Arap dünyası, Mısır'daki tren kazası dolayısıyla taziye mesajı yayımladı - Son Dakika
Güncel

Arap dünyası, Mısır'daki tren kazası dolayısıyla taziye mesajı yayımladı

Arap dünyası, Mısır\'daki tren kazası dolayısıyla taziye mesajı yayımladı

Ürdün, Irak, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Parlamentosu, Mısır'ın güneyindeki Suhac kentinde meydana gelen tren kazası nedeniyle Mısır halkına başsağlığı diledi.

26.03.2021 19:17  Güncelleme: 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün, Irak, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Parlamentosu, Mısır'ın güneyindeki Suhac kentinde meydana gelen tren kazası nedeniyle Mısır halkına başsağlığı diledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, yaptığı açıklamada, Suhac kentinin Tahta ilçesinde iki yolcu treninin çarpıştığı kaza nedeniyle Mısır'a başsağlığı dileğinde bulundu.

BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nahyan ve Başbakan Muhammed bin Raşid Al Maktum da tren kazasında hayatını kaybedenler için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye taziye mesajı gönderdi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin yayımladığı taziye mesajında, tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, Mısır halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife de Mısır yönetimine ve halkına elim olay nedeniyle taziyelerini sundu.

İİT ve Arap Parlamentosundan taziye

İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin mesajında "Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine, Mısır halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Arap Parlamentosu Başkanı Adil bin Abdurrahman el-Usumi de acı olaydan ötürü Mısır yönetimine ve halkına taziye dileklerini iletti.

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suhac kentinin Tahta ilçesinde iki yolcu treninin çarpışması sonucu en az 32 kişinin hayatını kaybettiği ve 108 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap dünyası, Mısır'daki tren kazası dolayısıyla taziye mesajı yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement