İçişleri Bakanlık Sözcüsü Çataklı: "2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır" - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanlık Sözcüsü Çataklı: "2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır"

İçişleri Bakanlık Sözcüsü Çataklı: "2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır" "Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir.

06.03.2021 11:20  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlık Sözcüsü Çataklı: "2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır"

"Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Bu mücadelenin nihai hedefi, son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edecektir"

İçişleri Bakanlığı "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi

ANKARA - İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, 2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır. Terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelikte bin 538 operasyon gerçekleştirilmiştir" dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, bakanlığın konferans salonunda düzenlediği aylık basın bilgilendirme toplantısında son bir ayda yurtta yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Düşen her damla kanın hesabını sorma kararlılığımız aynen devam edecektir"

Terörle mücadeleye kararlıkla devam ettiklerini belirten Çataklı, "Ülkemizin uzun yıllardır ana gündem maddesi olan terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Bu mücadelenin nihai hedefi, son terörist etkisiz hale gelene kadar devam edecektir. 15 Temmuz sonrası geliştirdiğimiz kapasitenin, terörle mücadeledeki yeni güvenlik konseptimizin, elde ettiğimiz saha başarılarının, terörün kaynaklarını kurutma konusundaki adımlarımızın, 551. gününde olan Diyarbakır annelerinin evlat nöbetlerinin birilerini fena halde sinirlendirdiğini ve hırçınlaştırdığını da biliyoruz. PKK'ya yıllardır yatırım yapanların, sırtını yaslayanların elbette ki bu mevcut tablodan umutsuzluğa kapılmaları ve kendilerince çare aramaları normaldir. Bu mücadelede ki hiç kimseyi bir adım dahi geri çekmeyeceğiz. Düşen her damla kanın hesabını sorma kararlılığımız aynen devam edecektir" diye konuştu.

Şubat ayında terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi veren Çataklı,"İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, 2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır. Terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelikte bin 538 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda; 58'i sağ, 20'si teslim olmak üzere toplam 78 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 59'u PKK/KCK, 18'i DAEŞ, biri ise sol terör örgütü mensubudur. Terör örgütlerine yardım yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatta olduğu değerlendirilen bin 27 PKK/KCK, bin 834'ü FETÖ/PDY, 247'si DAEŞ, 41'i sol terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 3 bin 149 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 490'ı tutuklanmıştır. Tutuklananların 171'i PKK/KCK, 255'i FETÖ/PDY, 56'sı DAEŞ ve 8'i de sol terör örgütü mensubudur" ifadelerini kulandı.

"Uyuşturucu ile ilgili mücadele Ekim-Şubat ayında da yoğun şekilde yürütülen çalışmalarımızla devam etti"

Uyuşturucu ile mücadeleyi yoğun şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Çataklı, "Gündem maddelerimiz arasında yer alan ve PKK'nın ana gelir kaynağı olan uyuşturucu ile ilgili mücadele Ekim-Şubat ayında da yoğun şekilde yürütülen çalışmalarımızla devam etti. 17 bin 432 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 23 bin 714 kişi gözaltına alındı. Bin 759 kişi adli makamlar tarafından tutuklandı. Yapılan operasyonlarda 2 ton 638 kg esrar, 18 kg skunk, bin ton 305 kg eroin, 13 kg kokain, 265 kg bonzai, 204 kg metamfatamin, 1 milyon 182 bin 108 adet extacy, 394 bin 450 adet captagon, 216 bin 574 adet sentetik ecza, 2 bin 829 kök kenevir ele geçirilmiştir" şeklinde konuştu.

Korona virüs ile mücadele kapsamında dinamik denetim modeli çalışmalarına başlattıklarını kaydeden Çataklı, konuyla alakalı şunları dedi:

"İçişleri bakanlığı olarak bu yeni dönemde rehavete kapılmamak ve salgının seyrinin yeniden yükselmesinin

önüne geçmek maksadıyla yoğunlaştırılmış yeni dinamik bir denetim modeliyle çalışmalarımıza başladık, bir program gerçekleştirdik. İki gün önce de 260 bin denetim hedefiyle yaptığımız ilk uygulamaya valilerimiz, kaymakamlarımız, il emniyet müdürlerimiz, jandarma komutalarımız, diğer il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, belediyelerimiz, belediye personellerimiz ile sahadaydık. Hatta Bakanımızın talimatları doğrultusunda bakan yardımcılarımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız da bu çalışmalara katıldılar. Salgın ile mücadele kapsamının da bugüne kadar valilikler ve kaymakamlıklar tarafından 40 milyon 835 bin 113 denetim gerçekleştirildi. Ayrıca, 469 bin 98 ihbar ve şikayette kontrol edildi."

Şubat ayında 7 binin üzerinde düzensiz göçmen yakaladıklarını söyleyen Çataklı, "Düzensiz göçmen ile mücadelede, Şubat ayında 723'ü denizlerde olmak üzere toplam 7 bin 505 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Bu olaylarda 345 organizatör de yakalanmıştır" bilgilerini verdi.

İçişleri Bakanlık Sözcüsü Çataklı: "2021 Şubat ayında 12\'si büyük 40\'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanlık Sözcüsü Çataklı: '2021 Şubat ayında 12'si büyük 40'ı orta çaplı olmak üzere toplam 7 bin 32 kırsal operasyon yapılmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    13:12 Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bin 835 güvenlik görevlisi görev yapacak. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen bin 65 sandıkta, 299 bin 466 seçmenin oy kullanacağı ifade edildi. Ayrıca il genelinde 736 jandarma, bin 92 polis ve 7 sahil güvenlik personelinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    13:10 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mustafa Dündar, ilçeyi adım adım gezip projelerini anlatarak destek istiyor.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da İftar Programına Katıldı
    13:01 Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da İftar Programına Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesi Akmescit Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, hizmetin önemine değindi. Ayrıca, Büyükkılıç, Bünyanlılara teşekkür ederek, yeni dönemde de hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.

  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.


Advertisement