programa teşrif eden misafirleri Türkiye'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki yıllık bir aranın ardından küresel iyilik neferleri olarak gördüğüm siz kardeşlerimle tekrar buluşmanın, tekrar hasret gidermenin bahtiyarlığını yaşıyorum. İyilik Ödülleri Töreni münasebetiyle bu güzel atmosferde kalplerimizi bir araya getiren Türkiye Diyanet Vakfına ve Diyanet teşkilatımızın saygıdeğer yöneticilerine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfının yarım asra yakındır yürüttüğü başarılı çalışmalarla Türkiye'de ve mazlum coğrafyalarda umudu, kardeşliği ve sevgiyi büyütmeyi sürdürdüğünü belirten Erdoğan, "Dünyayı iyilikle kuşatıp, 7 kıtaya bahar iklimini yaşatma arzusuyla yola çıkan vakfımız, Türkiye'nin ve Türk milletinin iyilik sancağını, yeryüzünün dört bir yanında iftiharla dalgalandırıyor. Hem Türkiye'deki müesseseleri hem de toplam 12 kardeş ülkedeki 27 eğitim kurumuyla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yetişmesine katkı sağlayan vakfımızı tebrik ediyorum." dedi.

"İyilikler geleceğe dair ümitlerimizi de yeşertiyor"

"Halka hizmet Hakk'a hizmettir" düsturuyla hareket eden Türkiye Diyanet Vakfının, en prestijli faaliyetlerinden birisinin de Uluslararası İyilik Ödülleri olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyiliği yaymayı, iyiye ve iyiliğe olan farkındalığı artırmayı hedefleyen bu özel ödüllerin ülkemizde önemli bir ihtiyacı giderdiğini düşünüyorum. 'Dünyayı iyilik değiştirecek.' şiarıyla çıktığımız iyilik seferberliği hamdolsun yoluna güçlenerek, daha da serpilerek devam ediyor. Bu ödüller vesilesiyle yeryüzünün dört bir yanındaki iyi yürekler ve müşfik gönüller arasında her gün yeni köprüler kuruluyor. Mutmain bir kalp, gülen bir yüz, müteşekkir bir göz şöyle kalpten kopup gelen bir 'Allah razı olsun.' haricinde hiçbir karşılık beklemeden yapılan iyilikler geleceğe dair ümitlerimizi de yeşertiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyilik Ödülleri'ne yönelik teveccühün yurt içinde ve yurt dışında artmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek program kapsamında hem Türkiye'den hem de dünyanın farklı köşelerinden iyilik hikayelerini birlikte izlediklerini belirtti.

Erdoğan, her biri ayrı takdiri hak eden bu örneklerin yaşanmış 500 hikaye arasından seçildiğini ifade ederek "Biraz sonra ödüllerini bizzat kendilerine takdim edeceğimiz Siraj Wahhaj kardeşimizi, Gamze Özçelik hanımefendiyi, minberci Ali Önder hocamızı, Ahmet Aydemir kardeşimizi emekleri, gayretleri, fedakarlıkları ve samimiyetleri için tebrik ediyorum. Rabb'im sizlerin yokluğunu ve eksikliğini bizlere hissettirmesin diyorum. Aynı şekilde kendisi aramızda bulunamasa da gönlünün bizimle olduğunu bildiğimiz Yusuf İslam'ı tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Türkçenin anıt şahsiyetlerinden Yusuf Has Hacib'in Kutadgu Bilig'de "Kötülere haşmet, iyilere ise daima hürmet lazımdır." dediğini aktaran Erdoğan, bin yıl önce dillendirilen hikmet dolu bu sözlerin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bugün net bir şekilde anladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özellikle koronavirüs salgını sürecinde yaşadıklarımız bizimle birlikte tüm insanlığa iyiliğin, diğerkamlığın ve paylaşmanın önemini göstermiştir. Dünya genelinde şimdiye kadar 6 milyondan fazla kişinin hayatına mal olan salgın, insanlığın kaderinin ortak olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Yine bu salgın döneminde, küresel sistemdeki tıkanıklıkları, adaletsizlikleri ve çarpıklıkları görme fırsatı bulduk. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi maske savaşına tutuştuğu, solunum cihazı kıtlığının çekildiği, yaşlı bakımevlerinin adeta morglara dönüştüğü durumlara şahit olduk. Temel sağlık hizmetlerine ulaşamadığı veya aşıya erişemediği için hayatını kaybeden, hastalanan, acı çeken insanların dramlarına şahitlik ettik. Afrika, Asya veya Latin Amerika'da yaşayan milyarlarca insanın sıkıntısı, dayanışma sergilenmesi halinde çözülebilecekken maalesef dertlere derman olacak hiçbir somut adım atılmadı. Başta dezavantajlı toplum kesimleri olmak üzere ihtiyaç sahibi insanlar adeta kaderlerine terk edildi."

"15 milyon doz aşıyı Afrikalı kardeşlerimize peyderpey ulaştırıyoruz"

Erdoğan, bu vahim tablo karşısında devlet olarak vatandaşlarının testten ilaca ve yataklı tedaviye kadar tüm gereksinimlerini karşıladıklarını, Batılı ülkelerin yaptığı gibi dünyanın geri kalanına sırtlarını dönmediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'den talepte bulunan 160 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi ekipman ve kritik malzeme desteği sağladık. Salgının en çok vurduğu bölgelere yönelik yurt dışından temin ettiğimiz aşılarla beraber yerli aşımız TURKOVAC'ın da dağıtımına başladık. 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde taahhüt ettiğimiz toplam 15 milyon doz aşıyı Afrikalı kardeşlerimize peyderpey ulaştırıyoruz. Ülkemizde misafir ettiğimiz sığınmacıları kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadan istisnasız herkesin sağlık hizmetlerine erişimini temin ettik. Sınırımızın hemen ötesinde çok zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi veren 5 milyon Suriyeli mazluma da yardım elimizi uzattık. Milletçe omuz omuza vererek insanların ilgisizlikten öldüğü, sağlık çalışanlarının maske dahi bulamadığı, yaşlı insanların huzurevlerinde çaresiz bırakıldığı sahnelerin hiçbirini ülkemizde yaşatmadık."

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası İyilik Ödülleri" töreninde konuştu: (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Uluslararası İyilik Ödülleri' töreninde konuştu: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.


Advertisement