Son dakika haber | Japonya'da OHAL, bazı bölgelerde erken sonlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Japonya'da OHAL, bazı bölgelerde erken sonlandırılacak

Son dakika haber | Japonya\'da OHAL, bazı bölgelerde erken sonlandırılacak

Son dakika habere göre Japonya'da hükümet Covid-19 salgını nedeniyle ülkenin 10 eyaletinde uygulanan OHAL'i bazı bölgelerde erken sonlandırma kararı aldı.

26.02.2021 13:08  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'da hükümet Covid-19 salgını nedeniyle ülkenin 10 eyaletinde uygulanan OHAL'i bazı bölgelerde erken sonlandırma kararı aldı. Daha önce 7 Mart'a kadar süreceği açıklanan uygulama, 28 Şubat itibariyle yalnızca Tokyo ve çevresindeki 3 eyalette geçerli olacak.

Covid-19 ile mücadele kapsamında aşılama seferberliğine, geçtiğimiz Çarşamba sağlık çalışanları ile resmen başlayan Japonya'da hükümetten salgın tedbirlerine ilişkin yeni karar geldi. Bugün salgın konusunda kendilerine danışmanlık yapan uzman kurulunun görüşlerini alan hükümet, an itibariyle 10 eyalette uygulanan olağanüstü hali (OHAL) Osaka, Kyoto, Hyogo, Fukuoka, Aichi ve Gifu'da Pazar günü itibariyle sonlandırma kararı aldı. OHAL'in sona ermesinin ardından kitlesel katılımlı etkinlikler ile restoran işletmelere yönelik kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağı belirtildi. Kararın Tokyo ve çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Chiba'da uygulanmaya devam edeceği açıklandı.

Karar bekleniyordu

Japonya Baş Kabine Sekreteri Katsunobu Kato daha önce yaptığı açıklamada, vaka sayılarında yeterli düşüşün kaydedilmesi halinde uygulamanın öngörülenden önce sonlandırılabileceğinin sinyalini vermişti. Kato " Hükümet, yerel yönetimlerle koordineli olarak vaka sayılarını ve sağlık sisteminin durumunu değerlendirecek. Uzmanların görüşlerini aldıktan sonra kapsamlı bir karar vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Erken sona erdi

Japonya'da hükümet artan Covid-19 vakaları karşısında 7 Ocak'ta Tokyo, Chiba, Saitama ve Kanagawa eyaletlerinde OHAL ilan etmiş, karar kapsamı 13 Ocak'ta Osaka, Hyogo, Kyoto, Aichi, Gifu, Fukuoka ve Tochigi'yi içine alacak şekilde genişletilmişti. Tochigi eyaleti daha sonra vaka sayılarındaki düşüş ve sağlık sistemi üzerindeki baskının azalması nedeniyle OHAL kapsamından çıkarılırken, süresi uzatılan kararın 10 eyalette 7 Mart'a dek uygulanacağı açıklanmıştı. OHAL uygulaması günlük hayatı sınırlamak yerine, restoran benzeri işletmelerden çalışma saatlerini kısıtlamalarını talep ederek enfeksiyon sayılarını azaltmaya odaklanmıştı. Son kararla birlikte 6 eyalette OHAL öngörülenden önce sona ermiş oldu.

Japonya'da bugün itibariyle Covid-19 vakalarının toplam sayısının 43 bin 841'e yükseldiği bildirilmiş, şimdiye dek 7 bin 784 kişi ise yaşamını yitirmişti. - TOKYO

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Japonya'da OHAL, bazı bölgelerde erken sonlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement