Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı için 100 milyon maske üretildi - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı için 100 milyon maske üretildi

Son dakika ekonomi haberi: Sağlık Bakanlığı için 100 milyon maske üretildi.

01.10.2020 09:41  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı için 100 milyon maske üretildi.

Salgının ardından kurulan tesis 300 kişiye ekmek kapısı oldu

KIRIKKALE - Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığına gönderilmek üzere Kırıkkale'deki tesiste 100 milyon cerrahi maske üretildi.

Korona virüse (Covid-19) karşı başarılı mücadelesiyle dünyaya örnek olan Türkiye'de kısıtlamalar normalleşme süreci kapsamında azaltılırken bir taraftan da Covid-19'a karşı en önemli önlemlerden biri olan cerrahi maske üretimi de hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kırıkkale Valiliği koordinesinde kurulan Organize Sanayi ve Teknik Anadolu Lisesi Maske Atölyesi'nde 100 milyonun üzerinde cerrahi maske üretimi yapıldı.

Atölyede kullanılan malzemeler için gerekli bütçe Teknoloji ve Sanayi Bakanlığınca karşılanırken makineler ise, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretildi. Maske üretiminde kullanılacak malzemeler de Devlet Malzeme Odası tarafından sağlandı. Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen maskeler, Sağlık Bakanlığına teslim edilirken üretim de 7 gün 24 saat aralıksız sürüyor. Yaklaşık 300 kişinin çalıştırıldığı atölyede şimdiye dek üretilen 100 milyon cerrahi maske, ihtiyaç olan alanlarda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına teslim edildi.

İHA muhabirine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, şuana kadar 100 milyonun üzerinde cerrahi maske üretimi gerçekleştirildi.

Kurumlar arası koordinasyonla maske üretiminin devam ettiğini anlatan Tüfekçi, "Mart ayında başlayan bu salgın süreciyle birlikte bize Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ciddi bir sorumluluk yüklendi. Birkaç kurumun koordinesinde maske üretim fabrikası kuruldu. Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun bizlere üretmiş olduğu makinelerle İş-Kur aracılığıyla almış olduğumuz çalışanlar DMO'nun desteğiyle ve Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün koordinesinde maske üretimine başladık" dedi.

"100 milyonun üzerinde maske üretimi gerçekleştirildi"

Çok kısa sürede yoğun maske üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Tüfekçi, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle 100 milyonun üzerinde maske üretimi gerçekleştirildi. Bu gurur verici gerçekten 100 milyon maskenin arka planında çalışanlarımız ve Sayın Valimizin ciddi bir desteğiyle yürüdü. Çok ciddi bir destek aldık ve bu güçle birlikte bizim arka planda annelerimiz, genç kızlarımız, çok inanılmaz bir çalışma yaptılar. Şuan 102 milyonu buldu maske üretimimiz. Artarak devam ediyor. DMO kanalıyla Sağlık Bakanlığına teslim ediyoruz 3 katlı ve süzme işlemini yapan bir maske. Bunu da daha önce Halk Eğitim Merkezi Atölyelerinde yapıyorduk. Şuan yeni atölyemize geçtik."

"üretim kapasitemiz 3 milyona kadar çıkabiliyor"

300 bir personele istihdam sağlandığını dile getiren Tüfekçi, "İş-Kur kanalıyla kursiyerler çalışıyor. Usta öğreticiler çalışıyor. Günlük üretim kapasitemiz 3 milyona kadar çıkabiliyor. Ama şuan için günlük 1 milyon üretim yapıyoruz. Türkiye'nin 81 ilinin Sağlık Bakanlığının hastanelerine ilimizden bu sevkiyat gerçekleşiyor. Biz bundan gurur duyuyoruz. Bu anlamda da arka planda çalışan gerçek kahramanları ablalarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Biz şunu hep derdik; Kurtuluş Savaşındaki mücadele gibi düşünün derdik. O mücadele gibi düşünerek özveriyle çalıştılar" ifadesini kullandı.

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı için 100 milyon maske üretildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı için 100 milyon maske üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 milyar TL'den fazla borcu olduğu ortaya çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 milyar TL'den fazla borcu olduğu ortaya çıktı

    31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den Alanya Belediye Başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik seçimden önce Alanya halkına verdiği sözü tuttu ve Alanya Belediyesi'nin mevcut alacak ve borç listesini kamuoyuyla paylaştı. Belediye binasına da asılan listeye göre belediyenin 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu dikkat çekti.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama
    20:40 Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada ''KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.


Advertisement