'HATALI İLAÇLAMA NEDENİYLE HER YIL MİLYONLARCA ARI ÖLÜYOR' - Son Dakika
Güncel

'HATALI İLAÇLAMA NEDENİYLE HER YIL MİLYONLARCA ARI ÖLÜYOR'

TÜRKİYE Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu, ekosistem için çok önemli olan arıların yok olması durumunda tarımın da olmayacağını belirterek, her yıl milyonlarca arının ilaçlama sırasında öldüğünü söyledi.

08.11.2021 11:52  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu, ekosistem için çok önemli olan arıların yok olması durumunda tarımın da olmayacağını belirterek, her yıl milyonlarca arının ilaçlama sırasında öldüğünü söyledi. Sarıoğlu; 'Çiftçilerin, onay verilmeyen hiçbir ilacı kullanmamaları lazım' dedi.

Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu, il ziyaretleri kapsamında Balıkesirli arıcılarla buluştu. Arıcıların şikayetlerini dinleyen Sarıoğlu, sektörün gelişmesi için yapılan anlaşmalar ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ülkede kaos yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Sarıoğlu, "Biz yaklaşık olarak 2 yıldır TAHAP olarak ısrarla ifade ediyoruz, tarımın bileşenleri üzerinden ülkemizde yem ve şeker gibi ürünlerde bir kaos yaratılmaya çalışılıyor. Bizim, besleme şekerini ulaştırmadığımız ilimiz kalmadı. Dolayısıyla, devletimiz, devletimizin kurumları; siz doğru bir şekilde problemleri götürürseniz gereğini yapıyor. Balıkesir ilinde özellikle tağşişle ilgili bir sıkıntı var. Burada bürokrasiye de bir baskı yapıldığı konusunda ciddi duyumlarımız var. Bu hafta onu tekrar bakanımızla görüşeceğiz. Gerekirse ilgili siyasilerle de görüşeceğiz, baskıda ismi geçenlerle. Hiçbir şekilde tüketen yüreklerin zehirlenmesine biz asla izin vermeyiz. Balıkesir'deki bu konuları değerlendirdik? dedi.

HER YIL MİLYONLARCA ARI İLAÇLAMADA ÖLÜYOR

Türkiye'de her yıl 50 ila 100 bin kovan arının telef olduğunu söyleyen Mustafa Sarıoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hatalı ilaçlamalar nedeniyle her yıl milyonlarca arı ölüyor. Ekosistem için arı çok önemli. Arı olmazsa tarım olmaz. Biz diyoruz ki arıcı yaşasın ki, arılar yaşasın ve canlı hayatı devam etsin. Onun için bu konuda hassasız. Dünyada yasaklanan ilaçlar var. Yapılan çalışmalar sonrasında, dünyada yasaklanan ve Türkiye'de kullanılmaya devam eden ilaçların, ülkemizde kullanımı da inşallah son bulacak. Tarlasını ilaçlayacak olanların, kesinlikle tarım teşkilatları ve ilgili mühendislerin onay vermediği hiçbir ilacı kullanmamaları lazım. Bu yönetmeliğin de gelmesiyle, bundan sonra herkes rahat edecek. Tarımsal ilaçlamayla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığımıza teklifte bulunduk. Çok kısa bir süre içerisinde protokolümüzü imzalayacağımızı düşünüyorum. Bakanlığımızla birlikte Türkiye'de pilot bölge olarak belirlediğimiz, kimyasal zehirlemenin yoğun olduğu bölgelerde eğitim çalışması yapacağız. Çiftçimize ve arıcımıza bilgilendirmelerde bulunacağız.?

\'HATALI İLAÇLAMA NEDENİYLE HER YIL MİLYONLARCA ARI ÖLÜYOR\'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'HATALI İLAÇLAMA NEDENİYLE HER YIL MİLYONLARCA ARI ÖLÜYOR' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement