Son dakika haber | Kobani eylemleri davasında 4 sanık tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Kobani eylemleri davasında 4 sanık tahliye edildi

Son dakika haber | Kobani eylemleri davasında 4 sanık tahliye edildi

Son dakika haberleri... Kobani eylemleri davasında mahkeme, sanıklar İbrahim Binici, Emine Beyza Üstün, Zeki Çelik ve Emine Ayna'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına kara verdi.

25.06.2021 18:15  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani eylemleri davasında mahkeme, sanıklar İbrahim Binici, Emine Beyza Üstün, Zeki Çelik ve Emine Ayna'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına kara verdi.

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan bazıları bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, diğer sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada sanıklar ve avukatlarının talepleri dinlendi. Beyanların ardından ara karar açıklayan mahkeme, sanıklardan Sırrı Süreyya Önder'in imza yükümlülüğünün kaldırılmasına, yurt dışı çıkış yasağının ise devamının devamına karar verdi. Önder'in duruşmalardan vareste tutulma talebi de kabul edildi.

Mahkeme, sanıklar İbrahim Binici, Emine Beyza Üstün, Zeki Çelik ve Emine Ayna'nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına kara verdi.

Davaya, 20 Eylül ile çarşamba günleri hariç sonraki iki hafta boyunca devam edilecek.

İddianameden

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianameye göre, Suriye'deki iç savaş nedeniyle DEAŞ'ın Kobani'ye (Ayn el-Arap) saldırması üzerine, Ekim 2014'te HDP yönetimi ile PKK, sokağa çıkma çağrısında bulundu.

Yapılan çağrılarla aralarında İstanbul, Ankara, Bursa ve Diyarbakır'ın da olduğu 35 il ve 96 ilçede yasa dışı gösteriler başlatıldı, kolluk güçlerinin yanı sıra siviller de hedef alındı.

Olaylarda 37 kişi hayatını kaybetti, 761 kişi yaralandı, 197 okul yakıldı, 269 kamu binası tahrip edildi, 1731 ev ve iş yeri yağmalandı, 1230 araç kullanılamaz hale getirildi.

Aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de olduğu 75'i firari 108 sanığın ülke genelindeki bütün eylemlerden sorumlu tutulduğu iddianamede, sanıkların tamamının 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve süreli hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın 15 Haziran'daki duruşmasında sanıklar Ayhan Bilgen, Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal, adli kontrol şartıyla tahliye edilmişlerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Kobani eylemleri davasında 4 sanık tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    15:49 Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

  • Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı
    15:47 Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı

    Talas Belediyesi Geçici Hayvan Barınma ve Yaşam Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ruhsat alarak doğal yaşam alanına dönüştü. Merkez, Türkiye'de üçüncü olma özelliği taşıyor.

  • CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı
    15:45 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Selim Soyugüzel AK Parti'ye katıldı

    CHP Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Soyugüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacaklarını ve AK Parti Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'ı destekleyeceklerini belirtti. AK Parti yetkilileri ise Soyugüzel'in katılımının bir başarı ve kazanım getireceğini ifade etti.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.


Advertisement