Son dakika haber! Gözaltında uğradığı şiddetin kurbanı olan 80 yaşındaki Filistinlinin ailesinden İsrail'e tepki - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber! Gözaltında uğradığı şiddetin kurbanı olan 80 yaşındaki Filistinlinin ailesinden İsrail'e tepki

Son dakika haber! Gözaltında uğradığı şiddetin kurbanı olan 80 yaşındaki Filistinlinin ailesinden İsrail\'e tepki

Son dakika haberine göre İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gözaltında olduğu sırada İsrail askerlerinin şiddeti sonucu yaşamını yitiren 80 yaşındaki Filistinli Ömer Esad'ın ölümü ailesini çileden çıkardı.

13.01.2022 15:01  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gözaltında olduğu sırada İsrail askerlerinin şiddeti sonucu yaşamını yitiren 80 yaşındaki Filistinli Ömer Esad'ın ölümü ailesini çileden çıkardı.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, Ömer Esad, gece saatlerinde bir akrabasının evinden dönerken İsrail askerlerinin devriyesine denk geldi. İsrail askerleri Esad'ın arabasını durdurdu, yaşlı adamı arabasından güç kullanarak indirdi, adamı dipçiklerle darp etti. Esad'ın ellerini bağlayan İsrail askerleri, yaşlı adamı metrelerce sürükleyerek inşaat halindeki bir binanın altına götürdü ve yerde uzunca bir süre tuttu.

Kalp ve şeker hastalığından muzdarib olan yaşlı adam, durumunun ağırlaştığının anlaşılmasının ardından sağlık ekiplerine teslim edilmesine rağmen geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Esad'ın yaşadığı Celceliye Köyü Muhtarı Fuad Fattum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Esad'ı "infaz ettiğini" belirterek, "80 yaşındaki bir adam ne suç işlemiş olabilir?" diye tepki gösterdi.

Yaşlı adamın kuzeni Abdullah Esad da Ömer Esad'ın gece arabasıyla evine dönerken İsrail askerleri tarafından "ite kaka" araçtan indirildiğini aktardı. Arabadan indirildikten sonra İsrail askerlerinin yaşlı adama dipçiklerle vurduğunu, Ömer Esad'ın ellerini bağladığını, inşaat halindeki bir binanın altına elleri bağlı sürüklediklerini ve yerde uzunca süre tuttuklarını paylaşan Abdullah Esad, "komşuların, kim olduğunu bilmeden yaşlı adamın çığlıklarını duyduklarını" anlattı.

Abdullah Esad, Ömer Esad'ın "kalp ve şeker hastalığı gibi birçok sağlık sorunu" olduğunu, İsrail askerlerinin muamelesinin kuzenini öldürdüğünü belirterek, ABD vatandaşı Ömer Esad'ın 2012'de köyüne döndüğünü ekledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeyindeki Celceliye köyünde yaklaşık bin Filistinli ikamet ediyor. Yaklaşık 3 bin kadar Celceliyeli de ABD'de yaşıyor.

Sosyal medyada birçok kişi, plastik kelepçelerin yanında yaşlı adamın yerde yattığı görüntüleri paylaştı.

İsrail ordusu, sorumluluğunu inkar etti

İsrail ordusu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede görev yapan komutanlardan gelen ilk rapora göre İsrail askerlerinin Celceliye köyünde "bir terörle mücadele operasyonu yürüttüğü", bölgedeki "inceleme sırasında bir Filistinlinin aramaya direndiği için gözaltına alındığı ancak gece saatlerinde salındığı" öne sürüldü.

Ordunun soruşturma biriminin geniş bir inceleme yürüttüğü ve sonuçların askeri hukuk birimine sunulacağı belirtildi.

İsrail ordusuna yakın bir kaynak, Filistinlinin serbest bırakıldığı sırada "hayatta olduğunu" savundu.

ABD'den Esad'ın ölümüyle ilgili açıklama

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında, İsrail güçlerinin Ramallaha'a bağlı Celceliye köyüne düzenlediği baskında gözaltına aldığı Ömer Esad'ın (80) ölmesine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, "ABD vatandaşı Ömer Esad'ın Ramallah yakınlarındaki bir şehirde öldüğünü doğruluyoruz. Bu trajedi hakkında taziyelerimizi iletmek için Esad'ın ailesi ile temasa geçtik." ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü Price, "Bu olaya açıklık getirmek için İsrail hükümetiyle de temas halindeyiz ve görmüş olabileceğiniz gibi İsrail Savunma Kuvvetleri konuyla ilgili devam eden bir soruşturma olduğunu belirtti ve bu olayın koşullarıyla ilgili kapsamlı bir soruşturmayı destekliyoruz." diye konuşmuştu.

Filistin yönetiminden uluslararası soruşturma talebi

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye de yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in işgal askerlerinin benimsediği terörist ideolojiyi yansıtan olayı kınadıklarını" belirtmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da İsrail hükümetini olayla ilgili sorumlu tutarak konuya ilişkin uluslararası bir soruşturma açılmasını talep etti.

Esad'ın cenazesi bugün kaldırılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber! Gözaltında uğradığı şiddetin kurbanı olan 80 yaşındaki Filistinlinin ailesinden İsrail'e tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ihracatçılar ve Birlik personellerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in de konuk olduğu bir söyleşi düzenlendi. Kutlama töreninde GAİB ailesi hatıra fotoğrafı çektirerek kırkıncı yıl pastasını kesti. GAİB, Türkiye ihracatının yüzde 5'ten fazlasına imza atan ve 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapan bir birliktir. Ayrıca, GAİB, 2022 yılında 13 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine en fazla katkı yapan birlikler arasında yer almaktadır.

  • Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de
    09:48 Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de

    Kurban Bayramı yaklaşırken, Denizli'de vatandaşlar hayvan yetiştiricilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu
    09:31 Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Zeytinalanı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tuana Akça, Tekirdağ'da düzenlenen Yıldız Kızlar Güreş Türkiye Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi. Akça'nın başarısı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tebrik edildi.

  • Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu
    09:30 Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

    Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin afetlere karşı hassas konumunu göz önünde bulundurarak, Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu. Ekip, 15-20 Nisan 2024 tarihleri arasında verilen eğitimle arama kurtarma tekniklerini öğrendi ve pratik bilgileri pekiştirdi.


Advertisement