Son dakika haber... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Bustillo ile ortak basın toplantısında konuştu: (2) - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Bustillo ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

Son dakika haber... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Bustillo ile ortak basın toplantısında konuştu: (2)

Son dakika haber... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay'ın Ankara'da büyükelçilik açma talebi aldıklarını belirterek Türkiye-Uruguay ikili ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi.

24.08.2021 15:23  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay'ın Ankara'da büyükelçilik açma talebi aldıklarını belirterek Türkiye-Uruguay ikili ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi.

Çavuşoğlu ve Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bunun, Uruguay'dan dışişleri bakanı düzeyinde Türkiye'ye yapılan ilk ziyaret olduğunu belirten Çavuşoğlu, yarın ülkesinin bağımsızlık gününü kutlayacak olması dolayısıyla mevkidaşına tebriklerini iletti.

Çavuşoğlu, iki ülke ilişkilerinin 19. yüzyıla dayandığını vurgulayarak Türkiye'nin Montevideo'da büyükelçilik açtığını, karşılıklı temasları artırdıklarını ve buradaki Türk büyükelçiliğine çok büyük destek verdiğini belirtti.

Yakın iş birliği için teşekkür eden Çavuşoğlu, "Uruguay'ın da Ankara'da büyükelçilik açma talebini biraz önce yazılı olarak kendilerinden aldık. Hemen bugün izin belgesini imzalayarak kendilerine takdim edeceğiz." dedi.

"Amacımız, ikili ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmak"

Çavuşoğlu, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve kurumsallaştırılması çerçevesinde Türkiye-Uruguay arasında iki anlaşmanın imzalandığını dile getirdi.

Anlaşmalarla iki ülkenin kurumları arasında ilişkiler geliştirilirken, siyasi istişarelerle yeni konuları da ekleyeceklerini aktaran Çavuşoğlu, baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm boyutlarını kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, ortaya çıkan tablonun "her açıdan olumlu ve geleceğe yönelik umut verici" olduğuna dikkati çekerek "Yıllık ticaret hacmimiz 2018'de 500 milyon dolara kadar çıkmıştı. Fakat 2019'da ve 2020'de bir düşüş başladı. Bunu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına bağlıyoruz. 2020'de 2019'a göre biraz artış var ama 2021'de de bu artış trendinin sürdüğünü görüyoruz. Bizim amacımız, ikili ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkarmak." diye konuştu.

"Nihai amacımız, MERCOSUR ile serbest ticaret anlaşması imzalamak"

Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşının Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile yaptığı görüşmesinin son derece verimli ve faydalı olduğunu öğrendiğini belirtti.

Uruguay'ın serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlamak için istikşafi görüşmelere başlama kararını da olumlu karşıladıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim burada nihai amacımız, aslında MERCOSUR (Güney Amerika Ortak Pazarı) ile bir serbest ticaret anlaşması imzalamak. Bölgesel bir örgüt olan yani Güney Amerika Ortak Pazarı ile bir serbest ticaret anlaşması imzaladığımız zaman bu örgüte üye olan tüm ülkelerle de imzalamış oluyoruz. Bu konuda Uruguay'ın başından beri desteği var. Bazı ülkelerin çekinceleri oldu. O ülkeleri ikna etmek için de birlikte çalışacağız.

Elbette ilişkilerimizin hukuki çerçevesini de oluşturmamız gerekiyor. Bu anlamda iki anlaşmayı önümüzdeki süreçte imzalamanız hem ticaretin artırılması hem de Türk yatırımlarının ve karşılıklı yatırımların artması, Türk Hava Yolları seferlerinin başlaması için de önemli etken olacaktır. Bunlardan bir tanesi, yatırımların teşviki ve karşılıklı korunması ikincisi de çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasıdır. Bu anlaşmaları da önümüzdeki süreçte taslak anlaşmaları müzakere ederek özellikle KEK (Karma Ekonomik Komisyon) toplantısı marjında imzalamak istiyoruz."

Çavuşoğlu, mevkidaşının Türkiye'de TBMM'yi ve Ankara Üniversitesini ziyaret ettiğini, Ticaret Bakanı Muş ile görüştüğünü ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile bir araya geldiğini aktararak, "DEİK ile Uruguay Ticaret Hizmetler Odası arasında iş konseyi kurulması anlaşması imzalandı. Kurulacak iş konseyiyle beraber iş insanlarımızı bir araya getireceğiz. Ticareti ve yatırımları da bu yolla artırmak için çalışacağız." dedi.

Mevkidaşıyla iki ülkenin eğitim ve kültür alanında da iş birliğini geliştirme konusunda hemfikir olduklarını kaydeden Çavuşoğlu, dün Ankara Üniversitesi ile Uruguay Cumhuriyet Üniversitesi arasında Türk dilinin eğitimi konusunda bir anlaşmanın imzalandığını söyledi.

Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Merkezinin Latin Amerika ülkelerinde çok ciddi faaliyetleri olduğunu vurgulayarak, Dışişleri Bakanlığı olarak desteği devam ettireceklerini kaydetti.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin de Uruguay'da Türk Kültür Merkezi açmak istediğini belirten Çavuşoğlu, "Bu konuda destek talebimizi kendilerine ilettik. Eğitim burslarının sayısını artırmak istiyoruz ve bu konuda bursla ilgili düzenlemeyi daha da kapsamını genişletmek için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile görüşüyoruz." dedi.

Çiftlik Bank'ın şebekesinin hukuki süreci takip edilecek

Mevkidaşıyla görüşmesinde, "terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele" konusunu da ele aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, "Özellikle Çiftlik Bank dolandırıcılık şebekesinin iki üyesinin yakalanması ve Türkiye'ye iade edilmesi kararından dolayı memnuniyet duyduk. Uruguay'a ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Temyiz süreci var. Bu iki kişinin ülkemize iadesini bekliyoruz. Bu hukuki süreci de takip edeceğiz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşıyla futbolu da konuştuklarına değinerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de Uruguaylı futbolcular var. Bunlardan bir tanesi de şu anda Muslera. Gerçekten Muslera sadece gerek futbolculuğuyla yani iyi bir kaleci olması gerekse centilmenliği ve fairplaye verdiği önemle Galatasaray taraftarının değil hepimizin sevgisini, saygısını kazanmış bir oyuncudur. Sakatlanınca da hepimiz üzüldük. Şimdi tekrar sahalara döndü. Kendisini hepimiz çok seviyoruz sadece Galatasaray taraftarları değil."

İlerleyen süreçte Bustillo'nun davetiyle Uruguay'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını ve iki ülke arasında cumhurbaşkanı düzeyinde de karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşmesi için beraber çalışacaklarını belirten Çavuşoğlu, "İlişkilerimizi daha da geliştirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

"BBC gibi bir köklü kuruluşa yakışmadı"

Çavuşoğlu, ABD'de Afganların ABD'ye göç başvurularının Türkiye gibi üçüncü ülkelerden alınacağı ve Afgan sığınmacılar için Türkiye'de iltica başvuru merkezi kurulması yönünde İngiliz medyasındaki haberlere ilişkin "Hemen Amerikan Büyükelçiliği bunu yalanladı. Biz de tabii yalanladık. Son derece gerçek dışı yalan bir haberdi. O gün gördük ki bugün İngiltere ile ilgili haberin üzerine atlayanlar hemen aynı şekilde kendi ülkesine, hükümetimize, ülkemize neticede saldırmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

İngiliz haber kuruluşu BBC'de çıkan habere ilişkin Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu haber, gerçekten tamamen gerçek dışıdır. Zaten haberin içeriğine baktığınız zaman haberde bahsedilen sözler, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından hiçbir şekilde söylenmemiş sözler. Daha sonra BBC, bu hatasını anladı. Hatalı haberden dolayı da özür diledi. Bu bir erdemdir, hata yapmış olabilir. BBC gibi bir köklü kuruluşa yakışmadı."

" Türkiye Cumhuriyeti'nin muhalefeti bu duruma düşmemeli"

Çavuşoğlu, Türkiye'deki bazı muhalefet partilerinin söz konusu haberleri gerçek gibi değerlendirerek, Dışişleri Bakanlığını ve İngiliz hükümetini hedef alan açıklamalar yaptığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Gerçekten ben buna çok üzüldüm. Neden üzüldüm? Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin muhalefeti bu duruma düşmemeli. Yalan, gerçek olmayan bir haber üzerine, onun üzerine atlayıp bu kadar yanlış içine düşmemeli. Bu kadar gerçekten rencide edici bir durum olmamalı. Şimdi bu haberin doğru olup olmadığını muhalefet teyit edebilir mi? Çok kolayca teyit edebilir. Bu partilere baktığımız zaman geçmişte bakanlığımızda değişik düzeylerde görev yapmış insanlar var bu partilerin içerisinde. Bu kişilerin de bilgiye kolayca ulaşabilecek yetenekleri de var. Ama bu yetenekleri olmasa bile bakanlığımıza sorabilirler.

Biz de kendine gerçekleri anlatırız. İyi niyetli olsalardı bunu yaparlardı. Hadi diyelim ki, bana sormak istemediler. Ben de sonuçta bir siyasiyim. Ama geçmişte o kişiler döneminde de müsteşar yardımcılığı ve müsteşarlık yapmış bir arkadaşımız Ümit Bey de şu anda Londra Büyükelçimiz. Büyükelçimize sorabilirlerdi. Hadi kendi arkadaşlarına da güvenmediler, İngilizlere de sorabilirlerdi. Bu bilgilere erişebilecek gerçekten kapasiteleri var ama bu yolu tercih etmediler. Şimdi önümüzdeki tablo şu; BBC hatasını anladı, tweetini sildi. Fakat o BBC tweetini alıntı yaparak, tweet atan (muhalefet partilerinin) genel başkanlarının tweetleri duruyor. Bunu nasıl izah edeceğiz?"

İngiltere Savunma Bakanı Ben Vallace'in söz konusu haberlerin spekülasyon olduğu ve Afgan mülteciler konusunda çalıştıkları ülkeler arasında Türkiye'nin olmadığı yönünde açıklama yaptığına işaret eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi İngiltere reddediyor. Haberi yapan BBC, bunu reddediyor ama bizim muhalefet partileri, gazetelerinde ve tweetlerinde bizi eleştiriyor. Dışişleri Bakanlığımızı eleştirmeleri son derece garip. Yani bir Genel Başkan'ın, Sayın (Kemal) Kılıçdaroğlu'nun, Dışişleri Bakanlığı bir hatayı düzelttiği için Dışişleri Bakanlığına saldırıyor. Yani kendi yalanı ortaya çıktığı için bize saldırıyor. BBC, yalan haber yaptığını kabul etti, sildi. BBC'ye saldırmıyor, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına, kendi devletinin kurumuna saldırıyor."

Çavuşoğlu, Türk hariciyesinin 500 yıllık geleneğiyle, başlattığı inisiyatiflerle ve başarılı diplomatlarıyla herkesin saygı duyduğu bir kurum olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de faaliyette olan ideolojisini benimsemeyebiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir, geçmişte ayrı düştüğümüz oldu. Türkiye'nin menfaatlerinde beraber çalıştığımız bir (Cumhuriyet) Halk Partisini ne hale getirdi? Esas onu düşünmesi lazım." dedi.

"Enerjimizi boş şeylerle almayın"

Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'nin Türk milletinin hakkını savunmak için her yerde mücadele ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, böyle durumlarda da muhalefetin yalanlarını düzeltmekle mücadele ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim enerjimizi böyle boş şeylerle almayın. Bizden ne bilgi istiyorsanız, biz size veririz. Dürüst olun, samimi olun ve gerçekçi olun. Ama burada amaç, tabii doğru bilgiyi elde etmek değil yanlış bilgi üzerinden saldırmak. Biz bunu afetlerde de gördük, yangında da gördük. Biz, yangınla mücadele ederken Antalya'ya gelen bu kişiler, bu genel başkanlar yangın koordinasyon merkezine gelip bilgi almak yerine göstermelik bir iki yere uğrayıp, orada hükümeti ve tüm bu yangını söndürmek için mücadele edenleri eleştirerek geri döndü. Burada da samimi değiller. Burada da iyi niyetli değiller."

Toplantı kapsamında iki ülke arasında, "Siyasi istişare mekanizması kurulması" ve "Diplomasi Akademilerimiz arasında iş birliği" anlaşmaları imzalandı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Uruguaylı mevkidaşı Bustillo ile ortak basın toplantısında konuştu: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    19:13 Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde, kuzugöbeği çorbası ikram edildi, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Ayrıca, kuzugöbeği mantarları da satışa çıkarıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gelecek yıllarda festivallerin devam edeceğini belirtti. Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak
    19:10 Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak

    Rare tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından piyasaya sürülen popüler korsanlık oyunu Sea of Thieves, dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncuya sahip. Oyun, yakın zamanda PlayStation 5 için de çıkacak. Sea of Thieves, 30 Nisan itibariyle PlayStation 5 için piyasaya sürülecek ve oyuncu sayısı daha da artacak. Oyun, Steam'de 39,99 dolar, Xbox Store'da 669 TL ve PlayStation Store'da 999 TL fiyatla satılıyor. Sea of Thieves'in PC sistem gereksinimleri de açıklandı.

  • Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor
    19:10 Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor

    Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor. Turkcell, 30. yıla özel sürpriz GB ve dakika avantajları sunacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin 30. yılını değerlendirerek, Türkiye'yi bireysel ve kurumsal anlamda dijitalleştirmek için çalışacaklarını belirtti. Turkcell'in 30. yıl kutlamaları, farklı sürprizler ve avantajlar sunacak. Abonelerin paketlerindeki GB ve dakikalar iki katına çıkarken, gençlere yönelik kampanyalar da devam edecek. Yıl boyunca sürecek reklam kampanyasının yüzü ise oyuncu Kerem Bürsin oldu. Turkcell, gelecek stratejisinde yenilikçi teknolojilere odaklanarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Turkcell, sadece bireylere değil, kritik altyapılara da hizmet vererek geniş bir etki alanı yaratıyor. Stratejik odak noktaları arasında veri, enerji, siber güvenlik ve yapay zeka yer alıyor.

  • Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı
    19:09 Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı

    2024 yılında satışa sunulması planlanan yeni nesil Citroen C3 Aircross, tam elektrikli, hibrit ve benzinli olmak üzere 3 farklı versiyonla karşımıza çıkacak. Araç, uzun gövde tasarımıyla dikkat çekiyor ve 7 koltuklu bir opsiyon sunuyor. Citroen'in yeni marka kimliğiyle piyasaya sürülecek olan C3 Aircross, yeni logo ve ön far tasarımıyla öne çıkıyor. Motor özellikleri henüz ayrıntılı olarak açıklanmasa da, 1.2 litre üç silindirli turbo motor ve hibrit motor seçenekleri bekleniyor. Tam elektrikli versiyonun ise 154 beygirlik güç ve 400 km menzil sunması tahmin ediliyor.

  • Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor
    19:09 Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor

    Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama, coğrafi konum ve navigasyon çözümlerini Yandex Maps API markasıyla tanıttı. Yandex Maps API, rota planlama, adres yönlendirme, navigasyon ve yer arama gibi hizmetler sunarak e-ticaret platformları, perakende zincirleri, lojistik firmaları ve diğer kuruluşlara fayda sağlıyor. Yandex Maps API'nin Türkiye'de 4 milyon aktif kullanıcısı bulunan Yandex Navigator uygulamasının temelini oluşturduğu belirtiliyor. Yandex Maps API, dünya genelinde 50.000'den fazla şirket tarafından kullanılıyor ve Türkiye'de lisanslama esnekliği ve ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor.

  • Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı
    19:09 Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı

    Mastercard, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve dünya geneline ihraç edilen dijital ödeme ve kart saklama çözümü Masterpass'in dokuzuncu yıl dönümünü kutluyor. Masterpass, 2024 itibarıyla 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcıya, 70 milyon kayıtlı karta ve 4 binden fazla üye işyerine ulaşmış durumda. Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformu olan Masterpass, ülkedeki e-ticaret ödemelerinin üçte birini işletiyor. Ayrıca, Masterpass'in küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dijital dönüşümüne destek olduğu ve e-ticaret altyapı sağlayıcılarıyla iş birliği yaparak KOBİ'lerin satın aldıkları e-ticaret paketlerine entegre olduğu belirtiliyor. Masterpass, kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde saklandığı ve yüksek güvenlik önlemleriyle muhafaza edildiği bir platform olarak öne çıkıyor.


Advertisement