DHA YURT BÜLTENİ-19 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-19

DHA YURT BÜLTENİ-19

Kuş cenneti Sultan Sazlığı'nda yangınKAYSERİ'de, 301 kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

11.10.2020 17:48  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuş cenneti Sultan Sazlığı'nda yangın

KAYSERİ'de, 301 kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, sazlıktaki yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Kayseri'nin Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçe sınırlarında bulunan Sultan Sazlığı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 301 kuş türüne ev sahipliği yapan sazlıktaki yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Geçen 13 Mayıs'ta Recep Tayip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan karara göre 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen kuş cenneti Sultan Sazlığı'ndaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yanan sazlıktan genel ve detaylar

Olcay DÜZGÜN-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

======================

Depoda çıkan yangın korkuttu

ANTALYA'da bir spotçunun deposunda çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Kepez ilçesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde, mobilya satan spotçuya ait depoda meydana geldi. Depodan duman çıktığını gören iş yeri sahibi kendi imkanları ile alevlere müdahale etmeye çalıştı. Ancak söndürme çalışmaları yetersiz kalınca itfaiyeye haber verdi. Duman şehrin birçok noktasından görüldü. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 15 dakikalık çalışmanın ardından yangını söndürdü. İş yerinde maddi hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-------------------------Yangından vatandaş görüntüleri

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: ANTALYA,

==========================================

Boş dükkanda öldürülmüş olarak bulundu; 1 tutuklama ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, Mesut Dereçiçeği'nin (35) öldürülmüş olarak bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden Mehmet S., tutuklandı.

Ereğli Kavaklık Mahallesi'ndeki boş dükkanda dün ölü bulunan Mesut Dereçiçeği'nin göğsünde kesici alet ile yapıldığı belirlenen iki yara tespit edilmesi üzerine savcılık soruşturma başlattı. Dereçiçeği'nin en son birlikte görüldüğü Mehmet S., olaydan sonra saklanmasına yardım ettiği değerlendirilen babası H.S. ile amcası H.S., gözaltına alındı.

HİÇBİR ŞEY HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİEmniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişi, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Mehmet S.'nin ifadesinde, "Hiçbir şey hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Mehmet S., ifadesinin ardından kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demir çelik fabrikasında işçi olarak çalışan Mesut Dereçiçeği'nin cenazesi bugün toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ------------------------Cenazenin cami önüne getirilmesi-Cenaze namazı kılınması-Tabutun cenaze aracına konulması-Cenazenin gömülmesi -Zanlıların adliyeye götürülmesi-Adliyeden görüntüler-Zanlının cezaevine götürülmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===========================================

Baz istasyonlarının akülerini çalan 3 kişilik çete ortak operasyonla yakalandı

ISPARTA, Konya, Niğde ve Aksaray'da GSM şirketlerine ait baz istasyonlarından aküleri çaldıkları belirlenen hırsızlık çetesinin 3 üyesi Denizli ve Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla Konya'da yakalandı. Isparta'ya getirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığına ve Isparta İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri ile Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri baz istasyonlarından akü hırsızlığı yapan kişileri yakalamak için ortak operasyon düzenledi.Operasyon kapsamında ekipler Konya, Niğde, Aksaray ve Isparta'dan çalınan akülerin Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir hurdacıya  getirildiğini belirledi. hurdacıdaki kamyonette yapılan aramada da çalıntı olduğu belirlenen toplam 81 adet akü ele geçirildi. Operasyonda hakkında 14 ayrı suç kaydı bulunan M.Z. (44), 40 ayrı suç kaydı bulunan I.Y. (47) ve 40 ayrı suç kaydı bulunan Ö.Ü. (39) Konya'da yakalanıp, gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalanmasıyla 81 ayrı hırsızlık olayı da aydınlatılmış oldu.  Isparta'ya getirilen 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ------------------------Akü yüklü kamyonetin hurdacıya gelmesinden güvenlik kamerası-Kamyonetten görüntü-Jandarma ekiplerinin kamyonette aküleri bulması

Haber: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=========================================

Bakan Kurum: Hatay'da hasar tespit çalışmaları başladı ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Hatay'daki yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarının başladığını belirterek, "Tarım ve Orman Bakanlığımız, AFAD'ımız sahada her türlü çalışmayı yapıyor. Yine Bakanlığımızın da hasar tespit ekipleri sahada. Tespitlerden sonra inşallah her depremde, her selde olduğu gibi Hatay'ımızdaki yangında da devletimiz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gereken her türlü yardımı yapacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da ilk olarak İttifak Holding Konyaspor'u ziyaret etti. Ardından da beraberindeki heyetle birlikte bisiklet kullanımını teşvik etmek ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bisiklet kullandı. Daha sonra basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Azerbaycan halkının mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, ateşkese rağmen sivillerin üzerine bomba atan Ermenistan'ı kınadığını kaydetti.

Hatay'daki yangına değinen Bakan Kurum, şunları söyledi:

'HER TÜRLÜ YARDIM YAPILACAK'"Tüm Hatay'a geçmiş olsun diliyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımız, AFAD'ımız sahada her türlü çalışmayı yapıyor. Yine Bakanlığımızın da hasar tespit ekipleri sahada. Tespitlerden sonra inşallah her depremde, her selde olduğu gibi Hatay'ımızdaki yangında da devletimiz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gereken her türlü yardımı yapacağız."

Bisiklet kullanımını teşvik etmek için bugün pedal çevirdiklerini ifade eden Bakan Kurum, "Şu an 81 ilde devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz içinde bisiklet yolları var. 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var. Yeşil yollarıyla bisiklet yollarıyla ekolojik koridorlarımızı, millet bahçelerimizi birbirine bağlayacak bu proje, bizim için hayati önem taşıyor. Bu noktadaki çalışmalarımızı bin 600 kilometreden oluşan kıyı güzergahımızda tarihi, kültürel, doğal alanlarımızın birbirine bağlanmasını sağlayacağız. Buna ilişkin yerel yönetimlerimizle iş birliği halinde projelerimizi yürütüyoruz. İnşallah 2023 yılına kadar hedefimiz 3 bin kilometre bisiklet yolu yapmaktır. Edirne'den giren bir vatandaşımızın Hakkari'ye kadar hem bu doğal alanlarımızı hem kültürel alanlarımızı görmesini sağlayacak hem de şehirlerimizin en önemli lokasyonlarını birbirine entegre edecek bisiklet yolları projemizi inşallah yapıyoruz" diye, konuştu.

'KONYA DÜNYADA EN ÇOK BİSİKLET YOLUNA SAHİP BİR ŞEHİR'

Bakan Kurum, Konya'nın 550 kilometre bisiklet yoluyla dünyada en çok bisiklet yoluna sahip bir şehir olduğunu belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi'yle 'Bisiklet Master Planı' hazırladıklarını söyledi. Kurum, "Bisiklete binen vatandaşlarımız yolun diğer tarafından bu tarafına güvenli bir şekilde araçların üzerinden bu köprüyle geçebiliyor. Aynı şekilde bisiklet tramvaylarımız var. Bisiklet tramvayında da bisiklete binen vatandaşlarımız bisikletlerini yanlarına almak suretiyle bir başka ulaşım noktasına gidebiliyor. Salgın döneminde bunu daha iyi gördük. Ülkemizin her yerinde bisiklete binmeyi artırmak durumundayız. Bu noktadaki alt yapıyı da yerel yönetimlerimiz, bakanlığımızın vereceği tüm desteklerle artıracağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement