ANTALYA Dayısının övünç madalyasıyla asker selamı verdi - Son Dakika
Güncel

ANTALYA Dayısının övünç madalyasıyla asker selamı verdi

Dayısının övünç madalyasıyla asker selamı verdiANTALYA'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde 1 şehit yakını ile 5 gaziye övünç madalyaları verildi.

18.03.2021 16:34  Güncelleme: 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dayısının övünç madalyasıyla asker selamı verdi

ANTALYA'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde 1 şehit yakını ile 5 gaziye övünç madalyaları verildi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın övünç madalyasını, ailesi aldı. Törene asker üniformasıyla katılan Şehit Korkmaz'ın yeğeni 7 yaşındaki Ayaz Varan, madalyayla birlikte asker selamı verdi.

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene, Vali Ersin Yazıcı, Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ramazan Demir, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Yazıcı, konuşmasına tüm şehitleri anarak başladı. Yazıcı, 'Bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklar şehit kanlarıyla suladığımız ve vatan yaptığımız topraklar. Vatanımızın 1 milimetrekaresini, bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceğimizin en büyük emaresi, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımız. Hala devam etmekte olan bölgemizde Anadolu topraklarını tehdit eden bugünkü durum. Hepimiz gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Bu ülkeden hiç kimsenin, bu vatanın bir yaprağını, bir taşını bile alamayacağını bütün dünyaya ilan ediyoruz. Gazilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Övünç madalyalarını Vali Ersin Yazıcı verdi. Övünç madalyalarından ilki, geçen yıl Suriye İdlib'de şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın annesi Fatma Korkmaz, babası Salih Korkmaz ve kardeşlerine verildi. Asker üniformasıyla sahneye çıkan şehidin yeğeni Ayaz Varan, dayısı adına verilen madalyayla asker selamı verdi.

Madalyalardan ikincisi 2017 yılında Hakkari'de yaşanan çatışmada yaralanan gazi polis memuru Zekeriya Demir'e, 3'üncüsü 2015 yılında Hakkari'de tuzaklanan el bombasının patlaması sonucu yaralanan gazi Jandarma Üsteğmen Süleyman Kızıltaş'a, 4'üncüsü 2016 yılında Kayseri'deki bombalı araç saldırısında yaralanan gazi Piyade Onbaşı Nasuh Yıldırım'a, 5'incisi 2015 yılında Diyarbakır'da tuzaklanan EYP'nin patlaması sonucu yaralanan gazi Jandarma Er Ahmet Erol'a, 6'ncısı ise 2018 yılında Irak'ta EYP'nin patlaması sonucu yaralanan gazi İstikham Er Gürsel Coşkun'a verildi.

ANTALYA Dayısının övünç madalyasıyla asker selamı verdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA Dayısının övünç madalyasıyla asker selamı verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu
    13:22 Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi. Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' sözü veren Başkan Ahmet Akın, hem sözünü tuttu hem de göreve geldikten sonra ilk nikahını kıydı.

  • Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi
    13:20 Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi

    Eskişehir'de düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde turizmin önemi hakkında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.


Advertisement