Son dakika haberi: Somali'de intihar saldırısı: 4 ölü, 10 yaralı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi: Somali'de intihar saldırısı: 4 ölü, 10 yaralı

Son dakika haberi: Somali\'de intihar saldırısı: 4 ölü, 10 yaralı

Bir son dakika haberine göre Somali'nin başkenti Mogadişu'da askeri kamp yakınında gerçekleştirilen intihar saldırısında en az 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

18.01.2022 20:35  Güncelleme: 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali'nin başkenti Mogadişu'da askeri kamp yakınında gerçekleştirilen intihar saldırısında en az 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir intihar bombacısı, askeri kamp yakınındaki lokantada kendini havaya uçurdu. Somali Ulusal Haber Ajansına (SONNA) göre saldırıda en az 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Bölge sakinleri, saldırı sırasında lokantada asker ve sivillerin bulunduğunu belirtti.

Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmazken, terör örgütü El Şebab ülkenin farklı noktalarında sık sık bombalı ve silahlı saldırılar gerçekleştiriyor.

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi: Somali'de intihar saldırısı: 4 ölü, 10 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Öğretmenler Kadim Mekanları Geziyor
    12:23 Bursa'da Öğretmenler Kadim Mekanları Geziyor

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Öğretmen Akademileri projesi kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Kadim Mekanlar Akademisi'nde görev yapan öğretmenler, Bursa'nın tarihi mekanlarını geziyor. İlk olarak Ulu Cami'de gerçekleştirilen etkinliğin ikinci adresi ise Yıldırım Külliyesi ve Yeşil Medresesi oldu. Öğretmen Akademileri, çelebi öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

  • Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi
    12:20 Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi

    Atatürk Üniversitesi, akademik alanda yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği törenlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında yapılan patent başvuruları kapsamında ödül almaya hak kazanan öğretim üyeleri ve grup üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir araya geldi. Törende, 97 ulusal ve 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri başarı belgelerini aldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan atılımlar sayesinde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

  • Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı
    12:20 Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı

    Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile tarım aracı çarpıştı. Kazada, patpat sürücüsü ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı
    12:19 Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 5 horoz, 3 demir kafes, 7 dövüş kafesi, 1 ring ve 105 bin 925 lira nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 kişiye toplam 102 bin 80 lira ceza kesildi. Dövüştürülen horozlar veteriner tarafından muayene edildikten sonra Antalya Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Msb Yetkilisi: Kürecik Radarından Elde Edilen Bilgilerin NATO Müttefiki Olmayan Ülkelerle Paylaşımı Söz Konusu Değil
    12:19 Msb Yetkilisi: Kürecik Radarından Elde Edilen Bilgilerin NATO Müttefiki Olmayan Ülkelerle Paylaşımı Söz Konusu Değil

    Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) üst düzey bir yetkili, Kürecik'teki NATO radarının İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı esnasında İsrail'e bilgi aktarıp aktarmadığına dair, "Kürecik radarı, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup, NATO müttefiki ülkelerin korunmasını amaçlamaktadır. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

  • Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Türkiye ziyaretinde döner ikramı
    12:19 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Türkiye ziyaretinde döner ikramı

    Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde, Berlin'den 60 kilogram döner götürüleceği açıklandı. Döner dükkanı işleten Arif Keleş, Cumhurbaşkanı Steinmeier'in İstanbul'da vereceği davette döner ikramında bulunacağını belirtti. Keleş, Cumhurbaşkanı ile döner kesmeyi planladıklarını ve dönerin Almanya'da hazır yemek sektöründe birinci sırada yer aldığını ifade etti.

  • Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:18 Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan 3 defineci jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Definecilerin cansız bedenleri otopsi için çıkarılacak.

  • İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi
    12:15 İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

    İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Deniz Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube ekipleri, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı sahilinde kaçak midye avcılarına yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Polis, 60 çuval içinde 1,5 ton ağırlığında kaçak ve yasak bölgede midye ele geçirdi. Gözaltına alınan kaçak midye avcılarına para cezası kesildi ve ele geçirilen midyeler denize geri döküldü.

  • Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti
    12:15 Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Hanımeli Pazarı'nı ziyaret ederek çalışma mesaisine başladı. Başkan Akbıyık, pazar yerindeki stantları gezerken bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.


Advertisement