28 yıl önce teröristlerce katledilen 11'i çocuk 21 kişinin acısı dinmedi - Son Dakika
Güncel

28 yıl önce teröristlerce katledilen 11'i çocuk 21 kişinin acısı dinmedi

Mardin'in Savur ilçesinin kırsal Ormancık ve Akyürek mahallelerinde 28 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 21 kişinin acısı, ilk günkü tazeliğini koruyor.

21.01.2022 11:05  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Savur ilçesinin kırsal Ormancık ve Akyürek mahallelerinde 28 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 21 kişinin acısı, ilk günkü tazeliğini koruyor.

PKK'lı teröristler, 21 Ocak 1994'te Ormancık ve Akyürek mahallelerinde 11'i çocuk, 6'sı kadın 21 kişiyi katletti.

Olayda yakınlarını kaybedenlerin yaşadığı acı, aradan geçen yıllara rağmen unutulmadı.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Hatice Turan Kandemir ve şehit yakınları, şehitlerin mezarını ziyaret etti, mezarlıklara çiçek bıraktı ve dua etti.

"Her zaman kalbimizde kalacaklar"

Katliamda yakınlarını kaybeden ve babası yaralanan Ömer Tekin, AA muhabirine, kendisi 8 yaşındayken köye yapılan saldırıda güvenlik korucusu babasının da gazi olduğunu anımsattı.

Terör örgütünün gerçek yüzüne en acı şekilde tanıklık ettiklerini kaydeden Tekin, şöyle konuştu:

"Kadın çocuk dinlemediler, bütün köyü mahvettiler. Üzerinden o kadar zaman geçti, acımız hala taze. Onları unutamıyoruz. Her zaman kalbimizdeler. Hiçbir zaman onları unutmayacağız. Allah belalarını versin."

Mehmet Selim Gök ise katliamda yakınlarını kaybetmelerinin üzüntüsünü her gün yaşadıklarını belirterek, terör örgütünü kınadı.

Kandemir de terör örgütü PKK'nın çirkin ve iğrenç yüzünün bu katliamda da görüldüğünü kaydetti.

Katliamda 21 kişinin şehit edildiğini anlatan Kandemir, şöyle konuştu:

"PKK terör örgütünün ne kadar acımasız ve gaddar olduğunun bir göstergesidir bu katliam. PKK'yı, onun uzantısı HDP'yi savunanlar gelip buradaki acıları görsün. Bölge halkı olarak davet ediyoruz, 1 yaşında, 2 yaşında, 7 yaşında çocuk katledildi. Savaşlarda bile kadın ve çocuklara dokunulmaz. Ama PKK terör örgütü öyle kalleş bir örgüt ki Türkiye'deki bütün katliamlarda hedefleri masum kadın ve çocuklar olmuştur."

Şehitleri saygı ve minnetle andıklarını kaydeden Kandemir, şehadetlerinin 28 yıl dönümünde onları unutmadıklarını, hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.

Terör örgütünün hiçbir zaman Kürtlerin savunucusu olmadığını aksine hep Kürtleri katlettiğini aktaran Kandemir, "Onlar dış güçlerin taşeronluğunu yapan kuklalarıdır. Ülkemde istediğim gibi yaşıyor, dilimi konuşuyorum. O yüzden ne PKK ne onları savunan bizim temsilcimiz olamaz." ifadelerini kullandı.

Kandemir, son zamanlarda hem yurt içi hem de dışında başarılı operasyonlarla terörün kökünün kazındığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla terör örgütüne göz açtırmadığını vurgulayan Kandemir, "Artık refah ve huzur geldi bölgemize. Allah'ın izniyle yakın bir zamanda her şey çok daha güzel olacak. Cumhurbaşkanımızdan İçişleri Bakanımıza, bütün güvenlik güçlerimize Allah razı olsun. Rabbim ayaklarını taşa değdirmesin. Bölge halkı adına hepsine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

28 yıl önce teröristlerce katledilen 11\'i çocuk 21 kişinin acısı dinmedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 yıl önce teröristlerce katledilen 11'i çocuk 21 kişinin acısı dinmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.


Advertisement