Son dakika haber: PKK'lı teröristlerin katlettiği kardeşinin acısını 34 yıldır yüreğinde taşıyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber: PKK'lı teröristlerin katlettiği kardeşinin acısını 34 yıldır yüreğinde taşıyor

Son dakika gündem haberi... Siirt'in Eruh ilçesinde yaşayan Abdullah Sain, 34 yıl önce PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen Milan katliamında 26 kişiyle katledilen kardeşi Hayrettin Sain'in acısını yüreğinde taşıyor.

18.08.2021 11:08  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Eruh ilçesinde yaşayan Abdullah Sain, 34 yıl önce PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen Milan katliamında 26 kişiyle katledilen kardeşi Hayrettin Sain'in acısını yüreğinde taşıyor.

Eruh ilçesine bağlı Kılıçkaya köyü Milan mezrası, 18 Ağustos 1987'de terör örgütü PKK'nın en kanlı saldırılarından birine şahitlik etti.

Teröristler, aralarında 3 günlük Bahar Narin ve 6 günlük Zeynep Beştaş'ın da bulunduğu 16'sı çocuk, 5'i kadın 27 kişiyi hayattan kopardı.

25 yaşındaki 4 çocuk babası Hayrettin Sain de mezradaki askerlik arkadaşı Şükrü Narin'i ziyaret ettiği sırada arkadaşıyla şehit düştü.

Sain'in ağabeyi Abdullah Sain, teröristlerin katlettiği kardeşinin fotoğrafına bakarak avunmaya çalışıyor.

Abdullah Sain, AA muhabirine, çok sevdiği kardeşinin de şehit edildiği katliamın en acı katliamlar arasında yer aldığını söyledi.

Kardeşi Hayrettin Sain'in, saldırıdan 2 gün önce askerlik arkadaşını ziyaret etmek üzere Milan'a gittiğini ifade eden Sain, "Kardeşimin mezraya gitmesini istememiştim ama arkadaşının ailesine çeşitli hediyeler alıp gitmişti. O gece bir şey olmadı ama ikinci gece maalesef katliam oldu." dedi.

"3 günlük bebek vurulur mu?"

Kardeşinin 30 kurşunla şehit edildiğini belirten Sain, bunu yapan teröristlerin de öldürüldüğünü ve şehit edilenlerin kanının yerde kalmadığını anlattı.

Kardeşinin çok sessiz ve çok efendi biri olduğunu belirten Sain, şunları kaydetti:

"Hayrettin gibi iyi birini görmedim. Bir şeye sahip olduğunda onu herkesle paylaşırdı. Öyle mert ve delikanlı biriydi. Bunu yapanların Kürtlerle bir ilgisi yok. 3 günlük bebek vurulur mu? Yaşlı adamın, ihtiyar kadının ne suçu var? Savaşta bile 3 günlük bebek vurulmaz. O bebek belki yarının kaymakamı, valisi olacaktı. 3 günlük bebeğin kafasını ezmişlerdi. Bunların huzur bozmaktan başka yaptığı bir şey yok."

Abdullah Sain, 1214 rakımlı tepedeki Şehit Uzman Çavuş Mikail Kaya Botanik Parkı'nda katliamda hayatını kaybedenler anısına yapılan anıtı sık sık ziyaret ettiğini aktardı.

Eruh Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Beşir Yıldız da ilçe olarak Milan katliamında şehit verilenleri rahmetle andıklarını söyledi.

Teröristlerin 3 ve 6 günlük bebekleri de hedef aldığını aktaran Yıldız, "Çok üzücü bir durum, inşallah bu tür acılar bir daha yaşamayız. Terör örgütünü lanetliyorum. 3 günlük ve 6 günlük bebekleri öldürmenin hiçbir anlamı olamaz. Kürt halkını savunuyoruz diyorlar ama hepsi yalan. 3 günlük bebeğin ne suçu var?" diye konuştu.

Yıldız, katliamda hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Son dakika haber: PKK\'lı teröristlerin katlettiği kardeşinin acısını 34 yıldır yüreğinde taşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber: PKK'lı teröristlerin katlettiği kardeşinin acısını 34 yıldır yüreğinde taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Evden ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 Hatay'da Evden ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, motosiklet hırsızlığı şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement