Mariupol'dan kaçan kadın: "Her yer bombalandı, artık yaşamak istemiyorum" - Son Dakika
Güncel

Mariupol'dan kaçan kadın: "Her yer bombalandı, artık yaşamak istemiyorum"

Rusya'nın yoğun saldırılarının hedefinde olan Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki 1 aile Türkiye'nin Odessa Başkonsolosluğu desteğiyle tahliye edildi.

06.04.2022 17:08  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın yoğun saldırılarının hedefinde olan Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki 1 aile Türkiye'nin Odessa Başkonsolosluğu desteğiyle tahliye edildi.

Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'da Rusya'nın saldırıları nedeniyle mahsur kalan bir aile Türkiye'nin Odessa Başkonsolosluğu tarafından tahliye edildi. Türk vatandaşı olan küçük kız Deniz Şengül, annesi Olga Glazunova ve anneannesi Valentina Glazunova Mariupol'dan Odessa'ya ardından Moldova'ya götürüldü. Moldova'nın başkenti Kişinev'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde aile, Türk baba Recep Erhan Şengül ile bir araya getirildi.

"MARİUPOL DİYE BİR ŞEHİR ARTIK YOK"

Yaşadıklarını anlatmakta zorluk çeken Anne Olga Glazunova, "Mariupol'dan geldim. Neler olup bittiğini bilmiyorum. Odessa'ya doğru gittik. Her şeyimiz yandı. Mariupol artık yok. Rus birlikleri süpermarketleri ve okulları havaya uçurdu. Orada şehirdeki evlerin yüzde 70'ini yaktılar. Her şeyimi kaybettim, artık evsiziz. Ben bölüm başkanıydım ama şimdi hiçbir şeyim. Şimdi İstanbul'a gidiyoruz, kızımızın babası bizi orada bekliyor. Bizi Moldova'da karşılayacak. Şu anda Türkiye Büyükelçiliği bize yardım ediyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Odessa'ya kadar gelmemize yardım ettiler ve Moldova sınırına kadar bize eşlik ettiler. Bir buçuk ay bodrumda kaldık, önce kendi evimizde sonra kız kardeşimin evinde kaldık. Bir buçuk ay sonra arkadaşlarım beni arabayla aldılar. Saldırılarda havaya uçmuş bir Köprüyü tamir ettiler kendimiz geçtik. Daha sonra Yalta köyüne gittik ve 1 hafta sonra Zaporozhye yönünde devam ederek, Dnipro'ya ve daha sonra Odessa'ya vardık. Şimdi yarım saat sonra Moldova'ya doğru yola çıkıyoruz" dedi.

"EVLERİMİZİ BOMBALADILAR, ARTIK YAŞAMAK İSTEMİYORUM"

Olga Glazunova'nın annesi Valentina ise,"Mariupol'da 1 ay bodrumda oturuyorduk. Gaz yok, su yok, ışık yok. Her şey bombalandı. Bodrumda oturup en azından bizim bodrumumuza saldırı olmasın diye düşünüp durduk. Şehir tamamen yok oldu. Fabrikalar, her yer bombalandı. Artık yaşamak istemiyorum. Mariupol'da temizlik yapacağız, Zaporozhya'da da aynı şey olacak diyorlar. Doğrudan sivil halka ateş ediyorlar. Kurtarıcılar şehri kurtarıyorlar. Peki, bu kurtuluş nerede? Kardeşlerimiz Slavlar nerede? Yaşlılık döneminde barınacak yer arıyorum. Her şeyi yok ettiler, evleri bombaladılar. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Bu kıyafetleri yolda satın aldık. İnsanlar bize su ve yiyecek verdiler, onlara minnettarız. Şimdi Moldova sınırına gidiyoruz ve oradan Türkiye'ye gideceğiz. Orada torunlarımın babası yaşıyor, bizi alacak. Bir şoför bize yardım ediyor, bize bir araba verdiler. Türk Büyükelçiliği bize yardım ediyor. Büyükelçi birkaç kez aradı ve nasıl ulaştığımızı sordular. Türk Büyükelçiliği bize bir otel ayarladı. Şimdi Moldova'da bir otel kiralamamız gerekecek. Hiçbir şeyimiz kalmadı, geri dönmeyeceğiz. Kalacak yerimiz yok, evimizi onaramayız. İşimiz yok. Kızım bir şirketin müdürüydü. En büyük kızım bir öğretmendi. Şimdilik böyle bir plan hazırladık. Hepsi bu kadar" ifadelerini kullandı.

"AİLEMDEN 20 GÜN HABER ALAMADIM"

Baba Recep Erhan Şengül ise 2 Mart'ta Eşi Olga ve kızı Denizle olan iletişimin koptuğunu belirterek, "2 Mart'tan 22- 23 Mart'a kadar 20 gün ailemden hiç haber alamadım. Tabi bu süreç içinde sana yardım edelim gidelim bakalım deyip dolandırmaya çalışanlar oldu. Kesin olmayan haberler aldım. Ama sonra öğrendim ki ev tamamen bombalamada gitmiş. Araba vardı araba da gitti. Sonra ailemin olabileceğini düşündüğüm yer olan eşim Olga'nın ablasının Aksa'nın evinin hasar aldığını tahmin ettim. İnternetteki haritadan kontrol ettim. Olga'nın ablası ve eniştesi ölmüştü. Ondan sonra Olga'nın arkadaşları onları alıp Yalta'ya götürdü. Orada bi 4-5 gün kaldılar. İlk 2 gün iletişim vardı. Araba bulmaya çalıştım, bulamadım. O sırada iletişim koptu, telefon hat sistemi çöktü. Sonra yine dolandırıcılara inandım. Para yollarsan onları getiririz dediler. 300-500 dolar yolladık sonuç çıkmadı. Sonra Olga arkadaşlarıyla Zaporijya'ya kadar geldi. Ondan sonra sağ olsun Odessa Başkonsolosluğumuz devreye girdi. Şimdi bekliyorum onları. İnşallah İstanbul'da yaralarımızı sararız" dedi.

(Abdullah Ünver/ İHA)

Mariupol\'dan kaçan kadın: "Her yer bombalandı, artık yaşamak istemiyorum"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mariupol'dan kaçan kadın: 'Her yer bombalandı, artık yaşamak istemiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement