Son dakika haber: Kanada Maliye Bakanı Morneau, görevinden istifa etti - Son Dakika
Politika

Son dakika haber: Kanada Maliye Bakanı Morneau, görevinden istifa etti

Son dakika haber: Kanada Maliye Bakanı Morneau, görevinden istifa etti

Son dakika politika haberi: Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau, adının WE Charity adlı yardım kurumu skandalına karışmasının ardından ve yakın zamanda Başbakan Justin Trudeau ile arasındaki sürtüşmeler nedeniyle görevini bıraktığını duyurdu.

18.08.2020 19:21  Güncelleme: 01:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau, adının WE Charity adlı yardım kurumu skandalına karışmasının ardından ve yakın zamanda Başbakan Justin Trudeau ile arasındaki sürtüşmeler nedeniyle görevini bıraktığını duyurdu.

Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau'nun öğrencilere maddi destek sağlayan WE Charity adlı yardım kurumundan gelen hediyeleri kabul etmesi, yakın ilişkiler kurması ve seyahat maliyetlerinin kurum tarafından karşılandığının ortaya çıkması bir süredir halk tarafından tepki toplamış ve skandala yol açmıştı. Konuyla ilgili hata yaptığını açıklayan Bakan Morneau, seyahat maliyetlerini karşılayacağını söylemiş ve 41 bin dolar ödemişti. Morneau, yakın zamanda Başbakan Justin Trudeau ile arasında yaşandığı söylenen sürtüşmeler nedeniyle düzenlediği basın toplantısında 5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Hem kabinedeki görevinden hem de Toronto Merkez Parlamentosu üyeliğinden istifa ettiğini söyleyen Morneau, bir sonraki federal seçimlerde aday olmayacağını ancak Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) genel sekreteri olmak için teklif vereceğini duyurdu. İstifa nedeninin Başbakan Trudeau'nun zoruyla olduğu iddialarını reddeden Bakan Morneau, bu koltuk için artık uygun bir isim olmadığını ve Trudeau ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirtti.

Morneau'dan boşalan koltuğa ise eski bir gazeteci olan ve Trudeau'nun en güvendiği isimlerden biri olduğu söylenen 52 yaşındaki Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland'in geçmesi bekleniyor. Konuyla ilgili net bir açıklama yapmayan Trudeau'nun bugün yeni maliye bakanı olarak Chrystia Freeland'i duyurması bekleniyor. Chrystia Freeland'in göreve gelmesi durumunda Başbakan yardımcılığı görevini de devam ettirmesi bekleniyor. Freeland aynı zamanda Kanada'nın ilk kadın maliye bakanı olacak. - TORONTO

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haber: Kanada Maliye Bakanı Morneau, görevinden istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement