Son dakika haber | Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Afganistan'daki durumu görüştü - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Afganistan'daki durumu görüştü

Son dakika haber | Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Afganistan\'daki durumu görüştü

Son dakika gündem haberi: Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, İran'ın başkenti Tahran'da Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve seçilmiş Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

07.07.2021 18:47  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, İran'ın başkenti Tahran'da Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve seçilmiş Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin mesajını İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Reisi'ye iletmek üzere Tahran'ı ziyaret eden Jaishankar, İranlı mevkidaşı Zarif ile bir araya geldi.

Görüşmede Afganistan başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri alan iki bakan, Afganistan'da hükümet ile Taliban arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, Tahran'da Afganistan hükümeti ile Taliban arasında devam eden görüşmelere ilişkin ise İranlı yetkililere, tarafları kapsamlı bir siyasi çözüme yakınlaştırma çabalarından dolayı teşekkür etti.

İranlı mevkidaşı ile görüşmesinin ardından 5 Ağustos'ta göreve başlayacak İran'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Reisi tarafından kabul edilen Jaishankar, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin mesajını Reisi'ye iletti.

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ve Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor.??????? Afganistan hükümeti yetkilileri ve Taliban temsilcileri bugün İran'ın ev sahipliğinde görüşmelerde bulunmak üzere Tahran'a gitmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Afganistan'daki durumu görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement