Son dakika haber | Şehitlerin madalyaları çocuklarına - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Şehitlerin madalyaları çocuklarına

Son dakika haber | Şehitlerin madalyaları çocuklarına

Son dakika gündem haberi... Mersin'de 11 şehit ailesi ile 18 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

17.09.2020 16:25  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 11 şehit ailesi ile 18 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi. Duygu dolu anların yaşandığı törende bazı şehitlerin madalyalarını çocukları aldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Mersin Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Kültür Merkezinde düzenlenen ve şehit aileleri ile gaziler ve ailelerinin onur konuğu olduğu törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları, Mersin milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende çeşitli terör olaylarında şehit olan 11 şehit ile 18 gazinin özgeçmişleri okundu. Özgeçmişlerin okunması esnasında bazı ailelerin duygulandığı görüldü.

"Her zaman vatanımıza sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz"

Törende konuşan Vali Su, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen devlet övünç madalyası ve beraatını taktim etmekten dolayı büyük bir onur duyduğunu söyledi. Madalya ve beraat verdiği gazilerden bazılarıyla birlikte çalıştığını kaydeden Su, "Şırnak Valisi olarak görev yaparken, gazi olan kardeşlerimiz, şehitlerimizin aileleri var. Tabi aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, vatanımız, milletimiz, bayrağımızı, ezanımız için hayatlarını fedakarca ortaya koydular. Bazıları şehadet mertebesine ulaştılar, şehit oldular, bazıları da gazi oldular. Kendilerine en kalbi teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu vatan bizim vatanımız. Her zaman sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Su, 11 şehit ailesi ile 18 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı verdi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, bazı şehitlerin madalyalarını çocukları aldı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Şehitlerin madalyaları çocuklarına - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement