DHA YURT BÜLTENİ - 2 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 2

DHA YURT BÜLTENİ - 2

Kızı hastanede yattı, tedbir için kapıya yazı astıBARTIN'ın Ulus ilçesinde, fabrika işçisi Fatma Yıldırım (44), daha önce enfeksiyon rahatsızlığı yaşayan kızının sağlığını düşünerek, bahçe kapısına "misafir kabul etmiyoruzö yazısı astı.

29.09.2020 08:38  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızı hastanede yattı, tedbir için kapıya yazı astı

BARTIN'ın Ulus ilçesinde, fabrika işçisi Fatma Yıldırım (44), daha önce enfeksiyon rahatsızlığı yaşayan kızının sağlığını düşünerek, bahçe kapısına "misafir kabul etmiyoruzö yazısı astı.

Ulus'a bağlı Hoca köyünde yaşayan sandalye fabrikasında işçi olarak çalışan Fatma Yıldırım'ın kızı Selma Yıldırım (27), Şubat ayında enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi'nde yoğun bakında 15 gün tedavi altına kalıp, taburcu edildi. Pandeminin başlamasının ardından kızına ve aynı evde kalan annesi Şaziye Işık'a (66) hastalık bulaşmasından korkan Fatma Yıldırım, evinin bahçe kapısına, "Coronavirüs nedeniyle eve misafir kabul etmiyoruz. Evde kal 65 yaş üstü. Anlayışınız için teşekkürlerö yazısını yazdı.

Virüsün kızına ve annesine bulaşmasından korktukları için yazıyı kapıya astıklarını söyleyen Fatma Yıldırım, "Benim kızım pandemi başlamadan önce yoğun bakımda 15 gün tedavi olup taburcu oldu. Sonrasında ülkede virüs görülmeye başlandı. Bizde eve kimse gelmesin diye, bu yazıyı astık. Sonuçta tehlikeli bir hastalık bizde korktuk. Bu yazıyı gören insanlar okuyup geri dönüyor. Evimizde kızımız ve yaşlı annemiz var. Açıkçası korkuyoruz. Korona döneminde bütün insanlarımızın birbirimize yaklaşmamasını istiyoruz. Biz her türlü tedbiri alıyoruz. Herkeste bizim gibi davransın.ö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kapıya asılan yazıdan detay -Yoldan detay - Bahçe içindeki evden detay -Fatma Yıldırımın yazı önünde durması -Fatma Yıldırım ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

===================

İki arkadaşın ağır yaralandığı silahlı saldırıda 2 kişi tutuklandı

KONYA'da otomobille giderken husumetli oldukları kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Ramazan Yozcu (22) ve arkadaşı Yücel Akdemir'in (22) hastanedeki tedavileri sürüyor. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden gazino sahiplerinden Ali Kemal Usta (37) ve Recep Sarı (38) tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.Olay, geçen hafta Cumartesi gecesi merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Çukur Çimen Sokak'taki bir gazinonun önünde meydana geldi. Husumetli iki grup, gazinonun önünde kavga etti. Kavga sonrası Ramazan Yozcu ve Yücel Akdemir otomobilleri ile olay yerinden ayrıldı. Diğer grup ise Yozcu ve Akdemir'i takip etmeye başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında arkadaki grup, Belh Caddesi üzerinde Yozcu ve Akdemir'in içerisinde bulunduğu otomobile doğru silahla ateş açtı. Sırtlarından vurulan Yozcu ve Akdemir ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastanelere kaldırılan her iki yaralının da hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ GÖZALTINDAOlayla ilgili soruşturmayı yürüten Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayı kendilerinin gerçekleştirdiğini öne süren Niyazi U. (41) ve Fatih G.'yi (30) gözaltına aldı. Ancak polisin yaptığı çalışmayla olayı gerçekleştirenlerin gazino sahiplerinden Ali Kemal Usta ile çalışanı Recep Sarı olduğu tespit edildi. Polis yapılan operasyonla her iki şüpheliyi saklandıkları adreste suç aleti tabanca ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Polis, olaya yardım ettiği belirtilen gazino müdürü Rıza Ş.'yi (50) de gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Ali Kemal Usta ve Recep Sarı 'kasten öldürmeye teşebbüs', Rıza Ş., 'suç delillerini yok etme', Niyazi U. ve Fatih G. ise 'suç üstlenme ve suçluyu kayırma' suçlarından adliyeye sevk edildi. Usta ve Sarı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

(Görüntü dökümü: -----------------------------

- Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesiSaldırıya uğrayan otomobilden detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK Muhammed - Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA )====================================================

Bal kutularındaki uyuşturucuyu 'Zeus' buldu

VAN'da bir kargo şirketine düzenlenen operasyonda, narkotik arama köpeği 'Zeus' ile yapılan aramada, koliler içerisinde bulunan bal kutularında 9 kilo 140 gram eroin ele geçirildi.İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında merkez İpekyolu ilçesindeki bir kargo şubesine operasyon düzenledi. Narkotik köpeği 'Zeus' ile yapılan aramada, koliler içerisinde bulunan bal kutularına zulalanmış 9 kilo 140 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili S.K., gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜPOLİS KAMERASI------------------------Kargo şirketine baskın yapan polis ekipleri-Kargo şirketinde nakrotik arama köpeği 'Zeus' yardımıyla arama yapılması-Aramada komilerdeki bal kutularında eroin tespit edilmesi-Bal kutularında çıkarılan eroin-Eroin paketleri-Eroinin önünde poz veren 'Zeus'

Behçet DALMAZ/VAN, -====================

Bursa'da cips paketinde uyuşturucu sevkiyatı yapan 4 kişiye gözaltı

Bursa'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda bir otomobilin içinde yapılan aramada cips paketleri içerisine gizlenmiş halde 1 kilo 100 gram eroin ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu maddeyi narkotik köpeklerinin koku almasını engellemek için baharatlı cips paketine gizlediği tespit edilirken 4 kişi gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu kente uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekiplerin 2 haftalık teknik takibi sonucu Y.O, S.E, A.K.S ve H.E'nin kente satılmak üzere uyuşturucu getireceğinin tespit edilmesinin ardından fiziki takip başladı. Titiz bir şekilde yürütülen çalışmada şüpheli otomobil takibe alınırken ekipler şüpheli şahısların kaçma ihtimaline karşı kent merkezinde de hazır bekledi. Narkotik Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyonda durdurulan otomobilde bulunan 4 şüpheli kıskıvrak yakalandı.ŞÜPHELİLERİN PLANINA 'FIRTINA' ENGELİEmniyet otoparkına çekilen otomobilde narkotik köpeği 'Fırtına'nın da desteğiyle arama yapan ekipler cips paketlerine gizlenmiş halde 1 kilo 100 gram eroin ele geçirdi. Şüphelilerin, uyuşturucu maddeyi narkotik köpeğinin koku almasını engellemek için baharatlı cips paketinde sakladıkları tespit edildi.

Operasyonda gözaltına alınan Y.O, S.E, A.K.S ve H.E'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement